بندبازی روی خطِ نداری
گروه فرهنگی: بی شک مازندران در زمره استان های ممتاز و شاخص کشور در حوزه فرهنگی و هنری محسوب می شود. این استان با دارا بودن چهره های شاخص در عرصه های فرهنگی و هنری، نشانگاه فرهنگی کشور در زمینه های مختلف به شمار می رود. تاکنون از میان رشتههای هنری و هنرمندانی که شرایط […]
گروه فرهنگی:
بی شک مازندران در زمره استان های ممتاز و شاخص کشور در حوزه فرهنگی و هنری محسوب می شود. این استان با دارا بودن چهره های شاخص در عرصه های فرهنگی و هنری، نشانگاه فرهنگی کشور در زمینه های مختلف به شمار می رود.
تاکنون از میان رشتههای هنری و هنرمندانی که شرایط برخورداری معادل هنری را داشتند، تعداد ۳۰ هنرمند در رشته هنرهای تجسمی، ۵۰ هنرمند در زمینه موسیقی و آواز و ۱۹ هنرمند در رشته هنرهای نمایشی موفق به کسب درجه هنری یک تا پنج شده اند.
مرحوم استاد ابوالحسن خوشرو، مرحوم استاد احمد محسن پور، مرحوم استاد حسین طیبی و استاد محمدرضا اسحاقی گرجی در رشته موسیقی و استاد محمدمهدی فرهنگی در رشته خوشنویسی از جمله هنرمندان خوش نام مازندران اند که دارنده نشان درجه یک هنری هستند.
مازندران در برخی رشته ها مانند فیلم و سینما و نیز موسیقی یکی از پایگاه های اصلی کشور محسوب می شود اما آنچه در این میان، نقطه ضعف و یا محل چالش برای این حوزه به شمار می رود، نبود فضای فرهنگی و هنری متناسب با ظرفیت های این حوزه است.
بسیاری از شهرستان های بزرگ مازندران در زمره مناطقی قرار دارند که از فضاهای فرهنگی بی بهره اند. در کنار ظرفیت های بزرگ اجرای موسیقی های بومی و رسمی همواره در مکان هایی مانند سینما یا تالارهای پذیرایی برگزار می شود. نبود سالن های استاندارد تاتر و یا فرسوده بودن بخش مهمی از این فضاها امکان برگزاری بسیاری از میزبانی های بزرگ را از مازندران سلب کرده و یا به استعدادهای جوان و جویای نام فرصت کسب تجربه را نمی دهد.
در نبود نگارخانه ها و محل دائمی نمایشگاه های فرهنگی و هنری، مجتمع های فرهنگی هنری شهرستان، در کنار تجهیز نبودن و فقدان امکانات و تجهیزات به روز، نیز نتوانسته است پاسخگوی حجم وسیعی از مطالبات اهالی فرهنگ و هنر باشد.
نبود فضاهایی برای برگزاری نمایشگاه عکس، مد و لباس، صنایع خلاق و مسائلی از این دست منجر شده است به درستی دقتی در سرانه فضاهای فرهنگی استان مازندران صورت گیرد.
بنا به اعلام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران بیش از ۱۰ گروه و انجمن فرهنگی هنری در استان فعالیت دارند که شامل انجمن های موسیقی، سینمای جوان، خوشنویسان و نمایش هستند.
به غیر از شرایط کرونایی، نبود مکان های فرهنگی و هنری و فقر فرهنگی مازندران در زمینه وجود فرهنگسراها از سوی شهرداری ها و هزینه بالای تامین محل آموزش برای علاقه مندان حوزه فرهنگ و هنر در شهرهای مختلف مازندران، این روند را به خوبی مشخص می سازد که در کنار توجه به فضاهای استاندارد فرهنگی مجهز و استاندارد، لزوم تقویت فرهنگسراها و سراهای فرهنگی در مازندران مورد توجه قرار گیرد.
عزم دولت برای پایان پروژه های فرهنگی
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تعریف زیرساخت های اقتصاد فرهنگ و هنر خبر داد.
