نقش سازمان سیا در سرنگونی دولت ها
مامور سابق سیا ابعاد تازهای از اقدامات این سازمان مخوف در سرنگونی دولتها را افشاء کرد و گفت: تمامی اقدامات سازمان سیا تحت نظارت رییسجمهور آمریکا انجام میشود. به گزارش مهر، مرتضی غرقی در جدیدترین برنامه «بدون مرز»، پای صحبتهای فلیپ جرالدی، افسر سابق سیا نشسته است. جرالدی به سوالات مختلفی درباره توطئههای سازمان جاسوسی […]
مامور سابق سیا ابعاد تازهای از اقدامات این سازمان مخوف در سرنگونی دولتها را افشاء کرد و گفت: تمامی اقدامات سازمان سیا تحت نظارت رییسجمهور آمریکا انجام میشود.
به گزارش مهر، مرتضی غرقی در جدیدترین برنامه «بدون مرز»، پای صحبتهای فلیپ جرالدی، افسر سابق سیا نشسته است. جرالدی به سوالات مختلفی درباره توطئههای سازمان جاسوسی آمریکا در منطقه، اقدامات آن علیه جمهوری اسلامی ایران، حادثه ۱۱ سپتامبر و ماجرای حمله آمریکا به صدام پاسخ داد. به گفته او، حادثه ۱۱ سپتامبر، سناریویی برای حذف صدام از عراق بود و اتهام سلاحهای کشتار جمعی کاملا دروغ و ساختگی بود.
*شما نقش سازمان سیا را در دولت آمریکا چگونه تعریف میکنید؟
به نظر من رسانهها در مورد نقش دولت آمریکا و سیا اغراق کردهاند. من فکر میکنم حقیقتی که اغلب مردم و رسانهها آن را فراموش میکنند این است که سیا برای رئیسجمهور کار میکند و رئیس سیا همکاری نزدیکی با رئیسجمهور دارد و نقش سیاسی مهمی ایفا میکند. بیشتر اعضای سیا افرادی شبیه من هستند که کار آنها جمعآوری اطلاعات و تحلیل آنها است و نقش سیاسی ندارند. با این حال، علت سیاسی شدن آن این است که برخی از سیاستمداران خاص در رأس آن قرار گرفتهاند.
*چه تفاوتی میان سیا و افبیآی در آمریکا است؟
تفاوت بین آنها این است که وظیفه سیا جمعآوری اطلاعات تنها در خارج از آمریکا است، اما وظیفه افبیآی برعکس است. افبیآی وظیفه جمعآوری اطلاعات در داخل آمریکا را دارد. اما در طول ۱۵ سال گذشته، به دلیل ترس و نگرانی در مورد تروریسم، وظایف سیا و افبیای تداخل پیدا کرده است. بدین مفهوم که سیا کارهای بیشتری در داخل آمریکا انجام میدهد و در حال حاضر افبیآی هم در بیشتر سفارتخانههای آمریکا دفتر دارد. بنابراین نقش آنها کمی پیچیدهتر شده و با اشتراک گذاشتن اطلاعات با دیگر سازمانها، همواره نگران از دست رفتن اطلاعات هستند.
*سازمان سیا از گذشته تاکنون به عنوان ابزاری برای مقابله و سرنگونی دولتهای ملی در دیگر کشورها همچون ایران بهکار گرفته شده است. چه کسی تعیینکننده این نقش برای سازمان سیا است؟
بله. این موضوع یکی از مشخصههای مهم سازمان سیا است. نزدیک به ۷۵ درصد از کارمندان سازمان سیا، مسئولیتشان جمعآوری و تحلیل اطلاعات و نوشتن گزارشها است. اما گروهی در سیا وجود دارند که گروه «اقدامات مخفی» نامیده میشوند و وظیفه اعضای این گروه نفوذ به دولتهای خارجی و تحت تأثیر قرار دادن انتخابات آنها و همچنین در برخی موارد مثل ایران، آلبانی و گواتمالا و دیگر کشورها دخالت برای تغییر حکومت است. این موضوع یکی از نقشهای سیا است که بسیار مورد انتقاد قرار گرفته است. از نظر من آمریکا نباید دخالتی در دیگر کشورها، تغییر دولتها و یا انتخابات خارجی داشته باشد.
