دولت آینده اشتغال، درمان و مسکن معلولان را جدی بگیرد

گروه اجتماعی: رئیس هیات مدیره جامعه معلولان استان مازندران گفت: چالش‌ها و نیازهای معلولان در سه بخش؛ اشتغال، مشکلات درمان و مسکن بررسی می‌شود، اگر دولت‌ آینده بتواند براساس قانون حمایت از حقوق معلولان اعتبارات را تامین کند، مشکلات برطرف می‌شود. اسدالله دلاویز رئیس هیات مدیره جامعه معلولان استان مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار حرف، […]

گروه اجتماعی: رئیس هیات مدیره جامعه معلولان استان مازندران گفت: چالش‌ها و نیازهای معلولان در سه بخش؛ اشتغال، مشکلات درمان و مسکن بررسی می‌شود، اگر دولت‌ آینده بتواند براساس قانون حمایت از حقوق معلولان اعتبارات را تامین کند، مشکلات برطرف می‌شود.

اسدالله دلاویز رئیس هیات مدیره جامعه معلولان استان مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار حرف، اظهار کرد: جامعه معلولان از سال ۱۳۶۴ شروع به کار کرد، در شهرستان ساری حدود ۱۵۰۰ نفر از معلولان را تحت پوشش قرار داد و در شهرهای بهشهر، نکا میاندرود ،قائمشهر نوشهر و تنکابن نیز دفتر نمایندگی دارد.
دلاویز با اشاره به وجود راهکارها در رابطه با ایجاد اشتغال برای معلولان، خاطرنشان کرد: طبق قانون مصوب مجلس برای جامعه حمایت از معلولان تمامی ادارات و نهادهای ادارای وابسته به دولت، در استخدام‌ها باید حق ۳ درصدی اشتغال به معلولان اختصاص بدهند، در حالی که در برخی از نهادها همچون آموزش و پرورش این ۳ درصد محدود شده چرا که شرط سلامت قائل می‌شوند، چنانچه همه ادارات طبق قانون عمل کنند، مشکلات حل خواهد شد.

رئیس هیات مدیره جامعه معلولان استان مازندران در ادامه بیان کرد: امروزه دولت به سمتی می‌رود که مسئولیت‌ها را به بخش خصوصی واگذار می‌کند، بر این اساس دولت باید راهکاری پیدا کند تا بخش‌‌خصوصی ملزم به این کار شود که از معلولان استفاده کند.

این مسئول اذعان داشت: دولت در سال ۱۳۹۹ طرحی را توسط سازمان بهزیستی یا همان حامی معلولان با عنوان “طرح خدمات مثبت زندگی” در سراسر کشور اجرا کرد که در پی آن ۲ هزار مرکز توسط بخش خصوصی شروع به فعالیت کردند سهم مازندران هم ۱۱۴ مرکز بود، در اینجا نه دولت و نه سازمان بهزیستی هیچکدام این مراکز را ملزم نکردند که حداقل یکی از پرسنل خود را از بین معلولان انتخاب کند.

وی با بیان اینکه دوبرابر تعداد معلولان در استان نرخ بیکاری معلولان داریم، گفت: متاسفانه هیچ ارگانی معلولان را استخدام نمی‌کند، دولت باید سه درصد را پیگیری کند تا ادارات دولتی از این سهمیه استفاده کنند، در بخش‌ خصوصی واگذار شده نیز هیچ‌گونه اقدامی صورت نگرفته است.

دلاویز با اشاره به مشکلات معلولان در بخش درمان، یادآور شد: معلولی را تصور کنید که دچار بیماری دیابت می‌شود بعد از پیشرفت بیماری پایش قطع می‌شود، مجبور است برای ادامه زندگی از پاهای مصنوعی استفاده کند، چنانچه از پروتز تولید بهزیستی استفاده کند حدود ۵۰ درصد از کل قیمت حدود ۱۵ میلیون تومان را باید پرداخت کند که از عهده بسیاری از معلولان خارج است.

رئیس هیات مدیره جامعه معلولان استان مازندران ادامه داد: متاسفانه هیچکدام از این هزینه‌ها توسط خدمات بهداشتی درمانی پرداخت نمی‌شود، یک جفت عصا از دو سال پیش تاکنون افزایش ۳ الی ۵ برابری پیدا کرده، برای معلولانی که تحت پوشش بیمه سلامت هستند هیچ گونه آیتم درمانی خاصی درنظر گرفته نشده است، در نتیجه این معلولان از دریافت خدمات توانبخشی محروم می‌شوند، امیدواریم دولت جدید در این زمینه تدبیری اتخاذ کند.

این مسئول با اشاره به مشکل مسکن در جامعه معلولان، اضافه کرد: اگر معلولی که کار، اشتغال پایدار و درآمد ندارد، سقفی نیز بالای سرش نباشد، چه می‌شود؟ البته برای معلولان مسکن‌های موردی درنظر گرفته می‌شود کم و ناچیز است، امیدواریم دولت آینده مسکن‌ برنامه‌ریزی شده را به جامعه معلولان اختصاص بدهد البته به دولت آقای رئیسی در این بخش خوشبین هستیم.

وی در پایان تاکید کرد: امیدواریم قسمتی از وعده و حرف‌های شیرین مدیران به منصه ظهور برسد، همان وعده‌هایی که در مراسم‌ها به سمع و نظر معلولان می‌رسانند، از دولت آینده می‌خواهیم در حوزه بهزیستی و معلولان، مدیرانی انتخاب از جنس معلولان انتخاب کنند، تا دردشان را بفهمند و بتوانند برای رفع موانع مرحم باشند.

به گزارش حرف؛ آقای دلاویز با بیش از ۱۵ سال سابقه در جامعه معلولان استان و همچنین اینکه کارمند بازنشسته بهزیستی است، به‌دلیل معلولیت جسمی حرکتی در نوجوانی همواره پای کار جامعه معلولان بوده و مشکلات این قشر را به‌خوبی درک می‌کند.