31 ماه می ، روز جهانی طراحان وب

طراحان وب هر ساله در 31 ماه می به مناسبت شغل طراحی وب و اقدامات و نقشی که این شغل در جهان دارد ، این روز را جشن می گیرند.

شاید بسیاری از مردم اطلاع خاصی از طراحی وب و کاربرد ان نداشته باشند و نمی دانند که برای ایجاد یک صفحه اینترنتی تیمی از طراحان با استعداد پشت صحنه این طراحی ها قرار گرفته اند. طراحی نیازمند خلاقیت و مهارت است و این روز برای پاس داشتن استعداد و توانایی های این افراد مشخص شده است.
شاید این روزها افراد زیادی به عنوان طراح وب شناخته شوند، زیرا مفهوم طراح وب اغلب یک برچسب فشرده شده برای همه آنهایی است که وبسایت طراحی می کنند اما حقیقت کمی پیچیده تر است.
در حقیقت درست کردن یک وب سایت نیاز به برنامه ریزی، تولید محتوا، انجام اقدامات هنری، کدگذاری و استخدام متخصص دارد. طراحان وب همان متخصص ها هستند اما نقش آن ها در کل این فرآیند بسیار حساس تر و خاص تر از بقیه موارد است.

طراحی وب چیست؟
طراحی وب فرآیند زیبایی شناسی روی صفحه وب است و مواردی مثل چگونگیِ نظم محتوا، چگونگی طراحی عوامل اجرایی را شامل می شود. طراحان وب معمولاً روی “front-end” وبسایت تمرکز می کنند، یعنی بخشی از وب سایت که در معرض دید کاربران و تعامل آن ها قرار می گیرد و متضاد مفهوم “back end” است.
طراحان وب مسئول ایجاد طراحی های بصری صفحه وب هستند، یعنی آن ها همه موارد مختلف از جمله عکس ها و تصاویر، فونت، شکلِ زبان، رنگ، دکمه ها و چگونگی تناسب همه این ها در کنار یکدیگر را انتخاب می کنند. همچنین از نرم افزار های طراحی مانند فتوشاپ یا اسکچ برای ایجاد ماک اپ یا ارائه موضوعات به شکل تصویر استفاده می کنند.
طراحان وب معمولاً مسئولیتی برای ساخت یا کار وب سایت ندارند و تمرکز آن ها روی طراحی بصری است . سازندگان وب سایت کد هایی را می نویسند که باعث کار کردن وبسایت می شود و مهارت های آن ها با طراحان وب متفاوت است.

طراحی وب و افراد مرتبط به این رشته
برای اینکه متوجه شویم طراح وب چه کاری انجام می دهد، باید به طور خلاصه رایج ترین نقش های درگیر در مراحل ایجاد یک وب سایت را به شما معرفی کنیم.

استراتژیست وب سایت
این فرد، تحقیقاتی در مورد مارکت به صورت عمیق، ایجاد اهدافِ بیزینس و ایجاد صفحات کلی و فردی وبسایت را انجام داده و آن ها را مدیریت می کند.

طراح گرافیک
اجزای بصری برند ازجمله لوگو، رنگ و تایپوگرافی را ایجاد می کند که آیکون ها و شکل ها را شامل می شود و روی وب سایت مورد استفاده قرار می گیرد.

کپی رایتر
این فرد همه محتوای نوشته شده از جمله عنوان ها تا بدنه متن را در کل وب سایت ایجاد می کند.

طراح تجربه کاربری
این فرد روی نیاز های کاربر و طراحی اسکلت پیج و صفحه تمرکز می کند که تمام انتظارات و رفتار های کاربر را بهینه سازی می کند.

طراح رابط کاربری
موارد تعاملی مانند دکمه ها و فرم ها را طراحی می کند.

طراح وب
روی همه عوامل بصری وب سایت تمرکز می کند و در نهایت طراحی صفحه را به اتمام می رساند.

سازنده وب front end
او هم از زبان و کد گذاری های فرمت مانند جاوا اسکریپت، HTML و CSS برای اجرای طراحی وب روی مرورگر وب استفاده می کند.

سازنده وب back end
او نیز از زبان کدگذاری برای ایجاد عملکرد های پیچیده در پشت صحنه یک صفحه وب استفاده می کند.
پس همان طور که مشاهده کردید، متخصصان زیادی برای ایجاد یک وب سایت نیاز هستند که طراحان وب هم شامل آن ها می شوند.

بررسی نقش شرکت های طراحی وب سایت در توسعه کسب و کارهای مدرن
با به وجود آمدن وب سایت های مختلف و توجه کاربران به طراحی وب سایت ها، اهمیت وجود شرکت های طراحی بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود. امروزه شرکت های طراحی مختلفی وجود دارند که همه آنها در راستای بهتر شدن خدمات کسب و کارهای آنلاین تلاش می‌کنند تا کاربر بتواند هنگام کار کردن با وب سایت بدون نگرانی کارش را انجام دهد. در واقع با توجه به ازدیاد سایت ها و تنوع در آنها، طراحی وب یک نقش کلیدی در توسعه کسب و کارهای مدرن دارد. شرکت های طراحی وب سایت با استفاده از دانش روز و پیگیری رفتار کاربران روی سایت های مختلف، تجربه کاربری خوبی هنگام استفاده از وب‌سایت را برای مخاطبان می‌سازند. برای همین روز طراحی وب را باید قبل هر چیز به شرکت های طراحی و افراد شاغل در آنجا تبریک گفت.
باید گفت در حالی که طراحی وب یک فرصت شغلی مطمئن و سودآور است، می تواند بسیار پر فشار و سخت نیز باشد. بسیاری از طراحان برنامه هایی دقیق را دنبال می‌کنند تا بتوانند روزانه به درستی و در ساعات مشخصی کار کنند چرا که، طراحی کردن عموما وقت را از یک طراح می‌گیرد و اگر به درستی آن را مدیریت نکند خیلی زود دچار فرسودگی شغلی و عوارض ناشی از آن خواهد شد. بنابراین اگر شغلی را می‌خواهید که بتواند هم جنبه های خلاق و هم فنی را داشته باشد، طراح وب دقیقاً همان چیزی است که به دنبال آن هستید.