دردسرهای بازارچه خیریه خیابانی در آمل

راه اندازی یک بازارچه خیریه در زمان و مکان نامناسب در شهر آمل اعتراضات زیادی را به دنبال داشت. با فراخوان یکی از کانال های تلگرامی شهرستانی، بازارچه خیریه ای در شهر آمل برپا شد که اعتراض بسیاری از مسئولان و کسبه را به دنبال داشت.میدان 17 شهریور آمل که مرکز تجاری و اقتصادی شهر […]

راه اندازی یک بازارچه خیریه در زمان و مکان نامناسب در شهر آمل اعتراضات زیادی را به دنبال داشت.

با فراخوان یکی از کانال های تلگرامی شهرستانی، بازارچه خیریه ای در شهر آمل برپا شد که اعتراض بسیاری از مسئولان و کسبه را به دنبال داشت.میدان 17 شهریور آمل که مرکز تجاری و اقتصادی شهر آمل محسوب می شود و بسیاری از مراکز بزرگ خرید و فروش از این میدان گذرگاهی دارند؛ محل برپایی بازارچه خیریه ای بود که با بستن خیابان، دایر کردن داربست به عنوان بازارچه در فاصله چند متری با میدان مرکزی شهر آمل نظم و ترافیک شهری را به هم ریخت و از سویی زمان برپایی این بازارچه خیریه نیز با اعتراض کسبه روبه رو شد.

این بازارچه ایستگاه تاکسی و اتوبوس های شهری آمل را چند روز مختل کرد، ایستگاه اتوبوس دانشگاه شمال که بزرگترین مرکز دانشگاهی غیرانتفاعی شمال کشور محسوب می شود در زمان ثبت نام و حضور دانشجویان توسط داربست های این بازارچه محاصره شد. چندین بانک و مرکز بزرگ تجاری از تردد عمومی محروم شدند تا بازارچه ای خیریه بدون مجوز نهادهای متولی دایر شود.

بازارچه خیریه ای که بر خلاف روال مرسوم از غرفه داران هزینه مکان گرفته شد در حالی که بازارچه در وسط خیابان بنا شده بود و نیز درآمد آن زیر نظر نهادهای رسمی مشخص نشده است. این نمایشگاه مجوز نهادها و ادارات متولی را نداشت و تنها با حمایت یک کارشناس در فرمانداری آمل دایر شد که اعتراض روسای شهرستانی را به دنبال داشت.

چنگیز فروزان رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت آمل با اشاره به برپایی بازارچه خیریه در میدان 17 شهریور آمل، اظهار کرد: هیچ مجوزی از سوی این اداره برای دایر شدن این بازارچه صادر نشده است و به شدت هم مخالف این طور برنامه‌ها در سطح شهرستان هستیم.وی خاطرنشان کرد: شنیده‌ها حاکی بود که این افراد از شورا، شهرداری و فرمانداری مجوز گرفته بودند در حالی که متولی برگزاری نمایشگاه ها، کمیته نمایشگاهی صنعت، معدن و تجارت است است. از این رو این نمایشگاه هیچ مجوزی از کمیته نمایشگاهی شهرستان که متولی نظم بخشیدن به نمایشگاه ها است نداشته است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت آمل تصریح کرد: در حالی که ماه شهریور زمان رونق بازارها و کسبه است این طور بازارچه‌ها و نمایشگاه‌ها موجب کسادی بازار اصلی می‌شود و اعتراض کسبه‌های دائمی را به همراه دارد.

