کم خونی از علائم اولیه سرطان روده
یک فوق تخصص گوارش کم خونی و دفع خون همراه با ادرار و مدفوع را از علائم سرطان روده خواند و عواملی همچون چاقی و مصرف سیگار را در ابتلا به این بیماری موثر دانست. اکرم پور شمسی فوق تخصص گوارش و بیماری های گوارشی در رابطه با سرطان روده بزرگ گفت: این سرطان یکی […]
یک فوق تخصص گوارش کم خونی و دفع خون همراه با ادرار و مدفوع را از علائم سرطان روده خواند و عواملی همچون چاقی و مصرف سیگار را در ابتلا به این بیماری موثر دانست.
اکرم پور شمسی فوق تخصص گوارش و بیماری های گوارشی در رابطه با سرطان روده بزرگ گفت: این سرطان یکی از شایع ترین بیماری های موجود بوده که عمده ترین راه شناخت آن نیز غربالگری و آزمایش است.
پور شمسی با بیان اینکه این سرطان تا مراحل پیشرفته علائم خاصی ندارد و باید با غربالگری تشخیص داده شود، تصریح کرد: اگر این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود قابل پیش گیری و درمان خواهد بود.
وی با اشاره به برخی علائم سرطان روده بزرگ اظهار کرد: کم خونی از جمله علائم اولیه این بیماری است که در صورت مشاهده آن حتما باید به پزشک مراجعه شود.
این متخصص گوارش وجود خون در ادرار و مدفوع را نیز دیگر نشانه این سرطان خواند و تصریح کرد: دفع خون نشان از مرحله پیشرفته سرطان روده بوده و در صورت مشاهده فورا باید نسبت به تشخیص و درمان بیماری اقدام شود.
پور شمسی انسداد روده و سوراخ شدن آن را نیز از دیگر علائم این بیماری در مرحله پیشرفته خواند.
وی بابیان اینکه با انجام آزمایشات ممکن است تنها به وجود پلیپ در روده برخورد کنیم، عنوان کرد: با بررسی و غربالگری شاید به این نتیجه دست یافت که مشکل بیمار سرطان روده نبوده و تنها پلیپ است که به راحتی قابل خارج کردن و درمان است.
این فوق تخصص گوارش با بیان اینکه سرطان روده وابسته به سن بوده و پس از ۵۰ سالگی بر اثر تغییرات ژنتیکی ایجاد خواهد شد، توضیح داد: اما برخی عوامل زیستی می تواند این روند تغییر ژنتیکی را تشدید کند.
پور شمسی با اشاره به این عوامل اضافه کرد: چاقی، عدم تحرک، مصرف زیاد گوشت قرمز و چربی ها، کمبود کلسیم، مصرف الکل، استفاده از سیگار و مواد مخدر می تواند منجر به ایجاد سرطان روده شود.
وی همچنین برخی اعمال را در پیشگیری از سرطان روده موثر خواند و خاطرنشان کرد: داشتن تحرک، ورزش، کنترل وزن، عدم مصرف غذاهای چرب، استفاده کافی از لبنیات، میوه و سبزیجات در پیشگیری از این بیماری نقش موثری خواهد داشت.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0