سازندگی عراق بهترین فرصت برای صنعت سیمان ایران
یک کارشناس صنعت سیمان با اشاره به نامگذاری سال جدید میلادی با عنوان سال سازندگی در عراق، گفت: افزایش قیمت نفت و رشد بودجه عراق از یک طرف و تلاش برای سازندگی این کشور از طرف دیگر، زمینه مناسبی را برای صادرات سیمان به عراق فراهم کرده است که مسئولان کشور ما نیز باید برای […]
یک کارشناس صنعت سیمان با اشاره به نامگذاری سال جدید میلادی با عنوان سال سازندگی در عراق، گفت: افزایش قیمت نفت و رشد بودجه عراق از یک طرف و تلاش برای سازندگی این کشور از طرف دیگر، زمینه مناسبی را برای صادرات سیمان به عراق فراهم کرده است که مسئولان کشور ما نیز باید برای برخورداری تولیدکنندگان ایرانی از این ظرفیت، رایزنی لازم را با مسئولان عراقی انجام دهند.
علیمحمد بُد با بیان اینکه در حال حاضر تعرفه صادرات سیمان به عراق رقم بالایی است و مجوز واردات سیمان فقط برای تناژهای محدود صادر میشود، گفت: در صورت رایزنی مسئولان کشور با طرف عراقی میتوانیم دو تا سه میلیون تن سیمان به این کشور صادر کنیم.
وی با اشاره به گذشت ۲ ماه از برگزاری جلسه تولیدکنندگان سیمان با وزیر صنعت، گفت: قرار بود مشکلات این صنعت بررسی و راهکارهایی برای حل آن ارائه شود، ولی تاکنون اتفاقی در این زمینه نیفتاده است.
این کارشناس صنعت سیمان با اشاره به برگزاری جلسه تولیدکنندگان سیمان با شریعتمداری وزیر صنعت در آبان امسال، اظهار داشت: بعد از این جلسه، نشستی با حضور تولیدکنندگان سیمان در ستاد تنظیم بازار نیز برگزار شد تا مشکلات این صنعت بررسی و برای حل آن راهکار ارائه شود اما تا کنون اتفاقی در این زمینه نیفتاده است.
وی ادامه داد: در جلسه با وزیر صنعت و همچنین ستاد تنظیم بازار قرار شد دلایل اصلی ضعف صنعت سیمان بررسی شود و برای رفع بیماری این صنعت راهکارهای عملی تدوین و اجرایی شود ولی تا کنون هیچ اطلاعاتی در این زمینه از تولیدکنندگان سیمان درخواست نشده است.
وی در ادامه با اشاره به برخی مشکلات موجود در صادرات سیمان، گفت: هم اکنون حمل و نقل سیمان بیشتر به صورت جادهای انجام میشود در حالی که در دنیا این صادرات بیشتر از طریق خطوط ریل صورت میگیرد، اگر در ایران نیز تمهیداتی برای صادرات و حمل و نقل سیمان به صورت ریلی اندیشیده شود شاهد افزایش یک میلیون تنی صادرات این محصول خواهیم بود.
بُد با بیان اینکه فاصله کارخانههای سیمان از بنادر کشور زیاد است و همین مسئله، هزینه حمل و نقل بالایی را برای تولیدکنندگان به همراه دارد، اظهار داشت: حمل و نقل در تناژ بالا و در اندازههای یک میلیون تنی از طریق ناوگان کامیون امکانپذیر نیست در حالی که اگر صنعت سیمان از خط ریل استفاده کند میتواند حمل و نقل و صادرات مقرون به صرفه و مناسبی را داشته باشد.
وی با بیان اینکه در این مورد با مسئولان شرکت راهآهن صحبتهایی داشتهایم، گفت: آنها به ما میگویند برای صادرات و حمل و نقل ریلی در ابتدا 30 درصد بالاتر از هزینه حمل با کامیون را بپردازید و در صورتی که این صادرات به 500 هزار تن رسید، به شما در حمل ریلی تخفیف خواهیم داد. این در حالی است که صنعت سیمان برای افزایش صادرات نیازمند حمایت است نه اینکه هزینه بالاتری را برای حمل پرداخت کنند.
وی با تأکید بر لزوم ایجاد هماهنگی بین وزارت صنعت و وزارت راه برای توسعه حمل و نقل ریلی سیمان، پیشنهاد کرد دولت به جای پرداخت مشوقهای صادراتی که البته با تأخیر زیادی صورت میگیرد، در هزینههای حمل ریلی تخفیفهایی را برای تولیدکنندگان سیمان اعمال کند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0