لادن حیدری معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف زیرساخت های اقتصاد، فرهنگ و کسب و کارهای فرهنگی را از مهمترین اقدامات معاونت توسعه مدیریت و منابع در سال 1399 برشمرده و در خصوص تعریف زیرساخت های اقتصاد، فرهنگ و کسب و کارهای فرهنگی گفت: مهمترین و شاخص ترین اقدامات ما در سال 1399 در حوزه اقتصاد فرهنگ است که در این حوزه موفق شدیم زیرساخت های اقتصاد فرهنگ و هنر را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف کنیم.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص مجتمع های فرهنگی هنری گفت: در زمینه احداث مجتمع های فرهنگی هنری، بازسازی و بروز رسانی مجتمع ها به طور مثال موزه هنرهای معاصر و سایر مجتمع های کشور اقدامات خوبی انجام شده است که ان شاءالله تا اردیبهشت ماه 1400، 5 مجتمع بسیار ارزشمند در استان ها به بهره برداری خواهد رسید.
آغاز شمارش معکوس برای مازندران
در شرایط فعلی، مجموعه فرهنگی هنری ساری که با عنوان “تالار مرکزی ” خطاب می شود و در سال 86 کلنگ زنی شده است از نقطه های امید برای توسعه فضاهای فرهنگی در مازندران به شمار می رود.
این پروژه با فضایی به وسعت ۱۳ هزار متر مربع در بلوار طبرستانی در نزدیکی دانشکده امام محمد باقر (ع) قرار دارد که دارای بخش های مختلف برای انجام فعالیت های فرهنگی و هنری است. بخش هایی نظیر تالارهای موسیقی، سالن های همایش، نگارخانه و سالن کودکان که می تواند تامین کننده نیاز هنرمندان استان باشد.
تالار مرکزی ساری به عنوان بزرگترین تالار فرهنگی و هنری شمال کشور به شمار می رود که با وجود وعده ساخت سه ساله، این پروژه ۱۳ سال راکد باقی ماند و حالا در روزهای پایانی دولت، گره از قفل آن باز می شود.
در روزهای اخیر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران می گوید که با تخصیص اعتبار و پبگیری های صورت پذیرفته تکمیل و تجهیز تالار مرکزی ساری یک گام به گشایش نزدیکتر شد.
عباس زارع از پیشرفت کار اعلام رضایت کرده و گفته: خوشبختانه کارهای والکریت زیرسازی سالنهای اصلی توسط پیمانکار دکوراتیو به خوبی درحال انجام بوده و همچنین، تکمیل راه پلهها، نصب نرده استیلها، نصب کامپوزیت، لکهگیری، نقاشی ساختمان و گچ کاریها پیشرفت چشمگیری داشته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران پیش از این هم گفته بود: مرداد سال گذشته و با حضور و بازدید رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور از چند پروژه اولویت دار استان مازندران، این پروژه نیز جز مواردی بود که مورد بازدید قرار گرفت و در همان زمان دکتر نوبخت قول مساعد تخصیص اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این طرح را داد.
به گفته زارع با تخصیص این اعتبار و تامین تجهیزات مورد نیاز پیش بینی می شود این پروژه اردیبهشت سال ۱۴۰۰ به بهره برداری برسد تا مازندران از امکانات فضای فرهنگی هنری استاندارد در حد مجموعه های تهران برخوردار شود.
ضرورت ورود بخش خصوصی به توسعه سرانه فرهنگی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اما در گفت وگو با حرف معتقد است که فقر فضاهای فرهنگی در استان به دلیل عملکرد بالای هنرمندان در استان مشهود است اما دولت دیگر در این زمینه به لحاظ اعتباری نمی تواند به افزایش سرانه فرهنگی کمک کند.
وی با اشاره به اینکه امروز در شهرستان های گلوگاه، نکا، بهشهر، جویبار، ساری، بابل و آمل، بابلسر مجتمع های فرهنگی و هنری وجود دارد که هنرمندان استان از آن استفاده می کنند، افزود: در میاندورود، رامسر، فریدونکنار و چالوس این مجتمع ها در حال ساخت هستند.
زارع با بیان اینکه در استان مازندران قریب به 10هزار نفر در حوزه فرهنگ و هنر در تمامی رشته ها و مقاطع فعالیت دارند و بیش از 10هزار مترمربع فضای فرهنگی در استان وجود دارد، عنوان کرد: با توجه به گسترش فعالیت های فرهنگی در زمینه های مختلف، شهرداری ها و بخش خصوصی باید به توسعه فضای فرهنگی کمک کنند.
وی با اشاره به تجربه احداث فضاهای فرهنگی مانند سینما در مجتمع های گردشگری و تفریحی در بابلسر، محمودآباد و آمل تصریح کرد: بخش خصوصی در این زمینه از تخفیف هایی برخوردار می شود که می تواند با ورود به این حوزه، به افزایش فضاهای فرهنگی استان کمک کند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0