نیمی از نانوایی های مازندران مازاد هستند/ صدور مجوزهای بیش از حد نیاز

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 گفت: 4200 واحد خبازی در استان که نیمی از آن مازاد می باشد در حال فعالیت هستند و  با توجه به قانون حذف فاصله صنفی در یک سال گذشته 400 واحد خبازی آزادپز جدید نیز به این آمار اضافه شد که به شدت اقتصاد خبازان را […]

57300174

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 گفت: 4200 واحد خبازی در استان که نیمی از آن مازاد می باشد در حال فعالیت هستند و  با توجه به قانون حذف فاصله صنفی در یک سال گذشته 400 واحد خبازی آزادپز جدید نیز به این آمار اضافه شد که به شدت اقتصاد خبازان را آسیب پذیر کرده است .

به گزارش حرف آنلاین، سید محمد جعفری در کارگروه آرد و نان مازندران در استانداری با اشاره به ارزش ریالی کلزا خریداری شده اظهار داشت : ارزش ریالی محصول خریداری شده تا کنون 600 میلیارد و 700 میلیون ریال می باشد که با پیگیری بعمل آمده تا کنون  177 میلیارد و 396 میلیون ریال آن از طریق سامانه پرداخت محصولات کشاورزی به حساب کلزا کاران واریز گردید .

مهندس جعفری در ادامه از آغاز خرید تضمینی گندم در استان مازندران خبر داد و گفت : از 6 خرداد ماه سال جاری عملیات خرید و ذخیره سازی گندم مازاد بر مصرف کشاورزان استان با تجهیز و راه اندازی 30 مرکز آغاز گردید.

وی افزود : قیمت پایه خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم بر اساس 2 درصد افت غیر مفید و 4درصد افت مفید 13 هزار ریال تعیین شده است .

مهندس جعفری همچنین اضافه کرد : بر اساس پیش بینی سازمان جهاد کشاورزی انتظار می رود 100 هزار تن گندم در سال جاری به صورت تضمینی از کشاورزان استان خریداری شود .

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 در ادامه به وضعیت خبازهای استان اشاره کرد و گفت : سرانه نانوائی در کشور به ازای هر 1300 نفر یک واحد خبازی و در استان مازندران به ازای هر 750 نفر یک واحد خبازی می باشد .

مهندس جعفری افزود میانگین روزانه پخت نان در کشور به ازای هر نانوائی حدود 10 کیسه و در مازندران 3 تا 5 کیسه می باشد .

جعفری با اشاره به  وجود 4200 واحد خبازی در استان که نیمی از آن مازاد می باشد اظهار داشت:  با توجه به قانون حذف فاصله صنفی در یک سال گذشته 400 واحد خبازی آزادپز جدید نیز به این آمار اضافه شد که به شدت اقتصاد خبازان را آسیب پذیر کرده است.

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 تصریح کرد: باید برای قانون حذف فاصله صنفی در استان با توجه به عدم تناسب عرضه و تقاضا تصمیم گیری جدی صورت پذیرد.

مهندس جعفری فقدان شاخص برای کیفیت نان را دلیل اصلی تفاسیر متناقص از نان کیفی عنوان کرد و گفت: از آنجائیکه کیفیت یک موضوع نسبی هست یک نان از نظر فردی ممکن است مرغوب و از منظر فرد دیگری بی کیفیت و نامرغوب باشد.

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 آموزش خبازان را یکی از شاخص های ارتقاء کیفیت نان دانست و گفت: در خصوص آموزش خبازان با توجه به اقدامات صورت گرفته متاسفانه ما با کمبود مربی کار بلد در حوزه نان مواجه هستیم.

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 با بیان اینکه در سال گذشته 98 هزار و 414 تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان استان بصورت تضمینی خریداری شد اظهار داشت : که این میزان یک چهارم مصرف استان است و مابقی گندم مورد نیاز از طریق استان گلستان و سایر استان ها تامین خواهد شد .

وی افزود : در سال گذشته 465 هزار تن گندم داخلی وارد استان شد که از این میزان 278 هزار تن گندم از استان گلستان وارد مازندران شد که در نوع خود بی سابقه بود .

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 با اشاره حمل ریلی گندم اظهار داشت: در سال گذشته از 465 هزار تن گندم داخلی وارده به استان 123 هزار تن گندم از طریق حمل ریلی به استان های مقصد ارسال شد .