گفت وگوی تفصیلی با احمد امیرسلیمانی به بهانه آغاز هشتمین سال حضور در شهرداری آمل
آمل-خبرنگار حرف شهرداری از نهادهای در معرض دید و قضاوت سریع مردم در یک جامعه است. شهرداری ها به دلیل ارتباط مستقیم با مردم همواره از نگاه ها و نظرات مستقیم عموم مردم برخوردار بوده اند. شهرداری آمل در این میان از شهرداری های مهم به لحاظ جمعیت تحت پوشش و به تبع آن درآمد […]

آمل-خبرنگار حرف
شهرداری از نهادهای در معرض دید و قضاوت سریع مردم در یک جامعه است. شهرداری ها به دلیل ارتباط مستقیم با مردم همواره از نگاه ها و نظرات مستقیم عموم مردم برخوردار بوده اند.
شهرداری آمل در این میان از شهرداری های مهم به لحاظ جمعیت تحت پوشش و به تبع آن درآمد حاصل از اداره امور مردم در استان مازندران است. در پایان سال 96، هفتمین سال حضور احمد امیرسلیمانی در شهرداری آمل رقم خورد. امیرسلیمانی سال 97 را در حالی به عنوان هشتمین سال حضور خود در مسند شهردار آمل آغاز می کند که می باید عملکردهای سال سپری شده نیز بیان شود.
شهرداری آمل به مثابه همه شهرداری ها اما در معرض انتقادات بوده ولی وزنه ترازو در این میان به سمت عملکردها سنگینی کرده و این ماحصل گفت وگویی تقریبا مفصل در آخرین روزهای سال 96 است.
1/ به عنوان شهردار آمل بفرمایید شهرداری آمل در آخرین روز سال 96، چه شرایطی را طی می کند؟
شهرداری آمل در سال 1302 تاسیس شده و افتخار دارم 37 امین شهردار آمل باشم که از سال 89 در این شهر خدمت رسانی می کنیم.
در سال 96 مشکلات بسیار زیادی در حوزه های درآمدی به دلیل بحران های اقتصادی و مشکلاتی که در حوزه صنعت ساختمان ایجاد شد گریبان شهرداری آمل را گرفته بود اما به لطف الهی در 26 اسفندماه تمامی حقوق و مزایای پرسنل پرداخت و عملا مطالبات پیمانکاران در حد صفر شده است.
در سالی که سپری شد مشکلات خاص و بحران های غیرقابل حلی در شهرداری آمل وجود نداشته به این دلیل که تلاش شده است در حوزه پروژه های عمرانی مقداری محتاط تر عمل کرده و سعی نشده که شهرداری بدهکار شود؛ از این منظر که نسبت به آینده و درآمدهای آتی شهرداری خوش بین نبودیم و احتیاط کردیم تا مقروض نشویم.
در سال 96، چه اتفاق مهمی در حوزه عمرانی در شهرداری آمل رخ داده است؟
متاسفانه در برنامه ششم توسعه برخلاف برنامه پنجم، عوارض ارزش افزوده به صورت استانی توزیع می شود که با این اتفاق امروز در حدود هشت و نیم میلیارد تومان پول از دست رفته و با این کسری بودجه مشکلاتی در حوزه درآمدی بر شهرداری آمل تحمیل شده اما با این وجود پروژه های عمرانی قابل توجهی در سال 96 در شهرداری آمل اجرایی شده است. یکی از پروژه های قابل اعتنا در این حوزه که امروز مردم نمی توانند آن را لمس کنند اما کارهای حقوقی و مالی آن در حد بسیار مناسب و منظم پیش می رود بلوار ولایت جنوبی است که در حدود نصف مسیر تملک شده و امیدواریم که در سه ماهه نخست سال 97 عملیات عمرانی آن آغاز شود.
با اجرای این پروژه اتفاق خوبی در حوزه عمرانی شهر آمل رخ می دهد؛ تسهیل در عبور و مرور ترافیکی در شهر با اجرای این پروژه رخ می دهد و علاوه بر این شرایط منطقه ای به گونه ای مهیا می شود که سرمایه گذاری توجیه اقتصادی داشته باشد.
وضعیت بودجه شهرداری آمل نسبت به شهرهای اطراف در سال گذشته و سال آینده چگونه خواهد بود؟
بودجه شهرداری آمل در سال 96 بدون احتساب سازمان ها با آخرین اصلاح، 125 میلیارد تومان بوده است که این عدد تا پایان سال مالی 96 محقق شود و نیز بودجه سال آینده شهرداری آمل 150 میلیارد تومان بسته شده که تلاش نکردیم که بودجه حجیم و غیرواقعی ببندیم.
