افزایش نجومی قیمت کالاهای اساسی ماه رمضان در مازندران

چند روزی از آغاز ماه مبارک رمضان گذشته است و مردم در حال تامین کالاهای مورد نیاز خود هستند؛ اما کالاهای اساسی و پر مصرف ماه رمضان به ویژه محصولات پروتئینی و لبنی با وجود فراوانی در عرضه هرساله روند افزایشی به خود می‌گیرد.شنیدن اخباری از گرانی بی سابقه مرغ، خرما، چای، هندوانه، برنج و […]

3

چند روزی از آغاز ماه مبارک رمضان گذشته است و مردم در حال تامین کالاهای مورد نیاز خود هستند؛ اما کالاهای اساسی و پر مصرف ماه رمضان به ویژه محصولات پروتئینی و لبنی با وجود فراوانی در عرضه هرساله روند افزایشی به خود می‌گیرد.شنیدن اخباری از گرانی بی سابقه مرغ، خرما، چای، هندوانه، برنج و غیره در ماه رمضان با وجود این که  برخی از مسئولان وعده کاهش قیمت ها را داده بودند؛نگرانی های عمده ای را برای مردم موجب شد تا جایی که برخی دیگر اقدام به خرید نمی کنند،البته این عدم تمایل به خرید ناشی از نبود نقدینگی نزد بسیاری از اقشار جامعه است .

کالاهایی مانند مرغ، گوشت، خرما، شیر، تخم مرغ، زولبیا و بامیه و شیرینی های خشک و تر که از محصولات پرطرفدار این ماه  رمضان محسوب می شوند در ماه های اخیر تحولات قیمتی متفاوتی را پشت سرگذاشته و همگی با افزایش روبه رو شده اند.

خرما یکی از اقلامی است که در این ماه با تقاضای زیادی از سوی روزه داران مواجه می‌شود؛ به باور متخصصان تغذیه، هر فردی با هر مزاجی برای باز کردن روزه خود از یک استکان آب گرم و یک عدد خرما استفاده کند؛ از این رو در پی افزایش تقاضا برای خرید، امکان افزایش مجدد نرخ خرما در بازار دور از انتظار نیست.

مستندات نشان می دهد قیمت خرما در سال گذشته از کیلویی7 تا 8 هزار تومان متغیر بوده و امسال از مرز 12هزار تومان گذشته که البته این رقم در فروشگاه های زنجیره ای پایین تر اعلام شده است.

مواد پروتئینی همواره از کالاهای پرمصرف و ضروری ماه رمضان محسوب شده که در غالب موارد دولت برای تنظیم بازار و جلوگیری از افزایش قیمت آن ها را ذخیره سازی و در آستانه ماه مبارک و با شروع آن به بازار عرضه می‌کند؛ اما بازار گوشت و مرغ نیز در هفته جاری تحولات بسیاری را پشت سر گذاشت و قیمت گوشت مرغ از کیلویی 8 هزار تومان گذشت.

به گزارش ایسنا، همین وضعیت برای گوشت قرمز نیز وجود داشته و بر اساس آخرین رصدها از بازار، گوشت قرمز به رقم 52هزارتومان تومان رسیده و تخم مرغ که جز لاینفک سفره های ایرانی است سال گذشته و امسال نوسانات متعددی را تجربه کرد و به گفته کارشناسان نسبت به سال گذشته در همین ماه با افزایش 60 درصدی روبه رو شد که هم اکنون با قیمتی بیش از 600 تومان به فروش می رسد.

زولبیا و بامیه یکی از پرطرفدارترین خوراکی‌های ماه رمضان هستند که علاقه‌مندان زیادی را به خود جلب می‌کنند؛ شاید بتوان گفت بعد از خرما،‌ بیشترین چیزی که در این ماه به میزان بالایی مصرف می‌شود همین زولبیا و بامیه است؛ هرچند هر‌ساله متخصصان تغذیه در آستانه ماه رمضان نسبت به مصرف بالای این دو خوراکی به علت سیل کالری اضافی هشدار می‌دهند، اما کماکان در این ماه شاهد هستیم که ایرانیان دقایق زیادی را در صف‌های طولانی برای خرید این دو نوع شیرینی سنتی می‌گذرانند.

تقاضای زیاد مشتریان برای خرید زولبیا و بامیه این بار باعث افزایش عجیب 60 درصدی آن در بازار شده و قیمت آن نسبت به سال گذشته با 6هزارتومان تومان افزایش به کیلویی 18هزارتومان رسیده است.به گزارش ایسنا، تامین مایحتاج ضروری هر ساله در ماه رمضان، علی رغم برخورداری بازارهای کشور از ذخایر مطمئن کالاهای اساسی جز دغدغه های اساسی مردم بوده است.حال این سوال ها مطرح می شود که آیا عرضه محصولات استراتژیک و اساسی پرمصرف در ماه رمضان از سوی دولت پیش بینی نشده است؟ که اگر پاسخ مثبت باشد پس دلیل این افزایش قیمت ناگهانی و همیشگی در آستانه ماه خدا در هر سال چه توجیهی می تواند داشته باشد؟ آیا چرخه تکراری سبد کالاهای رمضانی همواره باید روند افزایشی به خود گیرد؟ این در شرایطی است که در تریبون های رسانه همواره صحبت از کاهش قیمت هاست حال اینکه در واقعیت هیچ روند کاهشی وجود ندارد.