نوای لبیک یا حسین طنین انداز شد
مردم استان مازندران در روز عاشورا همپای دیگر هموطنان خود در اقصی نقاط کشور که عشق حسین(ع) در سینه دارند، غرق در اندوه و ماتم برای مظلومیت سید و سالار شهیدان هستند. مازندرانی ها در روز عاشورا با حضور در مساجد و تکایا و برپایی خیمه های نمادین یاد و خاطره حضرت اباعبدالله […]

مردم استان مازندران در روز عاشورا همپای دیگر هموطنان خود در اقصی نقاط کشور که عشق حسین(ع) در سینه دارند، غرق در اندوه و ماتم برای مظلومیت سید و سالار شهیدان هستند. مازندرانی ها در روز عاشورا با حضور در مساجد و تکایا و برپایی خیمه های نمادین یاد و خاطره حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و 72 تن از یاران با وفایش را گرامی داشتند. در شهرستان های پرجمعیت مازندران از جمله آمل، ساری، قائمشهر، بابل، چالوس، تنکابن، نوشهر، رامسر، بابلسر محمودآباد، زیراب ، نکا ، بهشهرو دیگرشهرهای استان، مردم با حضور در خیابان ها، مساجد، صحن مطهر امامزادگان و تکایا در غم شهادت حسین بن علی(ع) به عزاداری پرداختند.
* اقامه نماز ظهرعاشورا
همزمان با ظهر عاشورا هیئات و دسته های عزاداری همزمان با اذان ظهر به افق مازندران، در مساجد، تکایا، حسینیه ها، هیئت های مذهبی و میادین و خیابان های شهر به یاد بزرگ پرچمدار دین و سالار شهیدان، نماز ظهرعاشورا را به جماعت اقامه کردند.بعد از ظهر عاشورا مردم این استان در امامزاده ها و اماکن متبرکه جمع می شوند و در این محل ها به یاد فرزندان ائمه اطهار و سادات عزاداری می کنند.
* نذر خون در مازندران
به گزارش ایرنا، مازندرانی ها بر روی یک سنت حسنه وکهن در روز عاشورا در اقدامی انسان دوستانه به یاد سالار شهیدان با حضور در پایگاه های انتقال خون، اقدام به اهدای خون خود به نیازمندان کردند. اداره کل انتقال خون مازندران نیز در روزهای عزاداری حسینی برای خدمت رسانی به اهداکنندگان پایگاه هایی را در نقطه های مختلف شهر راه اندازی و به خون گیری از اهداکنندگان پرداخت.مناطق مختلف مازندران همزمان با روز عاشورا میزبان آئین شبیه خوانی و تعزیه خوانی بود؛ این آئین قدیمی که سابقه اجرای آن به صدها سال برمی گردد، در سال های اخیر علاوه بر اجرا در مساجد و حسینیه ها در برخی مکان ها به صورت حرفه ای نیز به اجرا در می آمد و گروه های نمایشی در کشور و استان، آن را اجرا کردند.
* میزبانی به شیوه متفاوت
آیین های ماه محرم در روستاها هنوز هم با شکل و سیاق سنتی، اجرا می شود که سنت های عزاداری ها را به شکل ساده اما با محتوایی به طور کامل، پر معنا بر دل ها می نشیند و در اعماق جان ها، نفوذ می کند. در روستای المشیر شهرستان قائم شهر، بعد از عزاداری در روز تاسوعا و خواندن نماز ظهر، درب منزل های المشیری ها به روی مردم سوگوار باز می شود و ساکنین منزل، عزاداران را به خانه های خود جهت صرف ناهار دعوت می کنند و نکته ی جالب اینکه در این امر از یکدیگر پیشی می گیرند.نکته قابل تامل و توجه این است که میزبانان نه تعداد مهمانان را می دانند و نه اینکه آنها از کجا می آیند و تنها برای رضای خدا و شرکت در سوگواری سید و سالار شهیدان ابا عبدالله الحسین(علیه السلام)، دیگ های بزرگ برنج و خورشت را بر روی آتش در حیاط مورد طبخ قرار می دهند.
* آیین نخل گردانی
آیین نخل گردانی نیز در روستای کنگرج کلای چلاو، یکی از آیین های سنتی مردم شهرستان آمل در مناطق ییلاقی و کوهستانی بخش لاریجان آمل است که همزمان با روستاهایی مانند نوا و اورتشت در روز تاسوعا نخل گردانی را به نشانه عزای سالار شهیدان و حضرت ابوالفضل (ع) انجام می دهند.
* سنت «مجمه وری
سنت مجمه وری اوج نگاه مهمان نوازی مردم مازندران است که هر آنچه که در اختیار دارند حتی فقیرترین افراد مجمههای حاوی غذا را در طبق اخلاص قرار میدهند و با دلی پاک بر سر گذاشته و به مسجد تحویل میدهند تا در اختیار عزاداران حسینی قرار دهند تا نامی را فریاد بزنند که مظهر آزادی و آزادگی است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0