نگاهی به مراسم تودیع و معارفه روسای جدید و قدیم دانشگاه مازندران؛ چهار اولویت دانشگاه مازندران
الناز پاک نیا/مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید دانشگاه مازندران در سالن کوچک مراسم که در پایان مورد اعتراض امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور نیز قرار گرفت، اعضای هیات علمی دانشگاه، کارکنان و دانشجویان حضور داشتند، همچنین نمایندگان مردم مازندران در مجلس شورای اسلامی شامل ادیانی نماینده قائمشهر، نانواکناری نماینده بابلسر […]
الناز پاک نیا/مراسم تودیع و معارفه روسای قدیم و جدید دانشگاه مازندران در سالن کوچک مراسم که در پایان مورد اعتراض امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور نیز قرار گرفت، اعضای هیات علمی دانشگاه، کارکنان و دانشجویان حضور داشتند، همچنین نمایندگان مردم مازندران در مجلس شورای اسلامی شامل ادیانی نماینده قائمشهر، نانواکناری نماینده بابلسر و احمدی لاشکی نماینده نوشهر نیز از افراد حاضر دراین مراسم به شمار میرفتند.
اما سخنان بیپرده رئیس سابق دانشگاه مازندران در این مراسم هم در نوع خود جالب بود، وی با انتقاد از اینکه بسیاری از افراد در این استان سعی میکنند پای هم را بگیرند و از به زیر کشیدن یکدیگر خوشحال میشوند، بیان کرد: قصد بیان مسائلی را ندارم اما بدانیم که برای پیشرفت باید به یکدیگر کمک کنیم.
حجتالاسلام رحیمیان رئیس دفتر نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه مازندران نیز سخنران بعدی مراسم بود که درباره نیازهای این دانشگاه و نیز چالشهای توسعه آن سخنانی ارائه کرد. وی با اشاره به اینکه دانشگاه مازندران برای رسیدن به جایگاه واقعی خود نیاز به حمایتهای همهجانبه دارد، تصریح کرد: این دانشگاه یک دانشگاه مادر است و باید بهخوبی در توسعه استان دیده شود.
* رئیس کیهانشناس
نوذری رئیس جدید دانشگاه مازندران نیز با اذعان به اینکه در رشته کیهانشناسی تحصیلی کرده و سالها در این دانشگاه فعالیت کرده است، بیان کرد: حضور خود بهعنوان رئیس دانشگاه را امروز مدیون گروههای عظیمی میدانم اما نام نمیبرم اما تلاش میکنم با احترام از افراد گذشته و آینده این دانشگاه یاد کنم.
وی به موقعیت کشور نیز اشاره کرد و گفت: امروز کشور درنهایت عزت و اقتدار قرار دارد و اوج مستقل بودن آن در نپذیرفتن نامه نخستوزیر ژاپن بود، اما این به معنای این نیست که مشکلات در کشور وجود ندارد، مشکلات زیادی در کشور داریم اما موفقیتهای بسیاری نیز کسب کردهایم، طبق اعلام دانشگاههای دنیا، ایران در افق ۲۱ سال بعد کیفیت تولیدات علمیاش به ۵ کشور ممتاز جهان خواهد رسید و این به برکت نظام اسلامی خواهد بود.
نوذری بابیان اینکه من فرزند خانوادهای هستم که ۱۱ فرزند داشت اما بدون حتی یک مترمربع زمین، بیان کرد: اینکه من روستازادهای از خانوادهای پرجمعیت و از روستایی دورافتاده امروز در این جایگاه قراردادم به برکت نظام اسلامی است. در کشور نواقصی هست اما خودمان میتوانیم نواقص را رفع کنیم.
وی با اشاره به تعهدات خود بهعنوان رئیس جدید دانشگاه مازندران اظهار کرد: تا روزی که در این موقعیت هستم به سه چیز ایمان قاطعانه خواهم داشت، قبل از قضاوت صبوری به خرج خواهم داد و آن چیزی را به زبان خواهم آورد که به آن اعتقاددارم و صداقت را سرلوحه کارم قرار خواهم داد.
* گلایه از وضعیت نیروی انسانی
در هر بندی از سخنان رئیس دانشگاه مازندران، تشویق حاضرین چاشنی مراسم بود.
