خواب پنبه دانه شتر به این می گویند/گارد انتخاباتی حاج آقا برای خبرگان!

حرف آنلاین: *خواب پنبه دانه شتر به این می گویند!   برخی از تحلیل‌های موجود بر این نکته صحّه می‌گذارند که جریان مرموزی که در حوادث تلخ فتنه 78 و 88 نقش داشته خواب های شترمابانه ای دیده و به دنبال فتنه ای دیگر است بر اساس اخبار منتشره از جهان، سعید حجاریان که از […]

حرف آنلاین:

*خواب پنبه دانه شتر به این می گویند!

 

برخی از تحلیل‌های موجود بر این نکته صحّه می‌گذارند که جریان مرموزی که در حوادث تلخ فتنه 78 و 88 نقش داشته خواب های شترمابانه ای دیده و به دنبال فتنه ای دیگر است

بر اساس اخبار منتشره از جهان، سعید حجاریان که از وی با عنوان تئوریسین جریان مدعی اصلاحات نام برده می‌شود در گفت‌وگو با شماره اخیر نشریه اصلاح طلب ایران فردا و در پاسخ به این سؤال که «در این شرایط بدنه اجتماعی که سازمان ندارد چگونه می‌تواند به دولت کمک کند؟» در پاسخی معنی دار گفت:« موضوع فشار افکار عمومی است که باید ایجاد شود…همین مردم برای پاشایی به خیابان آمدند و حمایت کردند. باید برای دیگر خواسته‌ها هم فشار اجتماعی وارد کنند» به نوشته فارس، سوگمندانه باید اشاره کرد که سعید حجاریان بالاخره حرف دل یک جریان سیاسی خاص را زد و در واقع فرمان ایجاد فشار به نظام با حضور در خیابان‌ها و تجمع توسط طرفدارانش را صادر کرده است. قبل از او البته احمد پورنجاتی، دیگر چهره مدعی اصلاح‌طلب که ریاست کمسیون فرهنگی در مجلس تندرو و افراطی ششم را بر عهده داشت نیز در بخشی از مصاحبه خود با یک روزنامه زنجیره ای همین دستورالعمل را در قامت ابراز عقیده بیان کرده و گفته بود:« به نظر من امروز نوبت نقش‌آفرینی بیشتر بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان است تا شخصیت‌های شناخته‌شده این جریان؛ بدنه اجتماعی باید رخ‌نمایی کند. ممکن است گفته شود مجال کافی وجود ندارد اما به نظر من از مجال‌های مختلف باید نهایت بهره را برد»! همچنین به تازگی و طی یک دیدار سیاسی با حضور یکی از سران فتنه ، یکی از حضّار به خاتمی گفته است: «فکر می کنیم نسل چهارم بخواهند شجاعانه فریاد بزنند. برای راهنمایی نسل چهارم رهنمود دهید»! باید اشاره کرد که یک جریان سیاسی خاص که عجله دارد تا در هنگام حیات پسینی خود شاهد تغییر نظام با دستاویز‌قرار دادن حضور مردم در خیابان‌ها باشد؛ دیگر واضح‌تر از این نمی‌تواند بر این نکته تأکید کند که طرفدارانش باید علیه نظام جمهوری اسلامی ایران دست به شورش بزنند و علنی‌تر از این نمی‌تواند فرمان آغاز حمله را صادر کند. مقوله‌ای که روشنگری خواص و عملگری مطلوب دستگاه‌های پایش‌گر نظام اسلامی را می‌طلبد. تحلیل‌های موجود بر این نکته صحّه می‌گذارند که جریان مذکور بر این دریافت است که سطح نارضایتی‌های مردم در ایران هم‌اکنون بالاست و تکرار فتنه سال ۷۸ و ۸۸ فقط نیاز به یک جرقه دارد. تحلیل غلطی که خودش را در ماجرای تشییع مرحوم پاشایی به در و دیوار زد اما کبریتی را که مشتعل کرده بود، با سرمای بی‌تفاوتی مردم خاموش شده دید. از سوی دیگر این جریان گویا حمایت های بی پایان مردم از اصل نظام را که از جمله در راهپیمائی بسیار شکوهمند 22 بهمن متجلی گشت نمی بیند و نمی خواهد که ببیند.آیا فقط گزاره‌های موجود کافی نیست تا زنگ‌های خطر درباره شعله‌ور شدن تتمه‌ی نیت براندازی یک عده‌ی خاص به صدا در بیاید؟!

