کاهش اشتغالزایی با واردات بیرویه
واردات بی رویه انواع بذر و گل و گیاه مشکلاتی است که تولیدکنندگان گل و گیاه مازندران با آن دست و پنجه نرم می کنند و همین امر باعث شده تا حس رقابت در این حوزه کم رنگ شده و اشتغال زایی به میزان بالایی کاهش یابد . توليد گل و گياه از جمله توليداتي […]
واردات بی رویه انواع بذر و گل و گیاه مشکلاتی است که تولیدکنندگان گل و گیاه مازندران با آن دست و پنجه نرم می کنند و همین امر باعث شده تا حس رقابت در این حوزه کم رنگ شده و اشتغال زایی به میزان بالایی کاهش یابد .
توليد گل و گياه از جمله توليداتي است كه در استان مازندران با توجه به آب و هواي مساعد از اقبال مناسبي برخوردار است و تعداد قبال توجهي از توليدكنندگان بزرگ كشور در اين استان به خصوص در غرب مازندران مشغول توليد انواع گل و گياه هستند؛ اما آن چه در اين ميان ضروري به نظر مي رسد توجه به نگراني ها و دغدغه هاي فكري توليد كنندگان است تا شرايط را براي توليد بيشتر و صادرات به ساير كشورها فراهم كند.
سنتي بودن اغلب گلخانه ها يكي از مهم ترين نگراني هاي توليدكنندگان است كه به علت هزينه بالايي كه گلخانه هاي مكانيزه دارند رويكرد تولیدکنندگان گل و گیاه را به سمت گلخانه هاي سنتي سوق می دهد؛ در اين ميان جاي خالي حمايت همه جانبه بانک ها از تولیدات گل و گیاه خودنمایی می کند و اغلب توليدكنندگان از قوانين دست و پاگير بانک ها به شدت ابراز گله و نگراني دارند .
*فقدان ساختارهای علمی مهم ترین چالش تولیدکنندگان گل و گیاه مازندران
غلامرضا گلزاری دهنو رئيس هيئت مديره توليدكنندگان گل و گياه مازندران، در گفت وگو با ایسنا با اشاره به وضعیت تولیدات گل و گیاه در استان مازندران اظهار کرد: اتحادیه گل و گیاه مازندران با عضویت هزار و 200 واحد رسمی بزرگترین و منسجم ترین تشکل در ایران به شمار می رود. وی با اشاره به این که تولیدات منطقه شامل ارکیده،گیاهان آپارتمانی و گیاهان فضای باز می شود یادآور شد: همه این تولیدات ارزش بالای اقتصادی داشته و می توانند به عنوان تولید صادراتی قلمداد شوند. گلزاری یادآور شد: تولید گل و گیاهان زینتی در استان مازندران جدا از این که یک تولید تجاری در واحدهای بزرگ صنعتی بوده، یک تولید خانگی نیز محسوب میشود و بسیاری از افراد به صورت خانوادگی و در منازل خود به پرورش گل و گیاه اقدام می کنند. وي اول فقدان ساختارهای علمی را مهم ترین چالش تولیدکنندگان گل و گیاه مازندران دانست و خاطرنشان کرد: ایجاد یک ساختار علمی درست جهت تولید گل و گیاه نیاز به زمان طولانی دارد که هزینه بر بوده و متاسفانه نقدینگی که باید به این بخش تزریق شود، طی سال های گذشته نادیده گرفته شده است.
رئيس هيئت مديره توليدكنندگان گل و گياه مازندران وجود تشکل های موازی در بخش دولتی تولیدات گل و گیاه را معضل جدی این صنعت در استان دانست و تصریح کرد: در حال حاضر سه تشکل فعال در حوزه گل و گیاه در استان وجود دارد و اتحادیه گل و گیاه مازندران در این میان مهجور مانده است. وی افزود: به طور حتم با تولیدات مطلوب می توان این تشکل را وارد تصمیم گیریهای کلان استانی و کشوری کردتا صدایی برای تولیدکنندگان باشند.
*قوانين دست و پا گير بانک ها مانع بزرگ توليدكنندگان گل
سيد محمد عباس زاده ساكن نوشهر يكي ديگر از توليدكنندگان بزرگ مازندرانی با بيان اين كه گل اركيده به عنوان يک گل شاخص و لوكس مطرح است و همه دنيا آن را مي پسندد گفت: اين گل در بخش اقتصادي و تجاري از ارزش بالايي برخوردار است. وی با بيان اين كه صادرات، نيازمند تداوم توليد مطلوب و مستمر است اظهار كرد: براي رسيدن به صادرات مناسب، بخش دانش بنيان توليد گل اركيده در این گلخانه در پيش گرفته شد و در آينده نزديک نیز صادر کننده گل های شاخه بريده خواهيم بود.
اين توليدكننده بزرگ گل اركيده مازندران با اشاره به این که با استفاده از تولیدات دانش بنیان واردات بذر گل و گیاه متوقف می شود خاطرنشان کرد: با تامین بذر مناسب برای سایر گلخانه ها دیگر نیاز به خریداری این بذرها با قیمت های گزاف از سایر کشورها مانند هلند نخواهد بود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0