وام ۸۰ میلیونی “ازدواج” یا “کفنودفن”؟
وام ۸۰ میلیونی ازدواج به شرط سپرده گذاری و کسب امتیاز لازم مهمترین خبری بود که هفته گذشته از سوی مدیر بانک قرض الحسنه مهر ایران اعلام شد و واکنش های جالب و متعددی از سوی مردم به همراه داشت. تشدید مشکلات اقتصادی در سال های اخیر عرصه را برای گروه های ضعیف جامعه به […]
وام ۸۰ میلیونی ازدواج به شرط سپرده گذاری و کسب امتیاز لازم مهمترین خبری بود که هفته گذشته از سوی مدیر بانک قرض الحسنه مهر ایران اعلام شد و واکنش های جالب و متعددی از سوی مردم به همراه داشت.
تشدید مشکلات اقتصادی در سال های اخیر عرصه را برای گروه های ضعیف جامعه به ویژه جوانانی که تازه وارد بازار کار و زندگی شده اند سخت کرده است.سختی گذران زندگی و درآمدهایی که کفاف هزینه ها را نمی دهد موجب شده تا کار برای جوانان دم بخت سخت شود و به دنبال آن سن ازدواج در جامعه بالا برود؛ مشکلات اقتصادی یکی از دلایل افزایش سن ازدواج است و نمیتوان منکر آن شد که اگر این مشکلات نبود یقیناً ازدواج گروه زیادی از جوانان زودتر از اینها انجام میشد.فراهم کردن شرایط ازدواج جوانان یکی از موارد مهمی است که علاوه بر طرح آن در ماده 43 قانون اساسی، به عنوان یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی نیز به شمار می رود. نمایندگان مجلس سال گذشته و در جریان قانون گذاری بودجه 95 مصوب کردند که وام ازدواج از 3 به 10 میلیون تومان افزایش یابد تا شاید کمی از مشکلات ازدواج جوانان حل شود. به گزارش تسنیم،نمایندگان در پی تصویب این قانون، منابع آن را از محل سپرده های قرض الحسنه پس انداز و جاری بانک ها پیش بینی کردند که تا پیش از این، به صورت غیرقانونی مصرف می شد و سهم کمی از آن در اختیار مصارف قرض الحسنه قرار می گرفت.
البته نظام بانکی در زمان تصویب این قانون مقاومت هایی از خود نشان داد ولی دست آخر بانک ها مجبور شدند تن به اجرای قانون دهند. بر اساس بند یک بخشنامه بانک مرکزی در تاریخ 30 تیرماه سال جاری، بایستی از مردادماه سال جاری پرداخت ماهانه 150 هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر ماه جهت اقدام توسط بانک های عامل صورت پذیرد.
هرچند گزارش های متفاوتی در سال جاری در رسانه ها منعکس شد مبنی براینکه بانک ها آنطور که باید در پرداخت وام 10 میلیونی ازدواج یاری نمی کنند. ضمن آنکه آمارهای رسمی بانک مرکزی نیز بیانگر صف انتظار 600 هزار نفری برای وام ازدواج است.
در گیر و دار توجیهات بانک های عامل مبنی بر نداشتن منابع کافی برای پرداخت وام 10 میلیونی ازدواج، هفته گذشته مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران از طرحی سخن گفت که براساس آن جوانان می توانند به شرط سپرده گذاری و کسب امتیاز لازم وام 30 تا 80 میلیونی با سود 4 درصد از این بانک دریافت کنند.
طرح پیوند مهر، طرحی است که به متقاضیان این امکان را میدهد به شرط سپرده گذاری در دوره 5 تا 10 ساله و کسب امیتاز کافی وام 80 میلیونی دریافت کنند. در این طرح رسوب پول و امتیاز حساب شرط دریافت وام قرض الحسنه و ملاک مبلغ وام است.
خبرگزاری تسنیم هفته گذشته به نقل از مدیربانک قرض الحسنه مهر ایران خبر وام 80 میلیونی ازدواج هم آمد را روی خروجی خود قرار داد. درج این خبر واکنش های مثبت و منفی برخی کاربران را به همره داشت که درادامه می خوانید؛
رهگذر: پنج سال تا ده سال ؟ 🙂 تازه اونم بستگی به سپرده داره ؟ اونم از 15 تومن شروع شه ! 🙂 برم شاگرد پفک فروش شم ماهی 500 بم بده میشه در سال 6 تومن پنج سالش 30 تومن مسخره کردین !
