همه زندگی‌ام را مدیون قرآن هستم

گفت‌وگوی حرف با برق‌کار 42 ساله‌ای که حافظ کل قرآن شد؛   گروه فرهنگی – یاسر معافی: هفته گذشته همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان همایش تجلیل از حافظان، قاریان ممتاز و فعالان قرآن مازندران برگزار شد و در این مراسم تعدادی از حافظان قرآن ضمن معرفی خود به تلاوت قرآن پرداختند. در بین حافظان […]

گفت‌وگوی حرف با برق‌کار 42 ساله‌ای که حافظ کل قرآن شد؛

 

گروه فرهنگی – یاسر معافی: هفته گذشته همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان همایش تجلیل از حافظان، قاریان ممتاز و فعالان قرآن مازندران برگزار شد و در این مراسم تعدادی از حافظان قرآن ضمن معرفی خود به تلاوت قرآن پرداختند. در بین حافظان قرآن با رحمت‌الله بازیار از حافظان کل قرآن از شهرستان رامسر که شیوه‌ای جالبی را برای حفظ قرآن انتخاب کرده است به گفت‌وگو نشستیم که تقدیم خوانندگان می‌شود.

*لطفا خودتان را معرفی کنید

رحمت‌الله بازیار متولد ۱۳۵۴ از شهرستان رامسر

*چه زمانی تصمیم به حفظ قرآن گرفته‌اید؟

از سال 1388 تقریباً ثلث قرآن کریم را به واسطه قرائت قرآن حفظ بودم و انس و الفت از سال‌های قبل وجود داشته و این جرقه حفظ قرآن را در بنده ایجاد کرده است.

*هدف شما از حفظ قرآن چه بود؟

مهم‎ترین هدف هر حافظ انس و دوستی با قرآن است و اینکه حفظ قرآن موجب ارتباط روزانه انسان با خداوند می‎شود که این ارتباط روزانه، همنشینی با خداوند و کلام نور را به همراه دارد که قطعاً تأثیرات فراوانی بر انسان دارد و البته وظیفه حافظ نیز انس و ارتباط با مفاهیم قرآنی و به‎کارگیری آن در ارتباطات و جریان زندگی است.

*مشوق شما در این راه چه کسانی بوده‌اند؟

مشوق اصلی حفظ قرآن در ابتدا همسرم و بعد استاد جلسه آقای هنردوست بودند.

*شیوه خاصی برای حفظ قرآن داشته‌اید؟

از آنجایی که بیش از 10 سال به حرفه برق‌کاری ساختمان مشغول فعالیت هستم، روزانه یک صفحه از قرآن کریم را توسط گوشی موبایل عکس می‌گرفتم و در حین کار کردن تکرار و حفظ می‌کردم و عصرها در منزل در ذهنم ثبت می‌کردم.

*چه زمانی طول کشید تا کل قرآن را حفظ کنید؟

با توکل به خداوند متعال و تلاشم سه سال طول کشید تا به حفظ کامل قرآن نایل شوم.

*آیه‎ای از قرآن کریم که بیشترین تأثیر را روی شما داشت، کدام آیه بود؟

انسان وقتی با مفاهیم قرآن آشنا شود تمامی آیات قرآن در زندگی و چگونه زیستن او تأثیرگذار است اما برخی از آیات تأثیرگذاری بیشتری در ذهن می‎گذارد. در پاسخ به این سؤال استعانت می‌گیرم از آیه سوم سوره فتح صفحه 511 «آرامشی که در زندگی با قرآن به‌دست می‌آید در زندگی بدون قرآن نمی‌توان یافت».

*خانواده‌ها چقدر می‌توانند در هدایت افراد به سمت قرآن مؤثر باشند؟

خانواده مهم‌ترین نقش را در تربیت فرزندان و هدایت آنها به سمت قرآن دارد، خصوصاً اگر پدر و مادر خودشان به قرآن گرایش داشته باشند فرزندان بیشتر از آنها الگوبرداری می‌کنند. حفظ قرآن به این معنا نیست که کل قرآن حفظ شود، مهم استفاده و بکارگیری قرآن کریم است و می‌توان با حفظ بخش‌هایی از قرآن، از فواید این کتاب آسمانی بهره‌مند شد. خانواده‌ها تأثیر به‌سزایی در تشویق فرزندان به سمت قرآن‌آموزی دارند و جامعه نیز با فراهم کردن زمینه‌های مؤثر در نهادینه‌شدن این فرهنگ نقش مهمی می‌تواند ایفا کند.

 

 

 

*چه توصیه‌ای برای علاقه‌مندان به قرآن دارید؟

امروز که زمان اوج تهاجم‌های فرهنگی است و رسانه‌های اجتماعی فعالیت گسترده‌ای دارند این وظیفه ماست که بتوانیم اول خودمان و بعد خانواده خود را از این انحرافات نجات دهیم تا بتوانیم در جامعه اثرگذار باشیم که بهترین پشتوانه برای موفقیت در این راه نیز تمسک به دو هدیه‌ای است که پیامبر اکرم (ص) برای ما به یادگار گذاشته‌اند و آن اهل بیت(ع) و کتاب خدا است، قطعاً ما به وسیله این دو ریسمان محکم می‌توانیم موفق باشیم و با شرکت گسترده در عرصه‌های قرآنی، محافل قرآنی و… این اصل مهم را پر رنگ‌تر کنیم.

*صحبت پایانی

تنها وسیله‌ای که می تواند ما را در فراز و نشیب‎های زندگی یاری کند و ما را از مشکلات نجات دهد قرآن و اهل بیت(ع) هستند.ما باید با عمق و حقیقت قرآن آشنا شویم و در واقع کسی که می‌خواهد معنای واقعی آیه مبارکه «أَلا بِذِکرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ القُلُوبُ»را دریابد قرآن را حفظ کند(چه موضوعی و چه ترتیبی) و یا روزانه با قرآن الفت داشته باشد.