 

 

*گارد انتخاباتی حاج آقا برای خبرگان!

برخی خبرها حکایت از برنامه ریزی معجونی از نیروهای به اصطلاح معتدل و مصلح! حول یکی از خواص برای انتخابات خبرگان رهبری دارد.

بر اساس اخبار منتشره از دانا، اسفند ماه سال 94 و همزمان با برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار است که انتخابات مجلس خبرگان رهبری نیز برگزار شود و در فاصله کمتر از یک سالی که تا این انتخابات باقی مانده، برخی چهره ها و شخصیت های سیاسی کشور از همین حالا به فکر یک سال آینده و حضوری فعال در انتخابات خبرگان افتاده اند. در این بین شنیده شده که یکی از گزینه هایی که این روز ها اصلاح‌طلبان سرمایه گذاری زیادی روی وی انجام داده‌اند، نیز مرکزی را در قم راه اندازی کرده و ساختمانی برای این مرکز خریداری کرده است تا با راه اندازی یک پایگاه اینترنتی، برنامه های انتخاباتی خود را پیش ببرد. از سویی دیگر پیش از این برخی سایت‌ها گزارش داده بودند که آیت الله هاشمی رفسنجانی جزو اولین افرادی است که برنامه خود را برای حضور در انتخابات آینده مجلس خبرگان آغاز کرده و در همین خصوص شنیده ها حاکی از برنامه ریزی گسترده وی برای ورود به عرصه انتخابات مجلس خبرگان است. بر همین اساس طیف هاشمی در تهران  لیست انتخاباتی مجلس خبرگان با نام مجتهدان مصلح و معتدل را تهیه کرده و در حال تکمیل آن در شهرستان ها نیز هستند. در همین خصوص گفته می شود احتمالاً از حسن روحانی، هاشمی رفسنجانی، محقق داماد، سید حسن خمینی و مجید انصاری برای تکمیل این لیست استفاده شود. البته هاشمی رفسنجانی در ادوار مختلف بعد از انقلاب در انتخابات بسیاری شرکت کرد و در برخی از آنها پیروز و در برخی دیگر با شکست روبرو شد. بعد از حضور در مجلس شورای اسلامی در دوران جنگ و جلوس بر جایگاه ریاست جمهوری به مدت 8 سال در دوران بعد از جنگ، هاشمی رفسنجانی در دوران اصلاحات اندکی از سیاست فاصله گرفت. اما سال 84 وی بار دیگر قصد بازگشت به انتخابات را کرد و در این راه نیز اصلاح طلبان پشیمان از حمله سال‌های گذشته خود به هاشمی و ازدست دادن فرصت او، به نحوی پراکنده وغیر منسجم به حمایت از وی روی آوردند و سرانجام عرصه به فردی واگذار شد که روزگاری سمت استانداری اردبیل در دولت سازندگی را یدک می کشید. رئیس مجمع تشخیص مصلحت اما 4 سال بعد و در جریان انتخابات سال 88 نیز جزو افراد تاثیر گذار انتخابات بود و هر چند خود شخصا وارد گود نشد اما به یکی از بازی گردانان اصلی انتخابات تبدیل شد تا اینکه زمان ثبت نام از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری سال 92 فرا رسید و در آخرین ساعات مهلت ثبت نام با حضور در وزارت کشور برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری وارد گود شد. این در حالی بود که  این بار هاشمی نتوانست از کانال شورای نگهبان عبور کند و در نهایت در نخستین مراحل متوقف شد. حالا و در فاصله کمتر از 2 سالی که به زمان برگزاری انتخابات سال 94 باقی مانده، هاشمی رفسنجانی به فکر یک برنامه ریزی جدید برای شرکت در انتخابات است. از همین رو به احتمال فراوان طی ماه های آینده مطالب بیشتری در این خصوص خواهیم شنید.

 

*جذبی که انتهایش انتحاری است!

 

گروه تروریستی داعش، در سراسر جهان به عنوان یکی از خونریزترین و وحشی ترین تشکیلات شناخته می شود حال با این وجود واقعا این گروهک وحشی و قسی القلب چه جذابیتی برای زنان اروپائی دارد که مشتاق پیوستن به آن هستند؟!

