غیرمتخصص ها مشکل تولید گیاهان دارویی
مدیرکل امور فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با اشاره به مهمترین موانع توسعه تولید داروهای گیاهی در کشور، تصریح کرد: یکی از موانع تولید داروی طبیعی، برداشت بیرویه از منابع طبیعی، همچین جمعآوری گیاهان از منابع توسط افراد غیرمتخصص که امکان تقلب و آلودگیها را افزایش میدهد و دخالت افراد […]
مدیرکل امور فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو با اشاره به مهمترین موانع توسعه تولید داروهای گیاهی در کشور، تصریح کرد: یکی از موانع تولید داروی طبیعی، برداشت بیرویه از منابع طبیعی، همچین جمعآوری گیاهان از منابع توسط افراد غیرمتخصص که امکان تقلب و آلودگیها را افزایش میدهد و دخالت افراد غیرمتخصص و تعریف نشدن شرح وظایف و اختیارات این افراد است.
به گزارش حرف، مهناز خانوی اظهار داشت : عدم اطلاع دقیق از وضعیت موجود بازار و سهم داروهای گیاهی و طب ایرانی، پوشش گیاهی و ظرفیت خالی مناطق مختلف برای کشت گیاهان دارویی، عدم اطلاع از میزان نیاز شرکتها به گیاهان دارویی بهمنظور برنامهریزی برای توسعه و کشت آنها، کمبود نیروی متخصص (پزشک و داروساز) مطلع به رشتههای فارماکوگنوزی و داروسازی طب ایرانی، از نقاط ضعف در حوزه فراوردههای طبیعی و گیاهی است.
وی با تأکید بر لزوم حمایت دولت از بخش خصوصی نوپا در تولید فراوردههای طبیعی و گیاهی، اظهار کرد: تعداد داروهای طبیعی و سنتی بیشتری باید تحت پوشش بیمه قرار گیرند، همچنین لازم است از دانش تولید تخصصی فرآوردههای طبیعی و سنتی حمایتشده تا کیفیت این داروها هم بهبود یابند.
بیشترین تمرکز و حجم داروهای گیاهی روی سرماخوردگی
خانوی بابیان اینکه ۵۴ دسته از بیماریهای دارای داروی گیاهی هستند، عنوان کرد: بیشترین تمرکز و حجم داروهای گیاهی روی سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی، گوارشی و آرامبخشهاست، بیش از هزار و 87 فراورده دارای مجوز بوده و بیش از 2 هزار فرآورده ارزش تولید دارند، رأی مثبت برای تولید گرفتهاند ولی این موارد هنوز به تولید نرسیدهاند.
وی خاطرنشان کرد: داروهای سنتی حدود ۳۹ دسته بیماری را تحت پوشش میدهند که در این حوزه بیش از ۶۰۰ فرآورده دارای مجوز بوده و به بیش از ۴۰۰ مورد همرأی مثبت دادهشده و امیدواریم به تولید برسند.
تولیدکنندگان داروهای سنتی به سمت فرآوردههای جدید بروند
مدیرکل فراوردههای طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: در مقطعی از تولید این داروها حمایت میشد، زیرا سیاست سازمان تولید داروهای طبیعی بود که بتوانند جایگاه آن را تثبیت کنند بنابراین بهطور منطقی شرکتها در این حوزه سرمایهگذاری کرده و تولید را بیشتر میکردند. اما اکنون این مسئله جز سیاستهای حمایتی ما نیست و پیشنهاد میکنیم تولیدکنندگان به سمت فرآوردههای جدید بروند و بازار رقابت را از فراوردههای مشابه پُر نکنند در غیر این صورت با افت کیفیت و افت خدمات روبرو میشوند.
فراوردههای طبیعی و گیاهی تولید داخل قابل رقابت با نمونه های خارجی
وی با اشاره به چگونگی نظارت سازمان غذا و دارو بر فراوردههای طبیعی و گیاهی، تصریح کرد: نظارتهایی (قبل از تولید و در طول خط تولید) بر کیفیت و اثر فرآورده وجود دارد، مطابق با استانداردهای جهانی بوده و از این نظر فراوردههای تولیدی کاملاً قابلرقابت با سایر کشورها هستند. همچنین گواهی صادرات برای 230 قلم از فرآوردههای طبیعی و داروهای گیاهی صادرشده است.
*صادرات گیاهان دارویی حلقه مفقوده صنعت مازندران
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز با اشاره به اینکه سطح کشت گیاهان دارویی در مازندران ۱۵۰ هکتار با تولید ۱۴۰۰ تن در سال است، تصریح کرد: گیاهان دارویی از ارزش خاصی در علوم زیستی، پزشکی و دامپزشکی به لحاظ پیشگیری و درمان بیماری برخوردار است.
محمدتقی شکوهی با بیان اینکه استان مازندران، خاستگاه گیاهان دارویی است می توان به بحث اشتغالزایی در این زمینه توجه داشت، اظهار کرد: گیاهان دارویی به عنوان ذخایر و گنجینه های ژنتیکی می تواند بزرگ ترین ثروت ملی برای استان باشد.
وی تصریح کرد: گیاهان دارویی از ارزش خاصی در علوم زیستی، پزشکی و دامپزشکی به لحاظ پیشگیری و درمان بیماری برخوردار است.
شکوهی با بیان اینکه حدود ۱۳۰ گونه بومی گیاه دارویی در مازندران شناسایی شده است، گفت: به عنوان مثال گیاه گل گاوزبان ۷۰۰ هکتار از اراضی را در مازندران زیر کشت برده است، از نگاهی دیگر، در هر هکتار از این اراضی یک نفر می تواند مشغول به کار شود و برای 20 نفر نیز به صورت کارگران فصلی شغل ایجاد می کند.
وی همچنین در بحث کشت و کار گیاهان داروی خاطرنشان کرد: ۲۵ گونه از مهمترین گونههای دارویی مورد نیاز شرکت های داروسازی هستند و تاکنون بسیاری از این گونه ها در مناطق مختلف مازندران به زیر کشت رفتهاند.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در پایان گفت: شهرهای گلوگاه، بهشهر، ساری، بابل، آمل، سوادکوه، نوشهر، تنکابن و رامسر از شهرهایی هستند که گایاهان دارویی در آنجا کشت می شوند اما هنوز در بخش صادرات اقدامات جدی انجام نشده است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0