از دغدغههای شغلی تا مشکلات اجتماعی معلولان
الناز پاک نیا: 12آذرماه به نام روز جهانی معلولان نامگذاری شده است.مدیرکل بهزیستی مازندران در نشست خبری این روز از تغییر نیازها و دغدغه های این قشر سخن گفت و اعتقاد داشت جنس دغدغه ها و رویکرد دستگاه های متولی نسبت به معلولان تغییر کرده است. به گزارش حرف، آرام با اعلام اینکه مازندران ۴۹ […]
الناز پاک نیا: 12آذرماه به نام روز جهانی معلولان نامگذاری شده است.مدیرکل بهزیستی مازندران در نشست خبری این روز از تغییر نیازها و دغدغه های این قشر سخن گفت و اعتقاد داشت جنس دغدغه ها و رویکرد دستگاه های متولی نسبت به معلولان تغییر کرده است.
به گزارش حرف، آرام با اعلام اینکه مازندران ۴۹ هزار معلول دارد اظهار کرد: ۱۵ درصد از افراد هر جامعه را معلولان تشکیل میدهند که ۴.۵ درصد این افراد نیازمند دریافت خدمات ویژه هستند.
وی با اشاره به اینکه در مازندران بیش از ۴۹ هزار معلول زیر پوشش خدمات بهزیستی قرار گرفته اند، عنوان کرد: در سال های اخیر با رویکرد اجتماعی که دولت دارد اقدامات خوبی برای معلولان انجام شده است. به طوری که تا پایان سال ۹۶ حدود ۱۸هزار مستمری بگیر از محل هدفمندی یارانهها ثبت شده بود که ۱۳ هزار نفر معلول بودند و اکنون این تعداد به ۵۰ هزار نفر رسیده که ۳۷ هزار نفر خانواده معلولان هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه باید فعالیت های خیرخواهانه تداوم یابد تا نیازها رفع شود زیرا در حمایت های معیشتی و آموزشی معلولان مداوم است و نباید ترک شود، عنوان کرد: خدمات گذشته قابل حذف نیست اما باید اقدامات جدید هم به معلولان اضافه شود.
مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به اینکه رویکرد رفتار دولت ها و دستگاه های ارائه کننده خدمات به معلولان تغییر کرده است معلولان زیرا دیگر به دنبال معیشت نیستند، افزود: معلولان امروز مطالبات اجتماعی دارند و به دنبال نقش اجتماعی خود هستند. از این رو در کنار همه اقدامات از گذشته تاکنون اقدامات توانمندسازی مناسبی در حوزه معلولان انجام شده است.
آرام با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای کاهش جمعیت معلول در آینده استان بیان کرد: پروانه ساخت بنیاد ژنتیک شمال کشور اخیرا دریافت شده است. همچنین در راستای کاهش جمعیت معلولان افزایش دسترسی خانواده ها به مراکز ژنتیک رونق گرفته است،؛ توزیع مراکز غربالگری در سطح شهرستان ها متوازن است و فقط برخی شهرستان های کوچک ندارند که پزشکان خیر در این مراکز ارائه خدمات می کنند.
وی ادامه داد: یک میلیارد تومان به خانواده های نیازمند آزمایشات ژنتیک، کمک هزینه پرداخت شده است و نیز برخی خانواده ها که بیش از دو معلول دارند از ابتدای سال جاری برای این خانواده ها پرونده ژنتیکی تشکیل شده است و هر خانواده ای که نیازمند باشد خدمات دریافت می کند. همچنین کلیه زوجین که برای ازدواج مراجعه می کنند غربالگری ژنتیک می شوند.
آرام بیان کرد: ۸۵ درصد متولدین در سال ۹۶ در طرح غربالگری قرار گرفتند و بیش از ۸۴ نوزادی که دارای اختلال ناشنوایی بودند و اگر مداخله صورت نمی گرفت ۸۴ کودک ناشنوا بروز می کرد شناسایی شدند. همچنین کلیه کودکان سه تا ۶سال هم تحت عربالگری بینایی قرار می گیرند و از این طریق ۴۵۰۰ کودک دارای اختلال بینایی شناسایی شده و از کم بینایی و نابینایی در سال های بعد پیشگیری شد.
*کمک 45میلیارد تومانی خیرین به بهزیستی مازندران
مدیرکل بهزیستی مازندران از ساخت خانه سلامت برای پسران آسیب دیده توسط خیران خبرداد و گفت: همچنین اولین خانه کوچک معلولان در عباس آباد با اعتبار خیرساز یک میلیارد تومان به اتمام رسیده و تقریبا قسمت عمده فعالیت های بهزیستی شامل هزینه ها و خدمات را خیران بر عهده دارند به طوری که ۲۲۸ میلیارد ریال کمک های نقدی خیران به بهزیستی مازندران در سال گذشته ثبت شده است و همچنین ۲۲۳ میلیارد کمک غیرنقدی از محل کمک های خیران و نیز ۴۵ میلیارد تومان مجموعا مشارکت نقدی و غیرنقدی از سوی خیران صورت گرفته است.
وی با اعلام اینکه در ابتدای سال تحصیلی بیش از یک میلیارد تومان لوازم التحریر در اختیار جامعه هدف قرار گرفته و خانواده معلولان ایزوله بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان از سوی خیرین برای پوشینه کمک دریافت کرده اند، بیان کرد: تصور عمومی این است خانواده ها هر مشکلی دارند از طریق بهزستی باید رفع شود اما تا زمانی که شخصیت حقوقی عمومی فرصت برابر برای همه میسر کند مشکلات این جامعه وجوددارد.
وی همچنین از واگذاری پلاک ویژه معلولان، نابینایان و معلولان ذهنی که شرایط دادن پلاک گرفتن را دارند خبرداد و با اشاره به تصویب قانون جامع حمایت از معلولان تصریح کرد: قانون جامع حمایت از معلولان امسال تصویب شده است و برای اجرای آن نیز ضمانت اجرایی تعریف شده است. در این قانون مانند قوانین دیگر در صورتی که مدیران مربوطه به وظایف خود عمل نکنند به عنوان مثال شهرداران جریمه نقدی، شش ماه زندان و انفصال از خدمات در نظر گرفته شده است. همچنی تمام تشکل ها می توانند از طریق مجاری قانونی پیگیر این مساله باشند.
وی درباره قانون سه درصد به کارگیری معلولان در دستگاه های اجرایی نیز اظهار کرد: به جز یک دستگاه همه دستگاهها این سهم را رعایت می کنند اما در چند سال اخیر چند آزمون استخدامی در کشور برگزار شده است تا سهم معلولان براورده شود از این رو معتقد هستیم که مشکل شغلی معلولان مانند همه طیف های جامعه از طریق استخدام های دولتی رفع نمی شود و باید به دنبال توانمندسازی این قشر بود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0