11 هزار بیمار مبتلا به فاویسم در مازندران
حرف آنلاین:معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از شناسایی 11 هزار بیمار مبتلا به فاویسم در استان خبر داد. نادر آهنگر افزود : این تعداد بیمار با اجرای طرح غربالگری نوزادان شناسایی شدند. وی آغاز اجرای این طرح را سال 86 اعلام کرد و گفت : در این طرح از خون پاشنه پای […]
حرف آنلاین:معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از شناسایی 11 هزار بیمار مبتلا به فاویسم در استان خبر داد.
نادر آهنگر افزود : این تعداد بیمار با اجرای طرح غربالگری نوزادان شناسایی شدند.
وی آغاز اجرای این طرح را سال 86 اعلام کرد و گفت : در این طرح از خون پاشنه پای نوزادان سه تا پنج روزه آزمایش گرفته می شود تا نسبت به مبتلا نبودنشان به فاویسم اطمینان کسب شود.
آهنگر افزود : پس از مشخص شدن نتیجه آزمایش خون پاشنه پا ، برای نوزادان مشکوک به ابتلا به فاویسم در سن چهار ماهگی یا 120 روزه شدن آزمایش تجدید می شود.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: از آغاز اجرای این طرح تاکنون از 222 هزار و 591 مورد نمونه گیری خون پاشنه پای کوکان در استان ، 14 هزار مورد مشکوک به این بیماری مشاهده شد که با تجدید آزمایش ، ابتلای 11 هزار نفر به فاویسم قطعی شد.
وی افزود : افراد مبتلا به فاویسم از نظر ظاهری علامت و نشانه ای ندارند و تنها در موقع قرار گرفتن در مقابل مواد اکسیدان دچار حساسیت می شوند.
او ادامه داد : بیماری فاویسم بر اثر کمبود نوعی آنزیم به نام ˈ جی شش پی دی G6pD ˈ موجود در گلبول های قرمز خون به وجود می آید که سبب تخریب گلبول های قرمز می شود. آهنگر گفت : دانه و گیاه باقلا و گرده آن ، نفتالین ، بنزین ،برخی عفونت ها ، آسپرین ، داروهای ضد مالاریا کلروکین ، پرکاکین و آنتی بیوتک های فورازولیدون ، نیتروفورازون و نالیدیکسیک اسید که دارای اکسیدان است موجب بروز این حساسیت در افراد مبتلا به فاویسم می شود.
وی با بیان اینکه این بیماری درمان قطعی ندارد اما قابل پیشگیری است ، افزود : تنها اقدام مؤثر برای پیشگیری از بروز حمله همولیز ، پرهیز از مواجهه با مواد اکسیدان است.
او ادامه داد : در صورت بروز حمله، مراجعه فوری به پزشک برای اقدامات نگهدارنده و حمایتی برای پشگیری از عوارض همولیز ضروری است.
آهنگر با بیان اینکه در صورت حمله فاویسم بیمار باید در بیمارستان بستری شود، گفت : در این هنگام برای این بیماران تجویز سرم به مقدار کافی و گاهی همراه با تزریق یک تا چند واحد خون انجام می گیرد.
استان های شمالی و جنوبی حاشیه دریا از جمله مراکز شیوع این بیماری به شمار می روند./ایرنا
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0