اقتصاد را معطل نکنیم
فضائلی در گفتگو با مهر: یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه برخی به دنبال راهحل سادهتری برای رفع موانع تولید هستند، گفت: این راهحل ساده همان امتیاز دادن به دشمن است که هزینه زیادی برای کشور دارد. مهدی فضایلی کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه بیانات رهبر معظم انقلاب درباره شرطی نکردن اقتصاد […]
فضائلی در گفتگو با مهر:
یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه برخی به دنبال راهحل سادهتری برای رفع موانع تولید هستند، گفت: این راهحل ساده همان امتیاز دادن به دشمن است که هزینه زیادی برای کشور دارد.
مهدی فضایلی کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه بیانات رهبر معظم انقلاب درباره شرطی نکردن اقتصاد نکته مهمی در بهبود وضعیت موجود است، گفت: هم مردم و هم کارشناسان به خوبی متوجه هستند که یکی از بدترین شرایط برای وضعیت بازار و اقتصاد، بلاتکلیفی است. اگر بازار کشوری معطل و پا در هوا بماند، آفات و خسارات متعددی متوجه اقتصاد آن کشور خواهد شد.
فضایلی افزود: تا زمانی که بازار ما شرطی باشد و معطل تصمیمی که در اختیار قانون است بماند وضعیت بلاتکلیف خواهد بود و شرایط نامناسبی از جمله رکود اتفاق خواهد افتاد و ادامه خواهد شد. این شرایط همه را تحت تأثیر قرار میدهد، چه سرمایهگذارانی که میخواهند در چرخه اقتصاد فعال باشند و چه مصرفکنندگان.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه رهبر انقلاب هرگز با رفع تحریم مخالفت نداشته است، عنوان کرد: مقام معظم رهبری در سخنرانیها تاکید کردهاند که اگر تحریمها را بشود یک روز زودتر برطرف کرد، باید این کار را انجام داد. بحث سر این است که راهحل اصلی برای نجات اقتصاد کشور چیست؟ به اعتقاد کارشناسان دولتی و غیر دولتی که رهبری از مشورت آنان استفاده کردند، این راهحل در تولید است.
وی با اشاره به اینکه به جریان افتادن و رونق تولید در کشور میتواند بخش زیادی از مشکلات را حل کند، تاکید کرد: اگر راهحل مشکلات، یعنی رونق تولید را به رفع تحریمها گره بزنیم برطرف شدن مشکلات معطل خواهد ماند، همانطور که در چندسال گذشته به همین دلیل نتوانستیم در جهت حل مشکلات گام برداریم.
فضایلی با بیان اینکه اگر امکان رفع تحریم وجود دارد این کار را انجام دهند، اظهار کرد: چرا فقط حرف از رفع تحریم به میان میآید؟ چرا عملی و اجرایی نمیشود؟ بحث این است که سرمایهگذاری اصلی باید روی بخشهایی باشد که امکان مدیریت برای آنها فراهم است و جزئیات آنها تحت اختیار خود دولت و مردم قرار دارد، در عین حال باید تلاش برای رفع تحریمها ادامه داشته باشد.
این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه طبق نظر کارشناسان ریشه ۷۰ درصد مشکلات کشور در داخل و تنها ۳۰ درصد از مشکلات وابسته به تحریمها است، بیان کرد: اگر بتوانیم این هفتاد درصد از مشکلاتی که در دست خودمان است را مدیریت و برطرف کنیم و اقدامات مؤثری برای آنها انجام دهیم مشخص است که شرایط اقتصاد کشور بسیار بهبود پیدا خواهد کرد.
وی در تبیین دشواریهای تولید داخلی عنوان کرد: کار در داخل زحمت دارد، موانع داخلی موانع آسانی نیستند و برطرف کردن آنها نیاز به تلاش بیشتری دارد. شاید عدهای به این دلیل به دنبال راهحل سادهتری هستند؛ اما باید بدانند که این راهحل ساده، کشور را متحمل هزینه بیشتری خواهد کرد. این هزینه همان التماس کردن به دشمن، امتیاز دادن به او و تن دادن به خواستههای آنها است. این برای کشور هزینه بالایی است که هم عزت کشور و هم استقلال کشور را متزلزل خواهد کرد.
فضایلی در پایان خاطرنشان کرد: باید به یاد داشته باشیم راهحل اساسی اقتصاد کشور با این مذاکرات اتفاق نمیافتد، به علاوه ممکن است چند صباحی بعد از هر توافقی دولتمردان آمریکایی تغییر موضع بدهند و ما مجبوریم تمکین کنیم یا برای حفظ استقلال کشور مخالفت کنیم و باز تحریمهای جدیدی را متحمل شویم و این چرخه ادامهدار خواهد بود. بنابراین به نتیجه رساندن راهحل داخلی و رفع موانع درونی اجازه اثرگذاری به تهدید تحریمها و فشار خارجی نخواهد داد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0