کشت دوم برنج فاجعه ای برای دامداری
رئیس اتحادیه صنعت دامپروری مازندران کشت دوم برنج را فاجعه ای برای دامداری استان دانست و اظهار کرد: به جای آنکه کشاورزان را به کاشت علوفه تشویق کنند، کشت دوم برنج را ترویج می دهند که این برای خاک فاجعه آفرین است. الله یار ولیزاده با بیان اینکه عدم تولید علوفه در کشور موجب […]

رئیس اتحادیه صنعت دامپروری مازندران کشت دوم برنج را فاجعه ای برای دامداری استان دانست و اظهار کرد: به جای آنکه کشاورزان را به کاشت علوفه تشویق کنند، کشت دوم برنج را ترویج می دهند که این برای خاک فاجعه آفرین است. الله یار ولیزاده با بیان اینکه عدم تولید علوفه در کشور موجب وابستگی به خارج شده است، اظهار کرد: سیاست های نادرست موجب شده تا نیازهای دامداران به حاشیه برود و هربار شاهد افزایش قیمت علوفه باشیم به گونه ای که امسال، جو 25 درصد افزایش داشته است و موجب شده تا هزینه تولید بالافزایش یابد.
رئیس اتحادیه صنعت دامپروری مازندران با بیان اینکه در تولید دامی اندیشه حمایتی وجود ندارد، تاکید کرد: از کشاورز جوکار حمایت می کنند که محصولش را خوب بفروشد اما به فکر دامدار نیستند که چگونه جو را با قیمت گزاف خریداری کند؟وی افزود: در تمامی دنیا قیمت علوفه یک چهارم یا نصف قیمت شیر است اما در ایران قیمت یک کیلوعلوفه با قیمت یک کیلو شیر برابری می کند.ولیزاده افزایش قیمت گوشت را به دلیل افزایش قیمت علوفه دانست و تصریح کرد: روزی صادر کننده گوشت قرمز بودیم اما امروز تبدیل به وارد کننده ان شدیم این نتیجه همان نبود اندیشه حمایتی از تولید دامی است. وی با بیان اینکه در هیچ کجای دنیا از تسهیلات بخش کشاورزی سود نمی گیرند، اظهار کرد: کشاورزان به خصوص دامدارن فراموش شده اند، نمایندگان مازندران در مجلس شواری اسلامی به جای آنکه بیشترین حضور را در کمیسیون کشاورزی داشته باشند در کرسی های دیگر حضور پیدا کرده اند.
* دولت دامداران را فراموش کرده است
رئیس اتحادیه صنعت دامپروری مازندران با بیان اینکه دولت دامداران را فراموش کرده است و تولیدکنندگان دامی استان در وضعیت خوبی به سر نمی برند، اظهار کرد: عمده مردم مازندران در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند به گونه ای که بخش قابل توجهی از غذای کشور توسط مازندران تامین می شود.
الله یار ولیزاده با انتقاد از عملکرد بانک ها، گفت: دولت اگر تسهیلات کم بهره به تولیدکنندگان بدهد یقینا سود خواهد کرد چرا که با هزینه ی کمتر و حفظ اشتغال، جلوی صرف هزینه های بیشتر برای ایجاد اشتغال گرفته می شود. وی با بیان اینکه دولت برای علاقه مندان به سرمایه گذاری در بخش دام هیچ برنامه ای ندارد، اظهار کرد: کشاورزی و دامپروری در مازندران بافت سنتی دارد اما دولت به این موضوع توجهی ندارد.
*تغییر کاربری دامداری ها در مازندران امکان پذیر نیست
ولیزاده با بیان اینکه دامداری های صنعتی نیز حمایتی از دولتمردان ندیده اند، تاکید کرد: شرایط زندگی دامداران سنتی به گونه ای است که نمی توانند تغییر کاربری صنعتی داشته باشند و دولت باید نگاه خود را نسبت به دامپروی مازندران تغییر دهد. رئیس اتحادیه صنعت دامپروری مازندران با بیان اینکه بافت سنتی دامپروری های مازندران با سیاست های دولت همخوانی ندارد، اظهار کرد: در روستایی که مردم، هر کدام یک دامداری خرد دارند نمی توان یک مجتمع دامی ایجاد کرد که مثلا تجمیع شوند این موضوع حداقل در مازندران امکان پذیر نیست. وی صنعتی شدن دامداری ها را خوب ارزیابی کرد و گفت: دامداران خرد توان صنعتی شدن ندارند و اصرار بر این موضوع موجب ضربه زدن به اشتغال آنها و افزیش بیکاری در بین روستاییان خواهد شد. این تولیدکننده دامی سیاست های کنونی دولت در صنعتی کردن واحدهای دامداری را به دور از واقعیت موجود دانست و تصریح کرد: حتی تسهیلاتی که به دامداری های صنعتی پرداخت میشود نمی تواند مشکلی را حل کند.ولیزاده افزود: تولید دامی 10تا 12 درصد سود دارد چگونه دامدار با این حاشیه سود اندک می تواند از پس تسهیلات با سود 25 درصدی برآید؟وی خاطر نشان کرد: وقتی تولیدکننده دامی، 20 درصد سود ندارد وباید اقساط تسهیلات 25 درصدی را پرداخت کند یقینا محکوم به نابودی است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0