سبقت اشتغال بخش صنعت از کشاورزی
ساری _خبرنگار حرف: پیشی گرفتن اشتغال بخش صنعت از بخش کشاورزی در مازندران خبری بود که در نشست خبری مشترک مدیران متولی صنعت و معدن و تجارت استان مطرح شدکه توسط شورای روابط عمومی استان هر هفته برگزار می شود. رئیس سازمان صنعت و تجارت مازندران با بیان اینکه اشتغال بخش صنعت و معدن در […]
ساری _خبرنگار حرف: پیشی گرفتن اشتغال بخش صنعت از بخش کشاورزی در مازندران خبری بود که در نشست خبری مشترک مدیران متولی صنعت و معدن و تجارت استان مطرح شدکه توسط شورای روابط عمومی استان هر هفته برگزار می شود.
رئیس سازمان صنعت و تجارت مازندران با بیان اینکه اشتغال بخش صنعت و معدن در حال پیشی گرفتن از بخش کشاورزی است،گفت: در سال 96 مازندران در شاخص بهبود فضای کسب و کار رتبه اول کشور را بدست آورد البته این نشان دهنده این نیست که در وضعیت مناسب اشتغال و اقتصاد قرار داریم ولی عملکرد دستگاه های مربوطه نسبت به استان های دیگر بهتر بوده است.
محمدپور عمران در نشست خبری مشترک با مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی مازندران در استانداری، به بیش از 2000 مصوبه در کارگروه های حمایت از تولید استان اشاره کرد و اظهار داشت: حدود 60 درصد این مصوبات اجرایی شده و پیگیر اجرای مابقی هم هستیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر نتیجه برندسازی برنج مازندران گفت: در بسته بندی و تجارت برنج دستگاه همکار با جهاد کشاورزی و دانشگاه علوم پزشکی هستیم و تاکنون دهها مجوز بسته صادر شده ولی نمی خواهیم هزاران فعال برنج هزاران برند را مطرح کنند. رئیس سازمام صنعت،معدن و تجارت مازندران با اشاره به اینکه به دنبال مطرح شدن چند برند معروف و جهانی از برنج مازندران هستیم،تصریح کرد:در طرح برندسازی تمرکز را بر روی مرکز تجارت برنج استان در آمل قرار دادیم و این مرکز با فعالیت حدود 400 فعال اقتصادی در حوزه برنج آماده افتتاح با حضور مقامات ارشد کشور است.
به گفته وی،برنج مازندران در نمایشگاه های خارجی بسیار طرفدار دارد ولی شرط صادرات بسته بندی مناسب است، برند برنج فریدونکنار نیز به زودی رونمایی می شود.
* ضعف هست ولی آمار را قبول داریم
رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت در پاسخ به سوالی که آمار اعلام شده را غیر واقعی دانست،گفت: بیکاری و مشکلات اقتصادی را قبول داریم ولی نمی توان اطلاعات اقتصادی مرکز آمار ایران را نادیده گرفت،براساس اعلام.مرکز امار ایران،پنجمین استان کمتر بیکار هستیم ولی با این حال بیشترین متقاضی شغل را داریم.
وی ادامه داد: از سال 90 به بعد شاهد رشد سرمایه گذاری در بخش صنعت استان هستیم که یکی از دلایل پیشی گرفتن از اشتغال بخش کشاورزی است ولی همچنان با نیازها فاصله داریم.
محمدپور عمران یکی از مشکلات پیش روی صنعت استان را قوانین زیست محیطی از جمله رعایت فاصله واحدهای تولید با مناطق مدنظر سازمان حفاظت محیط زیست است،اظهار داشت: نیاز داریم که رسانه ها رعایت ضوابط را ترویج کنند چون دستگاه محیط زیست رعایت فاصله را در احداث واحد تولیدی ملاک قرار می دهد و این برای صنعت استان مشکل است،خواسته بخش صنعت ملاک قرار گرفتن ضوابطی نظیر آلودگی هوا،پساب و آلودگی صوتی است که حتی بتوان در شهرها هم واحد صنعتی راه اندازی کرد.
