گزارش حرف از وضعیت تولید جوجه یک روزه در مازندران؛ از مازاد جوجه تا کمبود نهاده
الناز پاک نیا | دنیای پس از کرونا کم کم چهره خود را نشان می دهد؛ شرایط اقتصادی دنیا و کشور به دلیل بحران ناشی از کرونا اثرات خود را باقی می گذارد و گذر از آن نیازمند تدبیر و اتخاذ تصمیماتی ویژه است. کاهش تولید به واسطه تعطیلی واحدهای اقتصادی و نیز کاهش […]
الناز پاک نیا |
دنیای پس از کرونا کم کم چهره خود را نشان می دهد؛ شرایط اقتصادی دنیا و کشور به دلیل بحران ناشی از کرونا اثرات خود را باقی می گذارد و گذر از آن نیازمند تدبیر و اتخاذ تصمیماتی ویژه است.
کاهش تولید به واسطه تعطیلی واحدهای اقتصادی و نیز کاهش تقاضا به دلیل قرنطینه یا کاهش رفت و آمدها و در بخشی نیز به دلیل ترس از مصرف، اولین اثرات خود را در بخش تولید گذاشته است.
در کنار اینکه در دنیای اقتصادی کرونا باید نگران شرایط نیروی انسانی بود؛ نگرانی از تولید نیز بر جای خود باقی است.
در حوزه تولیدات دامی که به صورت مستقیم با سفره خانوارها ارتباط دارد و در زمره سبد غذایی خانوارها قرار می گیرد اتفاقات در خور توجهی رخ داده است.
انتشار فیلم های کشته شدن جوجه های یک روزه جریانی از تاثر را در فضای مجازی ایجاد کرد اما بر طبق اظهارات فعالان حوزه تولید مرغ و گوشت؛ کاهش تقاضا برای مصرف مرغ در کنار کاهش قیمت این محصول در بازار، مشتری برای جوجه های یک روزه را نیز کاهش داده است و این واحدها با مازاد جوجه مواجه شده اند.
ابتدا تصور می شد که این مشکل تنها در تهران رخ داده است اما واحد تولید مرغ لاین بابل به عنوان واحد تولید ارزشمند در حوزه جوجه نیز در روزهای اخیر اعلام کرده است که جوجه های یک روزه خود را به صورت رایگان در اختیار شهروندان قرار می دهد که به نظر می رسد اقدامی انسانی تر در برابر کشتن جوجه ها باشد که آن نیز موافقان و مخالفانی دارد.
تخم مرغ ها نباید جوجه می شدند!
علیرضا عطایی نژاد معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران در گفت وگو با خبرنگار حرف با اشاره به اینکه صنف تولیدکنندگان جوجه یک روزه به دنبال این بود که جوجه ها را معدوم کنند و ما نیز به مرغداران مازندران گفتیم مخالف این امر هستیم، تصریح کرد: حتی در تهران هم جهاد کشاورزی با معدوم سازی جوجه ها مخالفت کرده است و این کار زیر نظر جهاد کشاورزی انجام نشده است.
وی درباره توزیع جوجه یک روزه توسط واحد تولیدی مرغ لاین در بابل نیز تصریح کرد: مرغ اجداد بابل از واحدهای خوشنام این حوزه است و توزیع جوجه یک روزه نیز در برابر کشتن جوجه ها اگر چه شرایط بهداشتی مناسبی شاید نداشته باشد اما بهتر از شرایط قبلی است.
عطایی نژاد با اشاره به اینکه امروز در شرایطی هستیم که مصرف مرغ کاهش یافته است و واحدها جوجه ریزی نمی کنند اما راه مدیریت این شرایط کشتن نیست، گفت: به واحدهای اعلام کردیم که اجازه تبدیل شن تخم مرغ به جوجه را ندهند و تخم مرغ به بازار مصرف عرضه کنند؛ راه منطقی تری نیز این بود که این تخم مرغ ها در مناطق فقیرنشین توزیع شود.
این مسئول با بیان اینکه مشکل فروش جوجه یک روزه مشکل همه واحدهای تولیدی نیست، بیان کرد: برخی واحدهای هنوز مشتری های خود را دارند و مرغداران متقاضی دریافت جوجه یک روزه هستند.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به شرایط تولید جوجه یک روزه در استان به این صورت است که تولید جوجه در مازندران تنها به مصرف واحدهای پرورش مرغ استان نمی رسد، گفت: ماهانه 30 میلیون قطعه جوجه استان تولید می شود که تا 11 میلیون قطعه برای مصارف واحدهای مازندران است و مابقی به استان های دیگر صادر می شود. یکی از روش هایی که به واحدهای تولید جوجه یک روزه در استان گفته شد این بود که اجازه ندهند تخم مرغ به جوجه تبدیل شود.
وی با اشاره به پشتیبانی های صورت گرفته از واحدهای تولید جوجه یک روزه در استا تصریح کرد: کاهش قیمت باعث ضرر زیان واحدهای تولید مرغ می شد که شرکت پشتیبانی امور دام بدون سقف مرغ های تولید شده را از طریق زنجیره ها، مرغداران و تعاونی ها خریداری می کند.
نبود نهاده برای پرورش مرغ گوشتی!
امیر میران آملی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق مازندران نیز در گفت وگو با روزنامه حرف با اشاره به اینکه همه ساله مصرف مرغ در ماه پایانی سال افزایش می یابد و در ستاد تنظیم بازار مقدار جوجه ریزی به صورتی تنظیم می شود که مرغ شب عید تامین و گران نشود، گفت: امسال هم چنین کاری صورت گرفت و برنامه ریزی طبق هر ساله انجام شد اما کرونا مصرف گوشت مرغ را کاهش داد، واحدها مازاد تولید هم داشتند و این عدم مصرف موجب سرزیر در فروردین ماه شد.
وی گفت: در شرایط حال حاضر مصرف علوفه واحدها نیز بالا رفته اما ورودی علوفه محدود شده و واحدهای پرورش مرغ برای تامین نهاده ها هم نگه داری و پرورش با کمبود مواجه شده اند.
میران با بیان اینکه جوجه های یک روزه باقی مانده به فروش نرفتند و معدوم سازی شدند، درباره تعداد جوجه های مازاد در اختیار واحدها تصریح کرد: ستاد تنظیم بازار در کشور، میزان جوجه مورد نیاز کشور را 115 میلیون قطعه تشخیص داده اما میزان تولید جوجه یک روزه در کشور 115 میلیون قطعه است و 10 میلیون قطعه جوجه یک روزه در کشور مازاد شده است که البته 10 میلیون تخم مرغ بود که با بی توجهی برخی واحدها تبدیل به جوجه شده است.
وی فیلم های منتشر شده در فضای مجازی را بزرگ نمایی توصیف کرد و گفت: بعضا شبکه های مخالف به این فیلم ها دامن زدند و تنها قرار بود 10 میلیون قطعه از چرخه تولید جوجه حذف شود و این امر هم فقط برای فروردین ماه بود.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی مازندران با تاکید اینکه تولید مرغ در استان عادی است و سهم مازندران از جوجه مازاد سه میلیون قطعه است چون مازندران سهم 30درصدی از تولید جوجه یک روزه کشور را دارد، تصریح کرد: امروز مشکل واحدهای تولید مرغ استان کمبود خوراک دام است، مرغداران مواد اولیه برای پرورش مرغ ندارند، به همین دلیل است تقاضا برای جوجه ریزی کاهش یافته و قیمت جوجه یک روزه نیز کم شده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0