بازی منتخبان مازندران در زمین لاریجانی

سرویس سیاسی: قبل از جلسه شامگاه روز شنبه رئیس جمهور با منتخبان مجلس دهم ، یک حرکت یارکشی در بین منتخبان ملت به وجود آمد به طوریکه عارف و لاریجانی به یارکشی با محوریت جناحی اقدام کردند. غروب شنبه دو جلسه با رنگی متفاوت در تهران برگزار شد. منتخبان مجلس دهم در یارکشی عارف و […]

سرویس سیاسی: قبل از جلسه شامگاه روز شنبه رئیس جمهور با منتخبان مجلس دهم ، یک حرکت یارکشی در بین منتخبان ملت به وجود آمد به طوریکه عارف و لاریجانی به یارکشی با محوریت جناحی اقدام کردند. غروب شنبه دو جلسه با رنگی متفاوت در تهران برگزار شد. منتخبان مجلس دهم در یارکشی عارف و لاریجانی برای کسب کرسی ریاست مجلس دهم دور هم جمع شدند.

جالب اینجاست که رسانه ها جلسه عارف و لاریجانی با منتخبان مجلس دهم را علنا یک یارکشی جناحی اصولگرایی و اصلاح طلبی دانستند و بر این باورند هر منتخبی که در یکی از این جلسات حضور داشته باشد گرایش سیاسی خود را نشان داده است. در جلسه 155 نفری عارف با حامیانش که افرادی همچون علی مطهری، مصطفی کواکبیان، قمی، صادقی، رحیمی، اولاد قباد، محمودی، تاج الدینی و حسین زاده حضور داشتند از اساس نامه فراکسیون امید پرده برداری شد.

علی لاریجانی هم جلسه ای را در ساختمان قدیمی مجلس شورای اسلامی برگزار کرد که 181 نفر در آن حضور داشتند. این اولین بار است که منتخبان ملت به لشکرکشی جناحی با این شدت برای انتخاب رئیس مجلس اقدام کرده اند. نکته قابل تامل حضور فقط سه نفر از منتخبان مردم مازندران در جلسه عارف بود. یوسف نژاد، نجفی و اسماعیلی در جبهه حامیان عارف قرار گرفتند که هر سه آنان از اصلاح طلبان و لیست امید هستند، در آن سو حضور افرادی که به چهره سیاسی اصلاح طلب شهره هستند اما در صف حمایت از نامزد اصولگرا قرار گرفته اند جای تعجب دارد. اکثر مازندرانی ها در جلسه لاریجانی حضوریافتند. هرچند در این دو جلسه افرادی همچون نیازآذری و احمدی لاشکی حضور نداشتند ولی بعید است که انتخاب آنان غیر علی لاریجانی باشد.

*اصلاح طلب مازندرانی، اصولگرای تهرانی

یوسف نژاد و دامادی از ساری، نجفی از بابل، رضیان از قائمشهر، احمدی لاشکی از نوشهر، علی اسماعیلی از نور و محمودآباد و شمس الله شریعت نژاد از تنکابن و رامسر همگی خود را عضو فراکسیون امید می دانند و از منتخبان اصلاح طلب هستند.  عده ای از کارشناسان این حرکت منتخبان مازندرانی مجلس دهم غیر از سه نفر مذکور و نیازآذری و احمدی لاشکی را یک خودفروختگی سیاسی می دانند یعنی در مازندران اصلاح طلب و در تهران اصولگرا! نمونه بارز آن را هم محمد دامادی می دانند، محمد دامادی یکی از چهره های بحث برانگیز انتخابات است که آخر مشخص نشد در چه جناحی قرار دارد. او در مجلس نهم در لیست اصولگرایان بود بعد در انتخابات مجلس دهم اصلاح طلب شد و حالا سر از حمایت لاریجانی اصولگرا درآورده است.

*حمایت از هم استانی

اما حضور رضیان اصلاح طلب در صف حامیان لاریجانی به همراه 6 تن دیگر از منتخبان مازندرانی این فرضیه را تقویت کرده است که نمایندگان مازندرانی به اجماع رسیده اند که از هم استانی خود حمایت کنند تا از یک هم حزبی! اگر این فرضه در بین منتخبان درست ازآب درآید یقینا یک نقطه عطف برای توسعه سیاسی – اقتصادی مازندران خواهد بود. موافقان این مقوله بر این باورند که منتخبان مازندرانی مجلس دهم با حمایت از لاریجانی به عنوان هم استانی و بدون نگاه به گرایش سیاسی می توانند در بسیاری از مقاطع تصمیم گیری روی منافع حزبی خود چشم پوشیده و به منافع استانی بیاندیشند. کارشناسان بر این باورند که حمایت منتخبان اصلاح طلب و اصولگرای مازندرانی مجلس دهم از لاریجانی نشان از یک وحدت رویه در یبن آن ها دارد و این وحدت برای استان ما غنیمت و فرصتی ارزشمند است.

*منتخبان به دنبال منافع سیاسی شخصی؟

اما برخی از افراد در مقابل با طرح این پرسش که آیا منتخب اصلاح طلب راضی به انتخاب هم حزبی خود نیست؟ و کدام نماینده ای علاقه مند است فردی که هم حزبی و هم گرایش او نیست رئیس مجلس شود؟ این موضوع را رد می کنند و بر این باورند  انتفاع سیاسی در انتخاب رئیس مجلس حرف اول را می زند و اینکه این یارکشی، رنگ جناحی و حزبی ندارد اصلا درست نیست.

آن ها بر این معتقدند که حضور منتخبان اصلاح طلب در جلسه لاریجانی یک سنجش است  تا بسنجند و دریابند که آیا لاریجانی به خواسته های سیاسی یا حزبی آن ها پاسخ می دهد یا خیر؟ به نظر می رسد منتخبان اصلاح طلب مازندرانی مجلس دهم  با علم به جبهه عارف خواسته اند شانس خود را در حمایت از لاریجانی بسنجند و لذا در جلسه او حضور یافته اند.

به هر حال در ادامه باید مشاهده کرد که این یارکشی سیاسی برای منافع سیاسی شخصی بوده یا از آن می توان به عنوان وحدت رویه نمایندگان مردم مازندران در مجلس دهم یاد کرد.