رودخانه خواری ، راهی جدید برای ثروت اندوزان

سهیلا محمدی : پس از ساحل خواری،زمین خواری و کوه خواری،این بار رودخانه خواری نیز به کلکسیون سو استفاده افراد و گروه هایی که با تعرض به بستر طبیعت ثروت اندوزی می کنند،اضافه شده است. شهرستان تنکابن در غرب استان مازندران به مانند دیگر نقاط این استان زر خیز ، از جمله شهرستانهایی است  که […]

سهیلا محمدی : پس از ساحل خواری،زمین خواری و کوه خواری،این بار رودخانه خواری نیز به کلکسیون سو استفاده افراد و گروه هایی که با تعرض به بستر طبیعت ثروت اندوزی می کنند،اضافه شده است.

شهرستان تنکابن در غرب استان مازندران به مانند دیگر نقاط این استان زر خیز ، از جمله شهرستانهایی است  که در آن رودخانه های کوچک و بزرگی جریان داشته و همواره تجاوز به حریم رودخانه ها و برداشت شن و ماسه غیرمجاز در آن انجام می شود.اگرچه عوامل نظارتی و  متولیان امر تلاش میکنند که تا از این دست تخلفات انجام نشود اما بازهم در گوشه و کنار این شهرستان مواردی از رودخانه خواری ، تجاوز به حریم 60 متر دریا و برداشت غیرمجاز شن و ماسه از بستر رودخانه دیده می شود که بیانگر نظارت ضعیف مسئوولان است.

اسحاق شریعتی عضو شورای اسلامی شهر تنکابن در این باره به خبرنگار مهر گفت : در کریم آباد تنکابن موردی از تجاوز به رودخانه مشاهده شد که علیرغم اخطار امور آب منطقه ای شهرستان تنکابن ، مالک نسبت به رفع تجاوز به حریم رودخانه واکنشی نشان نداده است.وی افزود : نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر پیگیر از این دست مسایل در شهر  هستند اما برای اینکه این معضل بطور کلی ریشه کن شود نیاز به نظارت جدی متولیان امر و سختگیری قانون در این موضوع است.شریعتی از برداشت غیرمجاز رودخانه ها در سطح شهرستان  تنکابن نیز گلایه و اضافه کرد : اینگونه برداشت ها علاوه بر آسیب زدن به محیط زیست سبب جاری سیل در رودخانه ها می شود.

حمید رضا افقی رئیس اداره امور آب منطقه ای تنکابن نیز درباره ساخت و ساز در حریم رودخانه کریم آباد گفت : به مالک مذکور در تاریخ 25 شهریورماه اخطار کتبی مبنی بر رفع تجاوز از حریم رودخانه و جبران خسارت به تاسیسات آب دادیم.وی افزود :  با وجود اخطار کتبی ، از وی تعهدنامه محضری نیز اخذ کردیم تا ظرف مدت یکماه نسبت به رفع تجاوز از حریم رودخانه اقدام کرده و در غیر اینصورت برابر قانون با وی برخورد خواهد شد.

افقی صیانت از رودخانه ها را الویت این اداره دانست و اضافه کرد : همکاران ما بطور شبانه روزی در سطح شهرستان به منظور جلوگیری از برداشت غیر مجاز  شن و ماسه از بستر رودخانه ها در حال گشت زنی هستند.

شمس الله شریعت نژاد نماینده مردم شهرستانهای تنکابن ، عباس آباد و رامسر در مجلس شورای اسلامی نیز در اینباره  گفت : ساز و کار مناسبی در سطح کلان کشور برای صیانت و حراست از رودخانه ها وجود نداشته و  بایستی ایجاد شود.

وی با بیان اینکه تجاوز به حریم رودخانه ها و برداشت غیرمجاز آز آنها پدیده ای نوظهور و نادرست استکه رواج پیدا کرده ، افزود : ساماندهی رودخانه های مازندران  مشکلی خاص است که بخاطر کوتاه بودن مسیر کوستان و دریا ، رودخانه ها دارای آورد بوده و متناسب با میزان شن و ماسه ای که به همراه می آورند ، رسوب میگذارند.

شریعت نژاد اضافه کرد : مدیریت جاری با توجه به اینکه رودخانه ها  باید ساماندهی شوند ، این میزان را برداشت کنند و این موضوعی است که ما از دولت تدبیر و امید انتظار داریم .

عضو کمسیون کشاورزی ، آب و منابع طبیعی مجلس با  بیان اینکه در گذشته اکیپی از امور آب منطقه ای از رودخانه ها حفاظت و حراست می کردند ، اظهار داشت : بدلیل کمبود بودجه  این اکیپ تعطیل شده و حراست بدرستی صورت نمی گیرد.وی  با بیان اینکه برخی از سر بی تدبیری در بستر رودخانه ها اقدام به ساخت و ساز می کنند ، تصریح کرد : این امر نه تنها به محیط زیست وروند طبیعی بستر رودخانه آسیب میزند ، بلکه آن سازه را نیز خطر جدی سیل تهدید می کند.

شریعت نژاد ادامه داد: حفاظت اصولی از منابع طبیعی  کار مهمی است که در حال حاضر در کشور انجام نشده و سود حاصل از این منابع خدادادی به جیب افراد خاصی رفته و برای نظام و دولت فایده ای ندارد.

نماینده مردم منطقه در خانه ملت با بیان اینکه امور آب منطقه ای کشور باید حساسیت و نظارت خویش نسبت به این مهم افزایش دهد ، گفت : این نگاه ویژه در حال حاضر بویژه به رودخانه های غرب مازندران وجود نداشته و آنها مداوم مورد دستبرد متجاوزان قرار می گیرند.