فروزان یادآور شد: در کمیته نمایشگاهی نیروی انتظامی، راهنمایی و رانندگی و اماکن حضور دارند که اگر قرار باشد نمایشگاهی برپا شود در این کمیته موقعیت مکانی، زمانی و غیره آن بررسی می‌شود و این درحالی است که برای این بازارچه خیریه هیچ کمیته‌ای تشکیل نشد.وی افزود: در حالی که این نمایشگاه از نظر کسادی بازار اصلی نیز اعتراضات کسبه را به دنبال داشت، ترافیک شهری و بسیاری از موارد دیگر را نیز به ضرر شهر آمل تمام کرد اما در اتفاقی عجیب برخی به اداره صنعت، معدن و تجارت نامه زدند که این نمایشگاه تا 29 شهریور به کار خود ادامه دهد.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت آمل خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شهرستان نیاز به اصناف و بازاریان دارد و در تمامی مراسمات از کمک‌های آنان بهره‌مند می‌شود نیاز است که در زمان رونق بازار از نمایشگاه‌های متفرقه جلوگیری کرد.

وی بروز ترافیک در هسته مرکزی شهر در زمان پیک تردد به دلیل بازگشایی مدارس و خریدهای دانش آموزی و دانشجویی را از مشکلات دیگر در برپایی بازارچه عنوان کرد و گفت: به بنده اطلاع دادند که بر هر غرفه از برپاکننده آن 500هزار تومان دریافت شده است، این بازارچه با داربست در خیابان بنا شد و در خیابان کیف وکفش فروختند در حالی که کسبه های بسیاری در همان حوالی این اجناس را می فروختند. بازارهای خیریه عموما این کالاها را به فروش نمی رسانند اما این بازار به اسم خیریه برپا و کاسبی راه انداخته شد.

فروزان با بیان اینکه با درخواست کسبه و بازاریان درخواست پلمپ این نمایشگاه صادر شد اما برخی مانع این امر شدند اما ما مصر به پلمپ بودیم، افزود: وسایل پلمپ این نمایشگاه فراهم شده بود که شنیدیم برگزارکنندگان اقدام به جمع آوری آن کردند اما اعتراض خود را به فرمانداری برای برپایی این نمایشگاه اعلام کردیم. قرار نیست هر فرد و گروهی از راه رسید با نصب چادر و بنر در مرکز شهر هم ترافیک ایجاد کرده و هم مانع کاسبی بازاریان شود و نیز نظم برپایی نمایشگاه ها را به هم بریزد.

وی گفت: معتقدم خیابان محل برگزاری بازارچه نیست و مرکز نمایشگاهی در شهرستان وجود دارد که می توان بدون ایجاد مزاحمت برای مردم بازارچه در آن برگزار کرد.

وحید حسین زاده رئیس اداره بهزیستی آمل نیز در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه نفس برگزاری بازارچه خیریه در راستای کمک به نیازمندان و افراد بی‌سرپرست، بدسرپرست، یتیمان و معلولان ایجاد می‌شود، گفت:  همچنین موسسات خیریه برای کمک به مردم آسیب دیده و زنان سرپرست خانوار در راستای حمایت از جامعه هدف خود اقدام به برپایی بازارچه خیریه می‌کنند و درآمد حاصل از آن به افراد نیازمند اختصاص پیدا می‌کند.

وی اظهار کرد: آخرین بازارچه خیریه سطح شهرستان آمل بدون هماهنگی برپا شد و مشخص نیست که متولی آن چه نهادی است و در چه راستایی ایجاد شده است.

حسین زاده خاطرنشان کرد: آن چیزی که مشخص است هماهنگی صورت گرفته با شورای شهر و فرمانداری بوده، در صورتی که این بازارچه دقیقا در جلوی کانکس پایگاه سلامت که برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی ایجاد شده بود، برپا شده است و در عمل یک هفته این کانکس را از خدمت رسانی به مردم محروم کرد.

رئیس اداره بهزیستی آمل گفت: این امر نشان می دهد که بهزیستی که متولی مراکز خیریه و حامی آنها است از این بازارچه و نیت و محل هزینه کرد درآمد آن اطلاعی نداشته است.وی افزود: اگر این بازارچه با همکاری دستگاه های متولی مانند بهزیستی صورت می گرفت جانمایی بهتر برای کسب رضایتمندی مردم می‌توانست وجود داشته باشد.