سیاوش: ممنون می شم تجدید نظر بشه اخه دوتا زوج وقتی تصمیم می گیرن و برنامه ریزی برای زندگی دارن باید چشم انداز 5ساله داشته باشن و صبر بکنن تا این که وامشون در بیاد آیا این وام تسریع در ازدواجه ؟
احمد: من متاسفم اینها فقط مردم رو مسخره میکنند
وحید : من که الان 35 سالمه اگه بخوام این وام رو 10 سال دیگه بگیرم باید واسه نوه خودم بگیرم اخه این هم شد وام مسخره کردین ملت رو وامتون ارزونی خودتون
ابوالفضل: آقای مسئول میخوای مشکلات مردم حل بشه یاسختربه دردامروزبخوریدنه واسه ده سال بعدلطفادرنظریه هادقت فرمایید
سجاد: اگه واقعا میخاید کاری کنید گره گشا باشید یه جوان الان پول لازم داره ،5 سال دیگه چه ارزشی داره ؟!!!
سینا: به امام حسین باید تک تکتون جواب بدید، پول برای اختلاس و حقوق نجومی توی این مملکت فراوونه ولی به ازدواج که میرسه مثل این داستان میشه. تک تک باید جواب بدن، جواب گناه جوونایی که لنگ 10 میلیون هستند که میشه 1 دهم حقوق نجومی یک ماهه …
میلاد:10 سال باید صبر کنی چ خبره این اسمش سپرده گذاریه یا وام ازدواج!!!!!!! تعجب کردیم دولت گل و بلبل یه کاری واسه ازدواج بکنه
وحید رستمی: تورو خدا به فکر جوونا باشید.بخدا من خیلی دوس دارم ازدواج کنم ولی پول ندارم
امین: خدایی شما جدی میگین یا دارین مسخره بازی در میارین؟یه نفره تصمیم گرفتین یا فکر همتون بوده.
امید : جوون مردم صبح تا شب جون بکنه بیاد ماهی دویست تومن بده به شما بعدش بر نوه نتیجه هاش وام بدین اونم با سود چهار درصد خدایی مردمو چی فرض کردین اخه ,شما اگه به فکر جوون مردم بودین تو دوران عقدشون این وامو میدادین ن بعد ده سال
صفر علی زنگنه: بعد از ده سال این وام رو باید بگیریم برای کفن و دفنمون نه عروسیمون
هدی: من خیلی خوشحال شدم ار این خبر ولی متاسفانه عملکرد خیلی کند هست منی که تا یکسال دیگه ازدواج میکنم و مخارج سنگین نمیتونم که تا 5 سال دیگه صبر کنم تا بتونم وام بگیرم لطفا کارگشا باشید نه فقط امید واهی بدین ممنون
سعید: باید از قبل از ازدواج باشه؟؟؟یعنی توی دوران عقد یا اگ 1سال از ازدواج هم گذشته مشکلی نیس؟؟
شهروند: خیلی ممنون اونوقت باید 5 تا 10 سال سپرده کنه؟؟؟؟؟؟؟ آخه یه جوونی که درس میخونه از کجا پول بیاره ماهانه 200 هزار تومن پس انداز کنه؟؟ جناب آقای مدیر عامل بجای اینکه رقم سپرده های خودشو بالا ببره بهتره واقعا به فکر جوونا باشه نه اینکه به اسم جوون باشه و به کام یکی دیگه ..
امیر: تا 10 سال کی زنده هس
سام: فکر کردین مردم …؟آخه من 33سالمه 5سال دیگه وام میخام برای نوه هام؟؟؟
علیرضا : این بانک خیلی بانک خوبیه بین بانک های دیگه من ازش وام گرفتم قرض الحسنه سود هم نداره
ناشناس: روز قیامتی هم هست پل صراطی هم هست … یک خدایی هم هست که حق جوانان و مردم مظلوم رو از شما ها بگیرد … اللهم عجل لولیک الفرج خدا نگذره از کسانی که دستشون تو خزانه بیت المال …
Esmaeil : الان مثلا هنر کردید؟! چند سال پول سپرده گذاری کنیم بدون دریافت سود! که بعدا وام بگیریم با کارمزد 4 درصد! الان مثلا بقیه بانک ها دارن چکار میکنن؟ الان مثلا بانک رسالت چندین ساله که این کارو انجام ! راستی برای وام هشتاد میلیونی چند ده نفر ضامن میخواهید؟
با وجود افزایش همه هزینه ها و بودجه دولت و حقوق کارمندان و … در لایحه بودجه 96، وام ازدواج هیچگونه افزایشی نداشته است. این درحالیست که این سیاست تنها سیاست کل کشور برای حمایت از ازدواج است و بایستی سالانه به روز شود.
البته مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با بیان اینکه سقف وام ازدواج با توجه به محدودیت منابع قرضالحسنه بانکها فعلا باید در سطح 10 میلیون تومان باقی بماند، گفته: در صورت افزایش سقف وام سیستم بانکی نمیتواند متقاضیان را پوشش دهد.
با این حال باید مسئولان کشور چه تدبیری برای حل مشکلات اقتصادی جوانان و تسریع ازدواج این گروه از جامعه اتخاذ خواهند کرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0