60 روستا در انتظار یک پل
اگرچه آیین آبگیری سد گلورد با پایان یافتن سازه های سد درسال ۱۳۹۶ انجام شد ،اما آبگیری کامل این سد پس از عملیاتی شدن طرح پل ارتباطی ۶۰روستای بالا دست ،محقق می شود ؛چراکه پایه های آن باید برای جلوگیری از تخریب محیط زیست در زیر مخزن سد ایجاد شود. ساخت پل ارتباطی در داخل […]
اگرچه آیین آبگیری سد گلورد با پایان یافتن سازه های سد درسال ۱۳۹۶ انجام شد ،اما آبگیری کامل این سد پس از عملیاتی شدن طرح پل ارتباطی ۶۰روستای بالا دست ،محقق می شود ؛چراکه پایه های آن باید برای جلوگیری از تخریب محیط زیست در زیر مخزن سد ایجاد شود.
ساخت پل ارتباطی در داخل مخزن سد گلورد به رغم بالا بودن هزینه های سرمایه گذاری از این جهت مورد تاکید است که در صورت ایجاد مسیر دسترسی از بالای مخزن سد ،نیاز به تخریب چندین هکتار از عرصه های جنگلی است ،اما دولت با تخصیص اعتبار بیشتر برای ساخت پل روی مخزن از این تخریب زیست محیطی جلوگیری کرده است.
خبرخوش آبگیری کامل سد گلورد از این جهت مورد توجه قرار گرفت که طبق اعلام رسمی معاونت برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای مازندران ،برای اجرای طرح ساخت پل ارتباطی که بزرگترین پل شمال کشور به طول ۲۰۰ متر و ارتفاع ۸۰ متر در زیر مخزن سد گلورد با هدف تردد اهالی ۶۰ روستای بالادست سد در دست ساخت است،اعتباری حدود ۲هزار میلیارد ریال نیاز دارد که با پیگیری استاندار از محل مدیریت بحران و حوادث غیر مترقبه یکهزار میلیارد ریال و ۵۰۰ میلیارد ریال نیز از سوی وزارت نیرو برای این طرح اختصاص داده شده است.
سد گلورد در شهرستان نکا در شرق مازندران واقع است ، منطقه ای که از یک سو همواره اراضی کشاورزی آن با کمبود آب مواجه بود و از سوی دیگر جاری شدن سیلاب های متعدد در فصول پربارش جان و مال مردمان را به خطر می انداخت . با کامل شدن این سد طی چهار سال اخیر مشکلات ناشی از سیلاب منطقه مرتفع شد ، اما به دلیل کمبود اعتبار مشکل تردد روستائیان و تامین آب دشت شرق مازندران برای ساخت پل ارتباطی و آبگیری کامل سد همچنان پابرجا است.
معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای مازندران در گفت و گو با ایرنا ضمن تایید ابلاغ هیات دولت مبنی بر اختصاص یکهزار میلیارد ریال اعتبار ازمحل تملک دارایی های سرمایه ای به وزارت نیرو برای آبگیری سد گلورد نکا در راستای مدیریت هرچه بهتر بحران در مازندران ،گفت: این اعتبار فقط برای طرح عمرانی ساخت پل ارتباطی در محل سد هزینه می شود.
قاسم اسلامی با توضیح این نکته که وزارت نیرو در بودجه امسال نیز ۵۰۰میلیارد ریال اعتبار برای ساخت این پل در قالب اعتبار تکمیل سد گلورد اختصاص داده است، بیان داشت: طبق برآورد برای تکمیل این پل ۵۰۰میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز است که شرکت آب منطقه استان به همراه دیگر مسئولان درحال رایزینی برای دریافت این اعتبار است.
وی تصریح کرد: اهمیت و ضرورت نقش این پروژه در پیشگیری از سیل های آتی و حوادث غیرمترقبه، احداث راه و پل جایگزین ( راه روستایی واقع شده در پایین تر از آب دریاچه سد گلورد نکا) و برقراری ارتباط جاده ای روستاهای بالادست به درستی در وزارت نیرو و ستاد مدیریت بحران وزارت کشور تبیین شده است و امیدواریم این طرح مهم هر چه زودتر به اتمام برسد.
معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای مازندران همچنین گفت: یکی دیگر از طرح هایی که پس از آبگیری کامل سد گلورد مورد بهره برداری قرار می گیرد نیروگاه برق آبی با ظرفیت پنج مگاواتی است ، نیروگاهی که به عنوان نیروگاه در مقیاس کوچک به مرحله فراخوان جذب سرمایه گذار نیز رسیده است. به گزارش ایرنا، اسلامی با بیان این که از چهار سال گذشته با بهره برداری از این سد کانال های اصلی و فرعی برای هدایت آب به ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی پایین دست سد اجرا شده است ، گفت: با آبگیری کامل سد گلورد ، رها سازی آب به سمت تالاب بین المللی میانکاله نیز دوچندان خواهد شد.
اختصاص ۲۵هزار میلیارد ریال از فایناس داخلی برای سد هراز
معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای مازندران از اختصاص ۲۵هزار میلیارد ریال برای ادامه پروژه های سد هراز، شبکه آبیاری و زهکشی هراز و نیز طرح آبرسانی به شهرهای گروه الف از محل فایناس داخلی خبر داد و گفت: سازمان برنامه و بودجه با استفاده از ظرفیت ماده ۵۶ (فایناس داخلی) با تامین مالی پروژه های نیمه تمام سد هراز موافقت کرده است.
قاسم اسلامی با توضیح این که در فایناس داخلی اعتبار مورد تایید سازمان برنامه و بودجه به همراه سود ۱۸ درصدی پس از مدت مورد توافق به تامین کننده این سرمایه پرداخت می شود، ادامه داد: با پیگیری های بعمل توسط شرکت آب منطقه ای مازندران و مساعدت مجمع نمایندگان استان مقرر شد مبلغ ۹هزار میلیارد ریال از چهار بانک صادرات، سپه، تجارت و ملت تامین شود.
وی با بیان این که فراخون اعتبار مورد تایید سازمان برنامه و بودجه منتشر شده است ،بیان داشت: امیدواریم سرمایه گذاران به این فراخوان توجه کرده و اعتبار مورد نیاز این پروژه مهم تامین شود.وی تصریح کرد: با اختصاص این اعتبار و عملیاتی شدن طرح های سد هراز ، آب کشاورزی بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی دشت هراز تامین می شود و علاوه بر آن آب شرب شهرستان های آمل ،نور،محمود آباد، فریدونکنار و روستاهای مسیر فراهم شده و نیروگاه برقابی ۲۵ مگاواتی نیز به بهره برداری می رسد.
سد مخزنی هراز برروی رودخانه ای با همین نام درآمل در حال ساخت است.این سد از نوع خاکی با هسته رسی است که قرار است به ارتفاع ۱۵۰ متر با طول تاج ۳۷۳ متر ساخته شود.ظرفیت نهایی پیش بینی شده برای این سد ۶۵۰ میلیون مترمکعب است و به تنهایی می تواند برابر با هشت سد بزرگ و کوچک موجود در مازندران و ۸۰۰ قطعه آببندان فعلی استان ذخیره سازی آب انجام دهد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0