بازیگران فوتبالیست چه کسانی بودند؟
حرف آنلاین: سینما و فوتبال همیشه رابطه نزدیکی باهم داشته است، فیلمهای سینمایی و سریالهای زیادی با موضوع فوتبال ساخته شده، یا فوتبالیستهایی که همیشه به سینما ابراز علاقه کردهاند و پیگیر جشنوارهها بودهاند و یا کریخوانیهایی که همیشه بازیگران سینما بر سر طرفداری از یک تیم داشتهاند. گاهی هم این دو قشر سرکی هم […]
حرف آنلاین:
سینما و فوتبال همیشه رابطه نزدیکی باهم داشته است، فیلمهای سینمایی و سریالهای زیادی با موضوع فوتبال ساخته شده، یا فوتبالیستهایی که همیشه به سینما ابراز علاقه کردهاند و پیگیر جشنوارهها بودهاند و یا کریخوانیهایی که همیشه بازیگران سینما بر سر طرفداری از یک تیم داشتهاند.
گاهی هم این دو قشر سرکی هم به کار هم کشیدهاند مثلا فوتبالیستهایی که فعالیت بازیگری داشتهاند و بازیگرانی که در قالب تیمهای مختلف فوتبال بازی کردهاند.
همزمان با برپایی مسابقات جام جهانی فوتبال به عنوان مهمترین رویداد این ورزش، به بررسی حضور فوتبالیستهای ایرانی در سینما به عنوان بازیگر میپردازد.
عزیز اصلی دروازهبان مشهور دهه 40 پرسپولیس و دارایی، اولین فوتبالیستی است که وارد دنیای هنر شد. او علاقه زیادی به بازیگری داشت و سال 44 بود که با پیشنهاد ساموئل خاچیکیان در فیلم «بیعشق هرگز» بازی کرد.
مرحوم خاچیکیان درباره انتخاب اصلی برای فیلمش گفته بود: «او چهرهای سینمایی داشت. من هم خیلی به فوتبال علاقه داشتم. زمانی که تیم رومانی به ایران آمد، تیم ایران در نیمه اول 3 یا 4 گل خورد، دروازبان ما بیاتی بود ولی نیمه دوم عزیز اصلی درون دروازه قرار گرفت. من به او پیغام دادم اگر گل نخورد از او در فیلم بعدیام استفاده میکنم. او هم با شیرجههای معروفش کاری کرد که ایران در نیمه دوم گل نخورد و من هم به قولم وفا کردم و در فیلم «بیعشق هرگز» به او بازی دادم».
اصلی از سال 44 تا 50 در هشت فیلم سینمایی بازی کرد و به خاطر چهرهاش معمولاً در نقشهای منفی ظاهر میشد./ایسنا
مهراب شاهرخی، بازیکن سالهای دور تیم ملی ایران و پرسپولیس دیگر فوتبالیستی است که وارد عرصه سینما شد. البته حضور شاهرخی برخلاف اصلی روی پردهها تنها به یک فیلم خلاصه شد. شاهرخی که به خاطر شوتهای سرکش و نفوذهای بیامانش شناخته شده بود، شیفته سینما بود و سرانجام سال 55 بود که به آرزویش رسید و در فیلم «علفهای هرز» نقش آفرینی کرد. این اولین و آخرین حضور مدافع قدیمی پرسپولیس و تیم ملی در عرصه سینما بود.
جواد زرینچه کاپیتان دهه 70 استقلال هم سال 78 بود که با بازی در فیلم «مثلث آبی» نامش در ردیف فوتبالیستهایی قرار گرفت که روی پرده سینما رفتهاند. در این سال فیلم «مثلث آبی» با سرمایهگذاری علی فتحالله زاده، مدیر عامل وقت استقلال جلوی دوربین رفت و زرینچه در این فیلم نقش خودش را بازی کرد.
این فیلم ماجرای نوجوان علاقهمند به استقلال است که به او ممدآبی میگویند. محمد که همراه خانوادهاش زندگی فقیرانه و نجیبی دارد در یک فروشگاه ورزشی با جواد زرینچه آشنا میشود و مدافع آبیها که از فداکاری این نوجوان خوشش آمده سعی میکند به خانواده او نزدیک شود و مشکلات آنها را حل کند.
«فوتبالیستها» به کارگردانی علی اکبر ثقفی، فیلمی بود که علی پروین و حمید استیلی در سال 79 در آن بازی کردند تا آنها هم حضور جلوی دوربین را تجربه کرده باشند. در این فیلم پروین نقش سرمربی تیم بچههای بیسرپرست و استیلی نقش یک مددکار و عضو افتخاری سازمان بهزیستی را بازی کردند.
احمدرضا عابدزاده از جمله فوتبالیستهایی بود که همواره مورد توجه کارگردانهای سینما برای بازیگری بود تا اینکه سرانجام سال 78 جلوی دوربین کاظم معصومی رفت و با بازی در فیلم «ازدواج غیابی» پا به عرصه بازیگری گذاشت. البته حضور دروازهبان سابق استقلال و پرسپولیس و تیم ملی تنها به همین یک فیلم خلاصه شد و پس از آن دیگر عابدزاده دور سینما را خط کشید.