بستن بودجه های حجیم و غیرواقعی بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد؛ گاها شهرهای مجاور بودجه هایی در حدود دو برابر شهرداری آمل منعقد می کنند اما در پایان 70 درصد بودجه آنها محقق می شود که این روش جالبی نیست، اگر بودجه غیرواقعی بسته شود هزینه ها نیز غیرواقعی شده و مسیرهای توسعه شهری منحرف می شود.
بودجه شهرداری آمل در سال آینده انقباضی اما یک بودجه کاملا عمرانی در نظر گرفته شده است. 65درصد بودجه ها در سال آینده برای شهرداری آمل عمرانی بسته شده است و امید داریم در سال 97 اتفاقات خوبی در حوزه توسعه شهری رخ دهد.
سرنوشت کارخانه زباله سوز شهرداری آمل در سال 97 چگونه خواهد بود؟
در حوزه نیروگاه زباله سوز اتفاق خوبی رخ داده است. 15 میلیارد تومان هزینه ابتیاع زمین در تعهدات شهرداری است که قرار است پرداخت شود. درباره مرتع پاساکش و انتخاب سرمایه گذار یقینا تا اردیبهشت 97 تعیین تکلیف خواهد شد زیرا این پروژه یکی از حیاتی ترین پروژه ها در حوزه های زیست محیطی و بهداشتی شهر آمل و استان مازندران خواهد بود.
درباره شرایط محیط زیستی و بهداشتی منطقه نیز چشم اندازی دیده شده است؟
اینکه گفته می شود این پروژه پیوست زیست محیطی و بهداشتی ندارد را قبول ندارم از این باب که محیط زیست تایید اولیه برای احداث زباله سوز در منطقه را داده است. شرایط بهتر از پاساکش در منطقه وجود ندارد.تقریبا تمام عرصه های در اختیار شهرستان و حتی فراتر از شهرستان که تصور می کردیم می توانیم در این حوزه سرمایه گذاری شود را مورد بررسی قرار دادیم اما بهترین گزینه در گزینه های ممکن این گزینه است.آنچه برای شهرداری اهمیت دارد پاسخ استعلام محیط زیست بوده که اخذ شده است. در این بخش تمام مسئولان همراه بوده اند و عقیده دارم اگر در این پروژه همدلی ها ادامه داشته باشد پروژه ای پایلوت و هایتک به لحاظ تکنولوژیکی در استان مازندران خواهد بود از این باب که دانشی وارد منطقه شود و در آغاز پروژه می توان از نیروهای بومی استفاده کرد.
همچنین یکی از مهم ترین مباحث در حوزه راه اندازی کارخانه زباله سوز در آمل تعهدات و وعده های وزارت کشور است که قرار شده 40 میلیارد تومان بودجه ملی به این پروژه اختصاص یابد از این رو چشم انداز بسیار مناسبی برای پروژه زباله سوز در منطقه وجود دارد و معتقدم این پروژه فارغ از دغدغه های دیگر باید مورد حمایت قرار گیرد.
در سال 97 پروژه مهم دیگری هم در دست اجرا خواهید داشت؟
کشتارگاه صنعتی آمل نیز در برنامه سال 97 شهرداری قرار دارد که سه و نیم میلیارد تومان عرصه برای احداث این پروژه خریداری شده و مجوزها در حال انجام است. از مدیرکل دامپزشکی مازندران و مدیر شهرستان قدردانی می کنم و این پروژه نیز در ابتدای سال 97 عملیاتی خواهد شد.همچنین در سال 97 حدود 20میلیارد تومان برای آسفالت معابر شهر آمل در نظر گرفته است که رقم خوبی برای توجه به خواست شهروندان خواهد بود.در حوزه بستر رودخانه هراز از ابتدای پل مقابل شورای شهر تا شهرک ایثار نیز مشاور شهرداری طرح تهیه کرده است. این پروژه در حوزه گردشگری و جذب مسافران موثر خواهد بود، مجری اجاره بهای بستر را به وزارت نیرو پرداخت کرده است و به زودی برنامه عملیاتی آن اجرایی می شود.
