مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران تاکید کرد؛

لزوم نگاه ملی به حوزه آب و فاضلاب مازندران

حرف انلاین: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران گفت: این شرکت در حال حاضر با مشکل پایین بودن نرخ مهار آب‌های سطحی، عدم همکاری شوراها و دهیارهای روستاهای غیر تحت پوشش و همچنین افزایش انشعبات غیرمجاز مواجه است که راه برون رفت از آن جلب نگاه ویژه و ملی به مازندران است.

بهزاد برارزاده مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران در نشست خبری همزمان با هفته صرفه‌جویی در مصرف آب وفرارسیدن فصل تابستان، هدف از برگزاری این نشست را هدفمندی در مصرف آب عنوان کرد‌.

وی افزود: زیرساخت ما در مازندران برای ۳ میلیون و ۹۰۰ نفر آماده است اما جمعیت استان در ایام تعطیل چند برابر می‌شود پس نگاه به این استان گردشگرپذیر باید ملی باشد.

 

میزان استفاده از آب‌های سطحی بسیار پایین است

برارزاده با اشاره به جزییاتی از سیستم آبرسانی آبفای مازندران، اعلام کرد: در مازندران تنها ۱۲ درصد از آب‌های سطحی استفاده می‌کنیم در حالی که ایران ۵۳ درصد از آب‌های سطحی استفاده میکند که این اختلاف یعنی فقر مطلق، ۸۸ درصد دیگر مربوط به استفاده از آب‌های چاه حدود ۷۲۹ حلقه چاه و غیره است که با مشکلاتی اعم از قطعی برق در تابستان مواجه است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران ادامه داد: سدهای انحرافی در استان در آبدهی مناطق مختلف موثر است، اما مردم شرق استان باوجود داشتن سد گلورد تشنه هستند و ما نمیتوانیم دیگر در آن مناطق چاهی حفر کنیم، از این رو توجه ویژه به سد گلورد ضرورت دارد.

این مسئول حرکت از سفره‌های زیرزمینی به آب‌های سطحی را ضروری دانست و گفت: گاهی مجبور هستیم با تانکر آب درب خانه مردم ببریم از این روز تزریق بودجه در این راستا ضرورت دارد.

 

عدم همکاری شوراها و دهیار معضل شده

وی اعلام کرد: ما ۲ هزار و ۹۲۲ روستا داریم که به هزار و ۶۸۰ روستا خدمات می‌دهیم ولی هزار و ۲۴۲ روستا تحت پوشش نیستند، ما میلیاردها تومان در این روستاها کار کردیم اما شوراها و دهیارها تلاشی ندارند اینکه بخواهند خودمختار عمل کنند درست نیست در این راستا نیاز به فرهنگسازی داریم.

برارزاده همچنین عنوان کرد: متوسط تامین آب استان ۱۱ هزار و ۲۵۷ لیتر در ثانیه است که از منابع سطحی هزار و ۵۷۹ لیتر در ثانیه استفاده میشود در حالی که حداکثر آب موردنیاز ما ۱۵ هزار و ۴۰۴ لیتر در ثانیه است میزان کمبود تامین هزار و ۶۸۷ لیتر بر ثانیه است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران با اشاره به حوزه فاضلاب استان، خاطرنشان کرد: بخشی از فاضلاب تصفیه شده برای مصرف کشاورزی استفاده میشود، بخشی از کیک لجن‌ها برای تولید کود کشاورزی مورد بهره برداری قرار خواهند گرفت، از طریق شرکتهای دانش بنیان برای بحث بوگیر فاضلاب‌های شهری اقدام کردیم.

این مسئول اظهار کرد: ۱۴ شهر دارای طرح اجرایی فاضلاب بوده و ۹ شهر تحت پوشش شبکه جمع‌آوری فاضلاب هستند، ۳۶۵ هزار جمعیت تحت پوشش داریم و ۱۷ درصد جمعیت شهری ما تحت پوشش هستند از نرخ کشوری که ۴۸ درصد است پایین‌تر است.

 

با موجی از انشعبات غیرمجاز در حوزه آب و فاضلاب مازندران مواجه هستیم

وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۳۲ هزار و ۹۳۸ فقره انشعاب آب واگذار شد، تاکید کرد: در حال حاضر ما عملا با انشعبات غیرمجاز در روستاها در حال جنگ هستیم بین آمل و چمستان ۳ هزار و ۲۰۰ مشترک انشعاب غیرمجاز شناسایی کردیم.

برارزاده با تاکید بر اینکه خط قرمز ما پایش کنترل کیفی آب است، گفت: در این راستا اقدامات میکروبی، کلرسنجی، کدورت سنجی، آزمون شیمیایی، آزمون فلزات سنگین، آزمون سموم و غیره انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران نصب تصفیه‌های خانگی تهدیدی برای خانواده‌ها دانست و یادآور شد: این دستگاه‌ها از هفته دوم قابل استفاده نیست و سم وارد بدن مردم میکند چرا که آبی که استفاده میکنیم املاحی دارد که بدن به آن نیاز دارد و این دستگاه این املاح را از بین می‌برد.

آب و فاضلاب مازندران

طرح آب‌رسانی به روستاهای محروم

این مسئول از تحت پوشش قرار گرفتن آبرسانی ۹۴۶ روستای مازندران از محل صندوق توسعه کشوری به دستور مقام معظم رهبری خبر داد و تصریح کرد: ۳۵۰ روستای دیگر را در فاز دوم محرومیت‌زدایی گنجاندیم، کار آب‌رسانی ۱۲۸ روستا طی قرارداد با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) با هدف محرومیت‌زدایی نیز در حال اجراست، اجرای طرح شهید سلیمانی برای شهرهای استان به اعتبار ۴ هزار و ۴۵۰ میلیارد در حال انجام است، همچنین از ظرفیت خیرینی همچون بنیاد علی اکبر ابراهیمی برای ارائه خدمات بیشتر به مردم استفاده می‌شود، الان در ۷۳ روستا مخزن ساخته می‌شود.

وی با اشاره به چالش‌ها و دغدغه‌ها، گفت: پایین بودن تعرفه آب به مبلغ ۲ هزار و ۵۰۰ تومان در حالی که برایمان دوبرابر آب میخورد، در بخش فرسودگی بیش از ۲۱ هزار کیلومتر شبکه داریم که بیش از ۵ هزار کیلومتر آن فرسوده است.

برارزاده در پایان تاکید کرد: مازندران باید با نگاه ملی دیده شود و در ردیف شهرهای زیارتی و سیاحتی دیده شود، نیاز به تزریق اعتبارات ملی داریم، چرا که دیگر سفره‌های زیرزمینی جواب نمی‌دهد و این باید بررسی و برطرف شود.