امید به پایان یک کابوس
گروه اجتماعی-الناز پاک نیا: معضل سگ های ولگرد در آمل یکی از آسیب های مشهود و از دغدغه های شهروندان در طی سال های اخیر بود که با حمله به یک پیرمرد 60ساله خود را بروز داد. سیل تصاویر وجود سگ های ولگرد در خیابان ها و معابر سطح شهر به خوبی این معضل را […]
گروه اجتماعی-الناز پاک نیا:
معضل سگ های ولگرد در آمل یکی از آسیب های مشهود و از دغدغه های شهروندان در طی سال های اخیر بود که با حمله به یک پیرمرد 60ساله خود را بروز داد. سیل تصاویر وجود سگ های ولگرد در خیابان ها و معابر سطح شهر به خوبی این معضل را موردتوجه مسئولان قرار داد. کارگروه ساماندهی سگ های ولگرد پس از کمپین اهالی خبر و رسانه آمل شکل دیگری به خود گرفت. اگر چه اراده مسئولان در مقاطعی بر جمع آوری سگ های ولگرد بود اما دست اندازی های برخی و دلسوزی هایی که به ضرر شهروندان تمام می شد، این معضل را در سطح شهر آمل به یک کابوس تبدیل کرد. در طول یک هفته کمپین مجازی، آنچنان تصاویری از ترس و دلهره آملی ها منتشر شد که حتی دوستداران حیوانات هم دلشان به رحم آمد. اینکه این میزان حیوان ولگرد در سطح یک شهر چرا باید باشد برای همه نگران کننده بود. صحبت از تجارت سگ و نیز بازی های سیاسی های به نام حمایت از حیوانات بود که مانع از ساماندهی طرح جمع آوری می شد. شهرهای همجوار هم که چشم همه روشن باشد، دیدند در آمل سگ ها جمع آوری نمی شوند به گفته برخی مسئولان سگ های جمع آوری شده خودشان را در آمل پیاده کردند و رفتند. نکته مهم و مغفول اما هماهنگی بین بخشی برای رهایی از یک مشکل بود.
*ضرورت جمع آوری فوری
سید جعفر رسولی فرماندار ویژه شهرستان آمل در کارگروه ساماندهی سگ های ولگرد با اشاره به اینکه معضل سگ های ولگرد باید با ترک تشریفات و عقد قرارداد با پیمانکار هرچه سریعتر رفع شود، عنوان کرد: نباید موانعی مانند مکان نگه داری و یا مزاحمت های افراد دیگر موجب شود شهروندان ناراضی باشند.
وی بااشاره به اینکه وجود سگ های ولگرد در کوچه خیابان های سطح شهربرای شهروندان غیرقابل تحمل است؛ عنوان کرد: این امر موجب آزار شهروندان می شود و نمی توانند این وضعیت را تحمل کنند، مسئولان باید برای رفع دغدغه های شهروندان پای کار باشند. همچنین هر یک از دستگاه های اجرایی شهرستان سهم خود از این ساماندهی را اعلام کرد و به نوبه خود پای کار باشند تا معضل رفع شود.
رسولی با اشاره به اینکه با همکاری منابع طبیعی زمینی دور از نقطه شهری در اختیار شهرداری قرار گیرد تا این معضل تمام شود، گفت: همچنین شرکت های تولیدی موادغذایی در آمل به صورت رایگان حاضر هستند غذای این سگ ها را نیز تامین کنند تا هزینه های سربار بر شهرداری تحمیل نشود.
*معضل نگران کننده
فرامرز اکبری، رئیس شبکه بهداشت و درمان آمل نیز در سخنانی با بیان اینکه میزان سگ های ولگرد در سطح شهر آمل افزایش یافته است و این نگران کننده است، افزود:نیازمند جلسات تصمیم گیری و تخصصی در این حوزه هستیم تا بتوانیم با هم افزایی بین دستگاهی این معضل را رفع کنیم.
وی با تاکید بر اینکه سگ های ولگرد و سگ های خانگی دو معضل در سطح شهرستان به شمار می روند، بیان کرد: نباید به بهانه دوست داشتن حیوانات بیماری در سطح شهر رها شود، بسیاری از سگ هایی که در اختیار مردم است واکسینه نشده و حامل بیماری هستند، این سگ ها باید شناسنامه دار شده تا زندگی شهروندان مختل نشود.
*طرح ساماندهی زیر نظر دامپزشکی
غلامی رئیس دامپزشکی شهرستان آمل نیز با بیان اینکه دامپزشکی در زمینه ساماندهی سگ های ولگرد همکاری خواهد داشت، تصریح کرد: دامپزشکی درباره وضعیت سگ هایی که ارزش نگه داری ندارند، دارای هاری هستند و نیز سگ هایی که دارای بیماری ها کشنده هستند تصمیم گیری می کند و در این زمینه همکاری خواهد داشت، مراحل زنده گیری و نگه داری سگ های ولگرد باید با حضور دامپزشک مورد تایید شبکه دامپزشکی باشد تا مسائل بعدی گرفتار طرح نشود.وی بیان کرد: هیچ توجیهی برای حضور سگ های ولگرد در سطح شهر وجود ندارد، محیط زندگی انسانی نباید با حیوانات یکی باشد، این سگ ها حتما باید جمع آوری کردند و ناظر دامپزشکی نیز دراین زمینه حضور داشته باشد.