وی در خصوص مصرف آب در بخش صنعت نیز گفت: دو درصد بخش آب مصرفی استان در بخش صنعت است ولی برای همین میزان نیز دغدغه استفاده صحیح و پساب را داریم، بعنوان نمونه صنایعی داریم که پساب آن در حد نوشیدن تصفیه می شود و به این سمت در حال حرکت هستیم.
* مناقشه در آمار واحدهای فعال
رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت مازندران با بیان اینکه آمار تعداد واحدهای فعال استان محل مناقشه نهادهای مختلف است، اظهار داشت: براساس اخرین آمارگیری مشترک با دستگاه های دیگر ، در آذرماه سال 96، تعداد 1739 واحدصنعتی با اشتغال بیش از 10 نفر شناسایی شدند که 1300 واحد فعال بودند و با حداقل تا حداکثر ظرفیت تولید می کردند. وی ادامه داد:1300 واحد فعال، 75 درصد واحدهای تولیدی استان محسوب می شود که 60 هزار نفر اشتغال زایی دارند. این واحدها میانگین با 67 درصد ظرفیت فعالیت می کردند و نسبت به اشتغال عملی به اسمی 94 درصد است.
محمدپور عمران از راه اندازی سامانه ملی شناسنامه واحدهای صنعتی تا حدود سه هفته بعد خبر دادو خاطرنشان کرد: با راه اندازی این سامانه اطلاعات واحدهای صنعتی در کل کشور آنلاین قابل بررسی هست، تا کنون دو سوم اطلاعات واحدهای استان ثبت شده است. به گفته وی، مشاهده برق مصرفی، مشاهده آنلاین کد کارگاهی واحد در تامین اجتماعی و بسیاری اطلاعات دیگر برای فعال بودن یا نبودن واحد قابل رسیدگی است.
* صدور اولین پروانه شهرک صنفی
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی مازندران نیز در این نشست افزایش اراضی صنعتی و بهره برداری بهینه از شهرک ها و ناحیه صنعتی موجود را محور فعالیت ها اعلام کرد و گفت: ایجاد شهرک 1000 هکتاری در بهشهر یکی از این فعالیت ها بود که تاثیر بسزایی در رشد مساحت اراضی صنعتی داشت.
سید مصطفی موسوی از صدور اولین شهرک صنفی برنج توسط بخش خصوصی خبر داد و اظهار داشت: در بابلسر نیز به دنبال شهرک صنفی مبلمان و در بهشهر در رسته آهن آلات به دنبال پیاده سازی این طرح هستیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره ایجاد تصفیه خانه در شهرکهای صنعتی نیز گفت: بیشترین تمرکز را در ایجاد تصفیه خانه در شهرکهای صنعتی داشتیم و در سال گذشته دو تصفیه خانه راه اندازی کردیم و امسال نیز عملیات اجرایی دو پروژه آغاز می شود.
این مدیر صنعتی استان نیز در خصوص آمار واحدهای فعال در شهرکها گفت: براساس دستور استاندار سال گذشته بررسی میدانی واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی شروع کردیم و یک شنبه های هر هفته یه تیم مشترک از چند دستگاه در واحدهای تولیدی حاضر می شویم و مشکلات آنان را بررسی می کنیم.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی مازندران با بیان اینکه پرداخت تسهیلات برای تولید فقط مختص به یک دستگاه نیست، تصریح کرد:حدود 70 درصد واحدها مشکل تامین مالی دارند. وی یکی از مشکلات تولیو را تملک واحدها از سوی بانکها اعلام کرد و اظهار داشت: با دستور استاندار کمیته ای تشکیل شده و درخواست بانکها در آن کمیته بررسی می شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0