نهاده‌های بازار آزاد از کجا می‌آید!

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار تهران با بیان اینکه وضعیت تولید تخم مرغ تا بهمن ماه درست نمی شود،گفت: انتظار داریم دولت سیزدهم دومینوی تصمیمات غلط دولت قبل درباره نهاده ها را متوقف کند. ناصر نبی پور، رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران در واکنش به افزایش قیمت هر شانه […]


مسئولان بگویند نهاده‌های بازار آزاد از کجا می‌آید!

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار تهران با بیان اینکه وضعیت تولید تخم مرغ تا بهمن ماه درست نمی شود،گفت: انتظار داریم دولت سیزدهم دومینوی تصمیمات غلط دولت قبل درباره نهاده ها را متوقف کند.

ناصر نبی پور، رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران در واکنش به افزایش قیمت هر شانه تخم مرغ به بیش از ۵۰ هزار تومان و با انتقاد از سیاست‌های دولت دوازدهم گفت: وقتی به فکر صنعت و تولید نباشیم، آخر و عاقبت کار همین می‌شود و انتظار داریم دولت سیزدهم دومینوی تصمیمات غلطی که دولت دوازدهم در بازار نهاده‌های دامی، مرغ و تخم مرغ گرفت را متوقف کند تا دولت سامان یابد.

وی تاکید کرد: زمانی که قیمت تخم مرغ به شدت کاهش یافته بود تولیدکنندگان از مسئولان وقت دولت دوازدهم درخواست کمک کردند اما به این درخواست توجهی نشد در نتیجه تولیدکنندگان نیز مرغ‌ها را به کشتارگاه فرستادند.

رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران با بیان اینکه چنین وضعیتی را پیش بینی کرده بودیم، گفت: اردیبهشت امسال نیز بنده به وزیر وقت جهاد کشاورزی دولت دوازدهم در این زمینه تذکر داده بودم که در صورت تداوم سیاست‌های غلط، با گرانی تخم مرغ مواجه خواهیم شد چرا که برای تولیدکنندگان نگهداری مرغ‌های تخم گذار به صرفه نبود و آنها را به کشتارگاه فرستادند.

۵ میلیون قطعه مرغ فقط در یک استان به کشتارگاه رفت

نبی پور درباره اینکه چه تعداد مرغ به کشتارگاه فرستاده شده است؟، افزود: جمعیت زیادی از مرغ‌های تخم گذار به کشتارگاه فرستاده شدند و طبق اعلام مسئولان مربوطه فقط در استان خراسان رضوی که از بزرگترین تولیدکنندگان تخم مرغ کشور است، ۵ میلیون قطعه مرغ تخم گذار به کشتارگاه رفته است.

رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران ادامه داد: به عبارتی از جمعیت حدود ۱۲ میلیونی مرغ تخم گذار استان خراسان رضوی تنها ۷ میلیون قطعه مرغ باقی مانده است و طبق اعلام مسئولان استان ۳۷ تا ۴۰ درصد ظرفیت مرغداری‌های تولیدکننده تخم مرغ، در این استان هم اکنون خالی است.

نبی پور با اشاره به اینکه وضعیت در سایر استان‌های کشور نیز بهتر از این نیست، گفت: وقتی تولیدکنندگان حدود چهار ماه تخم مرغ را ۴۰۰۰ تا ۴,۵۰۰ تومان زیر قیمت عرضه می‌کردند، بدیهی بود که چنین وضعیتی ایجاد می‌شود.

وضعیت بازار نهاده‌های دامی آشفته است

وی وضعیت بازار نهاده‌های دامی را نیز بسیار نامطلوب عنوان کرد و افزود: یک ماه و نیم است که ذرت پیدا نمی‌شود و برخی تولیدکنندگان هنوز ذرت سهمیه مردادماه خود را دریافت نکرده اند و آن را از بازار آزاد کیلویی شش هزار تومان خریداری می‌کنند در حالی که نرخ مصوب آن کیلویی ۱,۹۰۰ تومان است.

نبی پور با بیان اینکه مرغداران به طور میانگین نیاز یکماه خود را از بازار آزاد تأمین می‌کنند، گفت: دو روز پیش به تولیدکنندگان اعلام کردند که ۴۰ درصد ذرت مصرفی خود را می‌توانند دریافت کنند اما باقی آن را مشخص نیست که چه زمانی دریافت خواهند کرد.

وی ادامه داد: همین ۴۰ درصد را هم وقتی ثبت نام می‌کنیم، همان زمان تحویل نمی‌گیریم، معمولاً بین ۷ تا ۱۰ روز زمان می‌برد و گاهی نیز بیش از یکماه طول می‌کشد.

مسئولان جواب بدهند نهاده‌های بازار آزاد از کجا می‌آید

نبی پور با اشاره به اینکه در این مدت مرغدار باید نهاده مورد نیاز خود را از بازار آزاد تأمین کند، گفت: مسئولان باید جوابگو باشند که نهاده‌های بازار آزاد از کجا آمده است؟ ما هر چقدر نهاده بخواهیم در بازار آزاد وجود دارد! این مساله را بارها به مسئولان دولت دوازدهم گفتیم اما توجهی نشد.

وی قیمت جوجه یکروزه را نیز بین ۱۵ تا ۱۷ هزار تومان اعلام کرد و افزود: با احتساب ذرت بازار آزاد، قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم تخم مرغ بالای ۲۰ هزار تومان است ضمن اینکه اگر ذرت دولتی باشد، بیش از ۱۸ هزار تومان قیمت تمام شده تولید خواهد بود.

تا بهمن مشکل تولید تخم مرغ داریم

نبی پور با بیان اینکه یکی از مشکلات ما این است که مسئولان قیمت جدید تخم مرغ را اعلام نمی‌کنند، تصریح کرد: همین مساله نیز جو روانی بدی ایجاد کرده چرا که دولت دوازدهم قرار بود نرخ مصوب برای تخم مرغ اعلام کند که اینکار را انجام نداد و دولت به پایان رسید و حالا انتظار ما از دولت سیزدهم این است که قیمت را سریع‌تر تعیین تکلیف کند.

وی درباره اینکه پیش بینی می‌کنید، شرایط بازار در روزهای آینده به چه صورت باشد؟ گفت: اگر چه جوجه ریزی از ماه جاری افزایش می‌یابد اما این جوجه به تولید تخم مرغ دی و بهمن می‌رسد و بنابراین تا بهمن ماه وضعیت به همین منوال خواهد بود.

نبی پور ادامه داد: آن طرف سال نیز با مازاد وحشتناک تولید مواجه خواهیم بود و وقتی برنامه ریزی درستی نباشد شرایط همین گونه خواهد شد.