نوذری چهار محور اساسی توسعه اقتصادی، توسعه منابع انسانی، توسعه نهادهای اجتماعی و توسعه فرهنگی را از اولویتهای پیش روی دانشگاه مازندران عنوان کرد و ادامه داد: معتقدم نباید اینقدر به پر و پای هم بپیچیم، من هیچ بازگشتی به گذشته نخواهم داشت، کاری بااینکه درگذشته چه شده است نخواهم داشت و به همه احترام خواهم گذاشت. حفظ آبرو و احترام انسانها در دوره کوتاهی در اختیار من است.
وی با اشاره به اینکه در مقوله آموزش در دانشگاه مازندران معتقدم ظرافتها فراموششده و آموزشوپرورش منابع انسانی کارآمد باید بازگردانده شود، بیان کرد: در جذب نیروها رویهای از گذشته وجود داشته است که در چهارچوب تعاریف نبوده، ازاینرو امروز شاخص منابع انسانی خوب نیست اما درصدد حذف نان از سفره کسی نخواهم بود، تلاش میکنیم نیروهای فعلی دانشگاه آموزش ببینند و توزیع مجدد به فراخور آموزشها و نیازهای دانشگاه صورت خواهد گرفت.
رئیس جدید دانشگاه مازندران بابیان اینکه در تا زمانی که شاخص منابع انسانی این دانشگاه خوب نشود هیچ نیرویی اضافه نخواهم کرد، بیان کرد: توزیع بهینه منابع انسانی قرار گرفتن در فرایندها است اما در حوزه پژوهش باید شرایط تسهیل شوند.
نوذری در بخش پروژههای عمرانی نیز تلاش کرد نشان ندهد که اختلافنظرهایی با روسای سابق بهویژه میرنیا رئیس سابق دانشگاه مازندران دارد و بسیار از وی و اقدامات وی تجلیل و یاد کرد اما گفت: توسعه عمرانی دانشگاه مازندران ادامه پیدا میکند اما توسعه عمرانی دانشگاه با اولویت پیگیری خواهد شد.
وی بابیان اینکه تلاش میکنم عدالت محوری را در دانشگاه مازندران برقرار کنم و نسل جدیدی از مدیران جوان وارد دانشگاه شدند که برای توسعه دانشگاه تربیت میشوند، بیان کرد: نقش بانوان را در دانشگاه مازندران پررنگتر خواهیم کرد، حتماً یک زن بهعنوان هیات رئیسه دانشگاه معرفی میشود.
رئیس جدید دانشگاه مازندران بدون اشاره به جزییات بابیان اینکه در مقوله دفاع ملی باید دانشگاه نقشآفرینی کند، از دورافتادگی دانشگاه مازندران از مرکز استان انتقاد کرد و گفت: دانشگاه مازندران در شهرستان قرارگرفته است و به دلیل عدم تعاملات از مسائل مرکز استان دورافتادهایم که باید رفع شود.
ولیالله نانوا کناری نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار نیز در سخنانی با اشاره به اینکه دانشگاه در سال ۴۲ تأسیس شد و تنها یک ساختمان در مرکز شهر بابلسر داشت اما امروز در فضای ۶۰ هکتاری با نخبگان از درون دانشگاه مدیریت و هدایت میشود.
وی افزود: انتظاری که از دانشگاه میرود این است که اثرات مثبتی برای اطراف خود داشته باشد. مازندران میتواند بهتنهایی در خودکفایی محصولات کشاورزی نقشآفرینی کند و این امر باید از دانشگاه مازندران و حمایتهای آن آغاز شود.
* گلایه از بیتوجهی استانی
امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور نیز تنها مسئول کشوری حاضر در این مراسم بود که بابیان اینکه توجه استانی به این دانشگاه کافی نیست و دور بودن از مرکز استان دلیل این بیتوجهی به شمار میرود، بیان کرد: دانشگاه مازندران در سال آینده، جشن 50 امین سال تأسیس خود را جشن خواهد گرفت اما در بین دانشگاههای سیساله که بعد از وی تأسیس شدند به لحاظ زیرساخت عقبتر است.
وی با انتقاد از اینکه استان به دانشگاه مازندران کمک نکرده است درحالیکه این دانشگاه نیاز به کمک استان دارد، بیان کرد: همین سالن کوچک تودیع و معارفه نشان میدهد که دانشگاه مازندران به آمفیتئاتر مرکزی نیاز دارد.
امید بابیان اینکه همه دانشگاههایی که در سی سال اخیر ساختهشدهاند از کمکهای خیرین استفاده کردهاند اما دانشگاه مازندران از این مهم بهره نبرده است، سیاست وزارت علوم را توسعه کیفی دانشگاهها عنوان کرد و گفت: در کنار توسعه عمرانی توسعه علمی باید در اولویت قرار گیرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0