بر اساس اخبار منتشره از مشرق، «لیاس حرفوش» نویسنده روزنامه فرامنطقه ای الحیات، معتقد است این پرسش تا کنون متناسب با اهمیت آن مورد واکاوی قرار نگرفته است. او در این زمینه مثال می زند: «به عنوان جاذبه ژورنالیستی و یا بحران های داخلی کشورها به این موضوع پرداخته اند. مثلاً زمانی یکی از مقامات تونسی در مورد گرایش روزافزون دختران تونسی برای مهاجرت به سوریه هشدار داد و یا در اروپا در این مورد نگرانی ها تشدید شده است. اما تا بحال حتی یک مقاله در روزنامه های معتبر عربی ندیده اید که به جذابیت های داعش در مقایسه با دیگر گروه های افراطی فعال در سوریه پرداخته باشد. برخی افراد از مهاجرت به سوریه می نویسند؛ اما کسی به این که چرا “داعش” بر “النصره” و گروه های مشابه الویت دارد، نمی پردازد.»این پرسش زمانی اهمیت بالاتری می یابد که از سویی ببینیم – مطابق شواهد موجود – ظاهرا موج گرایش زنان به داعش از النصره و گروه های مشابه بیش تر است؛ ثانیا رفتارهای اختصاصی داعش را در مقایسه با النصره مشاهده کنیم. اگر جذابیت های معمول جهادی و ازدواج در چنین محیط هایی را در نظر بگیریم، به سختی می توان تفاوت محسوسی را میان داعش و النصره ذکر کرد. در نتیجه باید به تفاوت های این دو گروه اشاره کرد.
مهم ترین تفاوت داعش و النصره به صورت عمومی، داشتن قلمرو اختصاصی و نسبتا بزرگ داعش، تشکیل رسمی دولت و چاپ اسکناس و پاسپورت، صراحت این تشکیلات برای بر هم زدن قوانین موجود در جهان (مانند مرزهای قراردادی بین کشورها) و صد البته خشونت شدید و عریان داعش – حتی در مقایسه با سازمان های افراطی فعال در سوریه – می باشد. این موارد می تواند انگیزه های بیش تری برای پیوستن به این گروه ایجاد کند. از نظر امنیت و استقرار نیز به نظر می رسد وضعیت داعش نسبت به النصره بدتر نباشد. ماشین پیشروی های داعش در دیاله عراق و کردستان متوقف شده است، اما در مناطق غربی سوریه کاملا مستقر به نطر می رسد؛ در حالی که معارضان سوری در دو جبهه به صورت همزمان در حال جنگ هستند. امنیت قلمرو داعش نیز بیش تر از قلمرد معارضان سوری است؛ زیرا یک تشکل با خشونت شدید به صورت تکصدایی در حال رهبری است و خبری از مجموعه گروه های معارض نیست.  پرسش «علل گرایش زنان خارجی به داعش» زمانی اهمیت بیش تری می یابد که کارنامه داعش را در قبال زنان مورد مداقه قرار دهیم. داعش به صراحت و به صورت رسمی از خرید و فروش زنان «اسیر» در بازار به عنوان «کنیز» خبر داده است. همین گروه افراطی، از «متعه » به عنوان یکی از مزایای جهاد نام می برد. اما روی دیگر این سکه، برابری نسبی زن و مرد در این تشکیلات تروریستی است. در اندیشه سنتی وهابی، زنان هیچ گونه حضور اجتماعی ندارند؛ اما در داعش زنان همپای مردان در سنگرها و صحنه های نبرد حضور دارند. اما اخیرا النصره نیز به اسلوب داعش در قابل زنان روی آورده است. هر دو گروه در تبلیغات خود از زنان استفاده می کنند تا دیگران را به مهاجرت در سوریه تشویق کنند. هر دو گروه از زندانیان زن خود در کشورهای دیگر استفاده تبلیغاتی می کنند و بالاخره هر دو گروه، از زنان برای عبور از دیوارهای امنیتی (مانند مرزها و فرودگاه ها) بهره می برند. امروزه زنان شناخته شده ای از این گروه های افراطی وجود دارند که در زندان های لبنان و اردن به سر می برند.. به نظر می رسد داعش در تشکیلات وسیع خود، برنامه مدونی برای قهرمان سازی از زنان در دستور کار دارد تا بتواند در آینده، زنان بیش تری را به تشکیلات خود جذب کند. زنانی که کارآیی بسیاری دارند. زنان اسیر، کنیز می شوند و زنان مسلمان تبدیل به جنگجویانی می شوند که همزمان با نبرد در خط مقدم، به همسری مردان خط مقدم نیز در می آیند. علاوه بر این، می توانند راحت از مردان از گیت های امنیتی عبور کنند و عملیات های انتحاری انجام دهند .