استعلامی که برای کمیته المپیک دردسرساز شد
پاسخ به استعلام کمیته المپیک برای برگزاری انتخابات با اساسنامه قدیمی که از طرف کمیته بین المللی المپیک با طرح سئوال همراه شد، از طرف مجلس هم با شائبه و ابهام مواجه شده است.اولین اقدامی که کمیته ملی المپیک برای برگزاری انتخابات ۲۵ دی ماه خود انجام داد، گرفتن استعلام در مورد برگزاری نحوه انجام […]
پاسخ به استعلام کمیته المپیک برای برگزاری انتخابات با اساسنامه قدیمی که از طرف کمیته بین المللی المپیک با طرح سئوال همراه شد، از طرف مجلس هم با شائبه و ابهام مواجه شده است.اولین اقدامی که کمیته ملی المپیک برای برگزاری انتخابات ۲۵ دی ماه خود انجام داد، گرفتن استعلام در مورد برگزاری نحوه انجام انتخابات بود و اینکه با توجه به عدم تصویب اساسنامه جدید توسط هیات وزیران، تکلیف چیست و آیا امکان برگزاری انتخابات با اساسنامه فعلی وجود دارد؟
امیدوار رضایی، معاون امور قوانین مجلس در پاسخ به این نامه بر بلامانع بودن برگزاری انتخابات طبق اساسنامه فعلی تاکید کرد. (اساسنامه فعلی کمیته ملی المپیک مصوبه سال ۱۳۹۲ مجمع عمومی این کمیته و کمیته بین المللی المپیک را دارد اما فاقد مصوبه هیات وزیران است)
بدین ترتیب کمیته ملی المپیک بر اساس نتیجه این استعلام، اساسنامه قدیمی خود را ملاک برگزاری انتخابات پیش رو قرار داد؛ در حالیکه در این زمینه ابهامی وجود دارد که هنوز برطرف نشده است!
معاون امور قوانین مجلس در پاسخ به استعلام کمیته ملی المپیک، اساسنامه قبلی را برای برگزاری انتخابات آینده قانونی و معتبر معرفی کرده اما در عین حال تاکید کرده است که «انتخابات باید با رعایت انتزاع کمیته ملی المپیک از پارالمپیک برگزار شود»؛ این همان مسئله ای که برای مسئولان کمیته ملی المپیک ایجاد ابهام و حتی پارالمپیکی ها را هم نسبت به حضور در مجمع انتخاباتی نگران کرده است. با این حال هنوز نسبت به رفع این ابهام هیچ اقدامی انجام نشده است.
به گزارش مهر، قانون انتزاع مهرماه سال گذشته توسط رئیس جمهور ابلاغ شد. اینکه دقیقا چه بخشی از قانون مورد تاکید امیدوار رضایی است، مشخص نیست! یکی از موارد مورد تاکید در این قانون، تهیه اساسنامه کمیته ملی پارالمپیک و اصلاح اساسنامه کمیته ملی المپیک بود. این کار در هر دو کمیته انجام شده اما هنوز از هیچ یک مراحل نهایی یعنی تصویب در هیات وزیران، عبور نکرده است.
دیگر تبصره قانون انتزاع تفکیک کارکنان فعلی و نیز اموال، املاک و تجهیزات و اماکن مربوط به دو کمیته از یکدیگر بود که این کار هم پس از چند نشست بالاخره ماه گذشته انجام شد.
برخی برداشت ها از این تاکید، این است که نمایندگان پارالمپیک به خاطر قانون انتزاع اجازه حضور در مجمع کمیته المپیک را ندارند در حالیکه طبق اساسنامه این کمیته که ملاک برگزاری انتخابات است، نمایندگان پارالمپیک عضو مجمع المپیک هستند. در اساسنامه جدید هم این مسئله لحاظ شده است.
با این اوصاف منظور از بندِ آخرِ تاکیدی در نامه معاون مجلس چیست؟ این مسئله در یکی از نشست های اخیر هیات اجرایی هم به بحث گذاشته شد، حتی این پیشنهاد مطرح شد که رئیس کمیته ملی المپیک در نامه ای مجدد خواستار شفافیت این بخش شود.به هر حال در کنار خیلی از مسائلی که انتخابات کمیته ملی المپیک را به چالش کشانده، این مسئله هم می تواند تاثیر منفی خود را داشته باشد اگر شفاف سازی لازم در مورد آن انجام نشود.
البته این تنها نامه ای نیست که می تواند برای انتخابات کمیته ملی المپیک مسئله ساز شود. این کمیته در نامه ای مسئولان کمیته بین المللی المپیک (IOC) را هم در جریان برگزاری مجمع انتخاباتی با اساسنامه قدیمی قرار داده اند. آنها (مسئولان IOC) نیز در پاسخ، ضمن موافقت، خواستار اعلام دلیل عدم تصویب اساسنامه جدید شده اند!
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0