*وجود دستورالعمل های بهداشتی
محسن آسوری رئیس انستیتوپاستور شمال کشور نیز در سخنانی با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا مساله سگ های ولگرد حل شده است و براساس پروتکل های بهداشت جهانی با سگ های ولگرد رفتار می شود، عنوان کرد: سگ های ولگرد با همکاری بین بخشی جمع آوری می شوند، سازوکار جهانی برای رفع این معضل وجود دارد تا بیماری های حیوانات به انسان ها منتقل نشود.
وی تصریح کرد: از سال 93 تا 96 آمار گزش توسط سگ در کشور 133هزار مورد بود که این میزان به 180 هزار مورد رسیده است و تنها هشت مورد مرگ بر اثر گزیدگی سگ در سیستان رخ داده است که فاجعه بار است و این امر نباید در شهرستان آمل تکرار شود.
آسوری بیان کرد: تنها راه شهرداری هابرای ساماندهی سگ های ولگرد، زنده گیری سگ ها است و دستورالعمل وزارت کشور نیز در این زمینه مشخص است.از سویی آموزش و توانمند کردن مردم و نیز فرهنگ سازی می تواند به وضعیت فعلی بهبود بخشد. سگ های ولگرد در پروسه ای جمع آوری، واکسینه، عقیم سازی و پلاک گذاری می شوند و در صورت صلاح دید به افراد مشخص به صورت رایگان واگذار می شوند.
وی درباره برخی گروه های حامی حیوانات نیز بیان کرد: طبق اظهار نظر مسئولان وزارت بهداشت و مرکز بیماری های واگیردارد وزارت بهداشت هیچ گروه رسمی مجوز حمایت از حیوانات را ندارد و تمامی گروه ها به صورت غیررسمی فعال هستند که در این زمینه نیز باید ساماندهی صورت گیرد تا موجب سواستفاده نشود.
*موانع جمع آوری سگهای ولگرد
احمد امیرسلیمانی شهردار آمل نیز در سخنانی با اشاره به اینکه پیش از این سگ های ولگرد در مرکز عمارت معدوم می شدند اما با دستورالعمل وزارت کشور، وضعیت ساماندهی سگ های ولگرد، تبیین شده و در اختیار شهرداری ها قرار گرفته است، عنوان کرد: برخی افراد از این دستورالعمل برداشت های دیگر دارندو آن را به یک معضل اجتماعی و بهداشتی تبدیل کرده اند. وی با بیان اینکه هم اکنون شهرداری در چند جبهه با مشکلاتی مواجه است، بیان کرد: ابتدای شهرداری به دنبال مکانی برای نگه داری سگ های رها شده است و حتی حاضریم آن مکان را اجاره کنیم؛ اما برخی به اسم حمایت از حیوانات مانع کار شهرداری می شوند.
امیرسلیمانی با اشاره به اینکه شهرداری به دلیل نبود مکان مجبور شده است سگ های ولگرد را در فاز دوم پارک هلومسر نگه داری کند که این امر با مخالفت منابع طبیعی مواجه شده است، اظهار کرد: تعداد زیاد سگ های ولگرد موجب شده است این مکان برای نگه داری مناسب نباشد از این رو به دنبال زمین هستیم که اگر همکاری دستگاه های شهرستان افزایش یابد در این حوزه موفق خواهیم بود.
وی تصریح کرد: سگ های ولگرد موجب استرس در شهروندان می شوند و نارضایتی مردم را افزایش می دهند. سگ های ولگرد بیماری های بسیاری دارند که انتقال آنها به انسان هایی که در شهر زندگی می کنند ناخوشایند است و عواقب بدی دارد. باید برخورد قاطع در این زمینه گرفته شود.شهردار آمل عنوان کرد: سگ های ولگرد زنده گیری شوند و برای نگه داری، عقیم سازی و درمان در مکان مناسبی نگه داری شوند.
*حمایت دادستانی
دادستان شهرستان آمل نیز در سخنانی با اشاره به اینکه از دست اندرکاران فضای مجازی و خبرنگارانی که انعکاس یک معضل شهری را به بهترین نحو ممکن انجام دادند قدردانی می کنم، بیان کرد: با معدوم سازی سگ ها مخالفم، اگر چه نگه داری سگ مغایر موازین شرعی کشور است اما باید به سایر موجودات زنده نیز احترام گذاشته شود.
وی تصریح کرد: باید نحوه رفتار با سگ ها نهادینه شود و برنامه ریزی کوتاه و بلند مدت در این زمینه تدوین شود، حساسیت بیماری هاری به گونه ای است که باید هر چه سریعتر در این زمینه چاره اندیشی شود.
علی طالبی با تاکید بر اینکه برای کوتاه مدت باید زمینی در اختیار شهرداری قرار گیرد و لواینکه شهرداری زمینی اجاره کند تا این معضل رفع شود، افزود: زنده گیری، ساماندهی و نگه داری سگ های ولگرد زیرنظر دامپزشکی صورت گیرد تا هم حقوق حیوانات و هم حقوق شهروندان مختل نشود.
وی تصریح کرد: باید بپذیریم اغلب شهروندان با حضور سگ ها در خیابان مشکل دارند و نمی توانند آن بپذیرند از این رو باید محل نگه داری ویژه ای برای این سگ ها در نظر گرفته شود.
طالبی بیان کرد: برای رفع دغدغه مردم باید هر چه سریعتر سگ ها جمع آوری شوند و در مکان مشخصی که تعیین می شوند نگه داری شود.دادستان شهرستان آمل همچنین به شهرداری این اطمینان خاطر را داد که در حوزه افرادی به عناوین مختلف مانع طرح ساماندهی سگ های ولگرد شوند برخورد خواهد کرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0