ماجرای فیلم «ازدواج غیابی» یک داستان خیالی است که مبنای واقعی ندارد و زندگی شخصی و خصوصی عابدزاده را روایت میکند. البته بازی عابدزاده در این فیلم چندان هم برای سازندگان آن بیدردسر نبود و اواسط فیلمبرداری بود که عابدزاده به خاطر اختلاف مالیاش با تهیهکننده از بازیگری در این فیلم انصراف داد و بقیه داستان بدون حضور عابدزاده فیلمبرداری شد.
حسین یاریار یازیکن تیم فوتبال بانک ملی و برق شیراز که این روزها مدیریت تیم فوتبال هنرمندان را عهدهدار است در سال 75 با فیلم «چووش» به کارگردانی ساموئل خاچکیان وارد سینما شد و در ادامه در فیلمهایی چون «مردی در آینه»، «بلوف»، «دام» و «شب روباه» به ایفای نقش پرداخت.
در سریال «به سوی افتخار» که با موضوع فوتبال در اوایل دهه هفتاد از تلویزیون پخش شد، هم چند فوتبالیست قدیمی در آن به ایفای نقش پرداختند. مرحوم مجید سبزی و غلام فتحآبادی دو بازیکن سابق پرسپولیس بودند که سالهای 74 و 75 جلوی دوربین سیروس مقدم رفتند .
مجموعههای طنز تلویزیونی هم از حضور بازیکنان فوتبال بینصیب نماند و علی انصاریان اولین فوتبالیستی بود که با بازی در این مجموعهها تواناییهایش را در عرصه بازیگری به نمایش گذاشت. انصاریان در مجموعه 90 قسمتی «زیر آسمان شهر» که سری اول آن سال 78 از تلویزیون پخش شد، برای دقایقی به ایفای نقش پرداخت.
محمد برزگر دیگر بازیکن پرسپولیس، فرزادمجیدی، هافبک آن روزهای استقلال هم دیگر فوتبالیستهایی بودندکه در کنار انصاریان در این مجموعه جلوی دوربین مهران غفوریان رفتند. انصاریان همچنین به همراه علیرضا نیکبخت واحدی در یکی از قسمتهای سری دوم مجموعه «زیر آسمان شهر »که سال 80 پخش شد، هم بازی کرد و در «نقطه چین» نیز حاضر شد.
کریم باقری و آرش برهانی دیگر فوتبالیستهایی هستند که با پیشنهاد حسن فتحی جلوی دوربین سریال «در مسیر زاینده رود» رفتند و نقش خودشان را در این مجموعه بازی کردند که برای آزادی یک فوتبالیست محکوم به اعدام، تلاش میکردند.
وحید شمسایی ،اسماعیل فرهادی، محمد صلصالی، فرشید طالبی، احمد جمشیدیان و مهدی جعفرپور ، دیگر فوتبالیستهایی بودند که در این سریال برای دقایقی بازی کردند.
پژمان جمشیدی آخرین فوتبالیستی است که وارد فعالیت بازیگری شده است. او با مجموعه «پژمان» به کارگردانی سروش صحت به ایفای نقش پرداخت و درخشش در این سریال که در نقش خودش ظاهر شده بود پای او را به تئاتر کشاند و در نمایش «بادی که تورا خشک کرد، مرا برد» بازی کرد.
جمشیدی که در حال حاضر در جمع هنرمندان اعزامی به برزیل حضور دارد در فیلم ویدئویی «شرف خانواده فاضل» و فیلم سینمایی «آتش بس2» نیز به ایفای نقش داخته است.
بهروز رهبری فر، محمد محمدی و علی موسوی دیگر بازیکنانی بودند که در «پژمان» مقابل دوربین رفتند.
برخی فوتبالیست ها هم علی رغم پیشنهادات بازیگری که داشتند ترجیح دادند در همان حرفه خودشان مشغول باشند از جمله آنها زنده یاد ناصر حجازی بود که بدلیل ظاهرش پیشنهادات زیادی برای بازیگری داشت که هیچکدام از آنها را نپذیرفت.
او در روزهای آخر حیاتش در حضورجمشید مشایخی در خانهاش به پیشنهادهای زیادی که برای بازی در سینما داشته، اشاره و به ایسنا گفته بود: «آخرین آن پیشنهاد «ایرج قادری» در اولین فیلم پس از شروع به کار دوبارهاش بود و از من خواست تا در فیلمی ساخته او جلوی دوربین بروم ولی من این پیشنهاد را رد کردم. از راه ورزش به شهرت رسیده بودم. اسم و رسمی برای خودم به هم زده بودم و دیگر نیازی نداشتم بخواهم از راه سینما معروف و بزرگ بشوم. شاید به خاطر چهرهام میتوانستم، اسم در بکنم ولی این کار برایم وسوسه کننده نبود. دست آخر هم برای این که قادری قبولم نکند، به او پیشنهاد دستمزد یک صد میلیونی را دادم. او هم از پیشنهادش منصرف شد.»
فرزندان برخی فوتبالیستها نیز به سمت بازیگری گرایش پیدا کرده ند که از جمله آنها می توان به ترانه علیدوستی فرزند حمید علیدوستی و لادن پروین دختر علی پروین اشاره کرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0