مازندران و ترک فعل مدیران در حوزه پسماند
ساری-خبرنگار حرف/ در ده های اخیر مازندران با چالش عظیم پسماند رو به رو بوده است و این چالش از نسلی از مدیران به مدیران دیگر به ارث رسیده و هیچ دولتی مسئولیت بار عظیم رفع این مشکل و چگونگی ایجاد آن را بر عهده نمی گیرد.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در سفر اخیر خود به مازندران گفته است: کم کاری برخی مدیران برای مدیریت پسماند در استان مازندران مشهود و غیرقابل انکار است.
علی خضریان در بازدید از سایت زباله عمارت آمل، از زباله به عنوان ابرچالش زیست محیطی مازندران نام برد و افزود: کمیته ویژه قضایی باید به پرونده مدیرانی که نسبت به انجام وظیفه سازمانی و قانونی کوتاهی و کم کاری کردند، بدون اغماض رسیدگی کند.
وی گفت: در بازدید از سایت زباله شهرستانهای آمل و بابل، کم کاری مدیران مازندرانی و حتی ملی مرتبط با مدیریت پسماند برای فاجعه زباله دراین ۲ شهرستان مشهود است.
وی تصریح کرد: آنچه که مشخص است روش کار غلط چند دهه گذشته درمدیریت پسماند زباله درشهرستانهای آمل و بابل و کل مازندران است که این وضعیت را اکنون دراین استان به مرز فرارتر از هشدار نگران کننده زیست محیطی تبدیل کرده است.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، علت اصلی رسیدگی نشدن به موضوع پسماند زباله درمازندران را ترک فعل بسیاری از مدیران گذشته اعلام و اضافه کرد: به غیر از این علت، باید به طور جدی و ویژه این موضوع توسط دستگاه قضایی رسیدگی و خاطیان این پیامد فاجعه بار رسیدگی شود.
خضریان با اشاره به اینکه آنچه که امروز برای ما مجلس دراولویت است، کمک به دولت و شهرداریها در مازندران برای پایان دادن به موضوع ابرچالش زباله در این استان است تصریح کرد: انتظار و توقع مجلس، ورود جدی دولت برای تعیین تکلیف مدیریت پسماند درمازندران به منظور حفظ محیط زیست این خطه از شمال کشور است.
وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم زودتر با بودجهای که درمجلس برای مدیریت پسماند پیش بینی شده، با اختصاص هرچه سریعتر بودجه ملی برای مدیریت پسماند زباله مازندران، اقدامهای موثر و پایدارتری را درحوزه زیست محیطی درمازندران
انجام داد.
برای چالش های مازندران راهکارهای عملیاتی لازم داریم
مهدی یونسی رستمی، استاندار مازندران نیز درباره این سفر گفت: در راستای ظرفیتها و مشکلات استان مواردی مهمی وجود دارد که نیاز به بحث و بررسی دقیق دارد.
استاندار مازندران با تقدیر از سفر اعضای کمیسیون اصل ۹۰ به مازندران، افزود: امید داریم؛ مقدمهای برای کمک به حل مشکلات استان باشد تا بتوانیم بهطور جامعتر به ظرفیتها، چالشها و راهکارهای عملیاتی بپردازیم.
مقام ارشد دولت در مازندران، خواستار تمرکز ویژه بر اصلاح طرز کارها و رسیدگی به مشکلات موجود در این استان شد.
استاندار مازندران با تاکید بر اینکه پاسخگویی و شفافیت جزو ارکان نظام توسعه و پیشرفت است، ابراز داشت: به صراحت عرض میکنم درفراوانی نعمت الهی، استان مازندران در زیر ساختها فقیر است و نگاه و تدبیر ویژه از سوی قانونگذاران را میطلبد.
یونسی رستمی در ادامه متذکر شد: مازندران یک کشور کوچک در دل ایران است که به همه مردم خدمات میدهد، اما اعتبار و بودجه استانی دارد.
وی با بیان این که زیر ساختهای مازندران فرسوده است، افزود: در ایام تعطیلات بخصوص نوروز استان پذیرای میلیون ها گردشگر می باشد.
استاندار مازندران به ۲هزار و ۷۰۰ پروژه راکد و نیمه فعال اشاره کرد و تصریح نمود: با رصد و پیگیری عوامل و موانع فعالیت صنعت در استان، چرخ ۱۰۰ واحد تولیدی با بازگشت هزار نیروی کار به حرکت درآمد.
مقام عالی دولت در مازندران به ناترازی انرژی در آب، گاز و برق اشاره کرد و یادآور شد: مازندران به ۴هزار مگاوات برق نیاز دارد در حالی که ۲ هزار و ۲۰۰ مگاوات تولید داشته و این به صنعت استان آسیب میرساند.
یونسی رستمی افزود: مازندران سرسبز دچار تنش آبی میباشد و شرق مازندران با ۸ ساعت کمبود آب مواجه است.
مقام عالی دولت در مازندران در پایان تاکید کرد: مازندران در اغلب حوزه ها با چالش روبروست و تلاش ما این است که در سایه برنامه، تعامل و وفاق و هم افزایی استان را از رکود خارج کنیم.
یونسی رستمی گفت: در راستای رفع مشکلات مازندران، باید قوانین و مقررات ویژه و جدای از قوانین استانهای دیگر وضع شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0