سال آینده در زمینه پروژه های کاهش ترافیک شهری چه برنامه ای در دستور کار دارید؟
در زمینه برنامه های کاهش ترافیک با توجه به مشاورانی که در این حوزه با شهرداری در ارتباط هستند طرح های بسیار خوبی در دست تدوین است که یکی از پروژه هایی که قطعی نشده اما برای شهر آمل نیاز است و تاکید می کنم که هنوز قطعی نشده احداث تقاطع غیرهمسطح در میدان علامه میرحیدر است.نیاز به این پروژه از این جهت وجود دارد که با توجه به احداث تقاطع غیرهمسطح شمال به جنوب هزارسنگر که وزارت راه با پیگیری های نماینده مردم آمل در دست اجرا دارد، در حوزه حرکت شرق به غرب مشکل ترافیک میدان هزارسنگر رفع و سرعت تردد به سمت میدان میرحیدر آملی افزایش می یابد و طبیعتا وسایل نقلیه با سرعت بیشتری به این میدان می رسند که نیاز دارد یک تقاطع غیرهمسطح در این منطقه احداث شود.درباره میدان 17 شهریور واقعا فعلا برنامه ای در شهرداری آمل وجود ندارد زیرا هزینه های تملک در این مسیر بسیار سرسام آور است.
تعریض خیابان امام رضا در سال 97 چگونه ادامه پیدا می کند؟
درباره بازگشایی خیابان امام رضا نیز طی نشستی که اخیرا با نماینده مردم آمل صورت گرفته است، ایشان تقریبا اختصاص 20 میلیارد تومان به این پروژه را قطعی کرده اند.
برای تعریض خیابان امام رضا 300میلیارد تومان بودجه نیاز است و حضور سرمایه گذار نیز چاره ساز نیست زیرا سرمایه گذار شرایطی درخواست می کند که در توان شهرداری نیست.
20میلیارد تومان در سال 97 با وعده های سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور برای خیابان امام رضا در نظرگرفته شده که امیدواریم با اختصاص آن بتوانیم بخش دیگری از این مسیر را تملک کرده و بازگشایی کنیم اما در حوزه هایی تملک خواهیم کرد که بیشترین منافع را برای زیباسازی و روان سازی ترافیک منطقه در پی داشته باشد.
شهرداری آمل در سال 96، از پیشرو ترین شهرهای مازندران در راه اندازی سازمان های جدید بوده ، چه فعالیت هایی در این حوزه انجام شده است؟
شهرداری آمل در سال 96، در حوزه سازمان ها اقدامات خوبی انجام داد، سازمان حمل و نقل ترافیک شهری تشکیل شده که متشکل از دو سازمان اتوبوسرانی و تاکسیرانی است، سازمان مشاغل و فرآورده های کشاورزی تشکیل شده و نیز سازمان فرهنگی ورزشی و اجتماعی و سازمان عمران و بهسازی شهرداری آمل نیز راه اندازی شده است.
راه اندازی سازمان سرمایه گذاری نیز یکی از مهم ترین سازمان های شهرداری است که در نیمه اول سال 97 در دستور کار قرار دارد و با توجه به مشکلات اقتصادی که شهرداری ها با آن مواجه هستند این سازمان در این حوزه می باید شاهد اتفاقات موثری باشیم.
برنامه شهرداری آمل در حوزه ساماندهی بافت فرسوده چه خواهد بود؟
در حوزه بافت فرسوده وضعیت شهرداری آمل در استان پیشرو بود. با فقدان مهندس طاهرنژاد-مدیرعامل فقید این سازمان- خلایی در این حوزه رخ داد اما با سازمان جدید عمران و بهسازی شهری امید داریم این خلا بسیار زود رفع شود. در زمینه ساماندهی بافت فرسوده کارهای مختلف اما پراکنده صورت گرفته است. دو پروژه بلوار طبرسی و بلوار ولایت هر دو در بافت فرسوده از سوی شهرداری کلید خورد. ایجاد این خیابان ها به معنای ایجاد یک شریان در کویر بود زیرا با ایجاد آنها در سطح شهر به توسعه ساخت و ساز کمک شایان توجهی شده است. با ایجاد بناهای جدید؛ ارزش افزوده منطقه بالا رفته طبیعتا سرمایه گذاران وارد منطقه شدند و حالا این سرمایه گذاران هستند که بافت فرسوده را ترمیم می کنند.
از اقدامات خوب شهرداری توجه به سکونتگاه های غیررسمی و حوزه اجتماعی شهر آمل بوده است؛ این اقدامات چه بوده و قرار است چه اتفاقاتی در این مناطق رخ دهد؟
در حوزه سکونتگاه های غیررسمی نیز شهرداری آمل پیشگام بوده است و در سال 97 اقدامات خوبی در ادامه روندهای قبلی صورت می گیرد. نمی توانیم بگوییم حاشیه نشینی ریشه کن می شود اما اگر بتوانیم بخشی را نیز ساماندهی کنیم کمک خوبی به حوزه اجتماعی و این مناطق خواهد بود. اما مهم ترین اقدامات شهرداری در مناطق آسیب پذیر علاوه بر فعالیت های اجتماعی و بهداشتی، توسعه شهری منطقه با ایجاد معابر جدید، اصلاح کوچه ها و مدیریت پسماند است.
ایجاد سکونت گاه های غیررسمی و بحران زا در شهر دارای منشا مشکلات اقتصادی است که نیاز به تصمیم گیری در حوزه های فراتر از مدیریت شهری دارد.
12/ یک برنامه تقریبا پیشگام و مورد توجه در شهرداری های مازندران، خرید خانه های قدیمی و هویت دار شهر آمل بود، قرار است چه اتفاقاتی در این حوزه رخ دهد؟
در حوزه توجه به خانه های قدیمی کارهای خوبی آغاز شده که در این مسیر دو میلیارد تومان برای خرید این خانه ها درنظر گرفته شده است، این خانه های متعلق به دوره های قجری و صفوی است که اگر خرید این خانه ها صورت نمی گرفت هویت آمل به باد می رفت. در سال97، برنامه خرید و تجهیز خانه های قدیمی دیگری در شهر آمل در دستور کار قرار دارد و طی نامه ای به سازمان فرهنگی شهرداری ابلاع شده است که این خانه های قدیمی تبدیل به فرهنگسرا شود.
باید با بازسازی خانه های قدیمی معماری فاخر آمل که هویت شهر است به بینندگان نشان داده شود. این خانه ها به سازمان فرهنگی واگذار خواهد کرد اما استفاده از آن سازوکار خاص خود را دارد.
به نظر می رسد سال آینده، سال تغییر در حوزه برنامه های فرهنگی شهرداری آمل است؟
در حوزه فرهنگی با راه اندازی سازمان فرهنگی تغییرات خوبی رخ می دهد؛ بودجه های فرهنگی شهر آمل به این دلیل که خود شهرداری متولی نبوده به افراد، گروه ها و انجمن ها اختصاص یافته است. شهرداری آمل در حوزه فرهنگ هزینه های هنگفتی را صرف کرده اما در سال 97 سازوکار متفاوت خواهد بود و ساختار جدیدی برای بخش فرهنگی تعریف می شود.
در عین حال که علاقه به فرهنگ و هنر آمل در شهرداری وجود دارد اما هزینه ها هدفمند نبوده اما در سال 97 تصمیم داریم این بودجه هدفمند شده و با در نظر گرفتن اولویت ها هزینه شود. با هدفمند کردن بودجه های فرهنگی قطعا توسعه مناسبی در حوزه فرهنگ شهر آمل و نیز شتاب بیشتری در این بخش صورت می گیرد زیرا شهرداری خود به عنوان متولی و مجری برنامه های فرهنگی وارد عرصه می شود.
به عنوان فردی که هشت سال تصدی پست شهرداری آمل را داشته اید، نگاه شما به توسعه شهری چگونه است؟
نگاه شهرداری به مناطق ضعیف بیش از نگاه به مناطق برخوردار است، اگر این نگاه را نداشته باشیم توسعه متوازن نخواهیم داشت. تعداد پارک های احداث شده در تمامی مناطق آمل یکسان بوده است،توسعه خیابان ها نیز از این شیوه تبعیت کرده از این رو شهر آمل به توسعه یکسان خواهد رسید.
در حوزه سیاسی نیز وفاق و همدلی خوبی در شهرستان آمل وجود دارد و شهر آمل همواره مورد نگاه ویژه مسئولان استانی و کشوری بوده است به این دلیل که وحدت کلمه به معنای واقعی در این خطه جریان دارد.
اما نکته دیگری که در شهر آمل وجود دارد، وجود افراد غوغاسالار است، واقعا افرادی که من نام غوغاگران شهری را بر آنها می گذارم، به دنبال باج خواهی هستند و دلسوز مردم نیستند.
افرادی که دغدغه خدمت به مردم را دارند باید همه تلاش کنیم در ریل نظام حرکت کرده و عدالت و انصاف را سرلوحه کار خود قرار دهیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0