*معمولاً سیا از چه تاکتیکهایی برای تغییر حکومتها استفاده میکند؟
تاکتیکهایی که مورد استفاده قرار میگیرند معمولاً تاکتیکهای قدیمی و سنتی هستند. شما میتوانید در هر دولتی افراد فاسد را پیدا کنید و با پرداخت پول و یا هر چیزی که مدنظرشان باشد آنها را بخرید و سپس این افراد تبدیل به مأموران و عاملان شما در داخل دولت مذکور میشوند. در کودتای ۲۸ مردا،د تاکتیکهایی که در ایران مورد استفاده قرار گرفت بیشتر نمایشی و عملی بود. سیا برای انجام یک کودتا برنامهریزی کرد و از نظامیان، طرفداران شاه و افراد کمسواد استفاده کرد. این گروهها توسط انگلیسیها و آمریکاییها هدایت میشدند تا حکومت را تغییر دهند و موفق هم شدند. موفقیت آنها فقط به این خاطر بود که افرادی در ارتش ایران از کودتا حمایت میکردند.
* آیا شما میتوانید خاطرهای از اتفاقات سیا را تعریف کنید؟
بله، من هم در این داستان دخالت داشتم. زمانی که انقلاب اسلامی ایران و بحران گروگانگیری در سفارت آمریکا اتفاق افتاد، من در سازمان سیا فعالیت میکردم. سیاست دولت آمریکا در برابر ایران تا مدتها تحت تأثیر مسئله گروگانگیری در سفارت بود و همین موضوع باعث شد تا افراد زیادی در دولتهای آمریکا همیشه بر ضد ایران باشند. به عنوان مثال زمانی که جنگ ایران و عراق اتفاق افتاد، دولت آمریکا، سازمان سیا و پنتاگون در کنار عراق ایستادند چرا که آنها به خاطر گروگانگیری در سفارت، از ایرانیها متنفر بودند.
*حمایت آنها از صدام حسین چگونه بود؟
خب قضیه صدام تفاوت داشت. صدام یک دوست خوب بود و بعد تبدیل به یک دشمن خوب شد. بعد از حادثه یازدهم سپتامبر، آمریکا دنبال مقصر بود و صدام گزینه خوبی برای این هدف بود. اگرچه او زمانی برای آمریکا بهعنوان یک دوست محسوب میشد، اما اکنون به یک شخصیت بد تبدیل شده بود.
این کار سیاست کلی آمریکا است. سیا میدانست که صدام سلاحهای مورد ادعای آمریکا را ندارد، اما رهبر سیا که در آن زمان جرج تنت بود میخواست رضایت بوش، رئیسجمهور وقت آمریکا را جلب کند و به همین خاطر به بوش گفت صدام دارای سلاحهای خطرناکی است.
*اخیراً خبرهای زیادی منتشر شده است مبنی بر اینکه سیا با داعش همکاری دارد و عامل ایجاد داعش است. نظر شما در این مورد چیست؟
به نظر من دولت آمریکا با حمله به عراق و ایجاد بیثباتی در عراق وسیلهای برای ایجاد داعش بود. بسیاری از افسران سابق نظامی که اکثراً سنی بودند و از حکومت جدید رضایت نداشتند به داعش ملحق شدند. بنابراین میتوان گفت دولت آمریکا در ایجاد چنین شرایطی مسئول است، اما سیا ارتباطاتی به منظور ایجاد داعش نداشته است و چنین سیاستی را هم در پیش نخواهد گرفت. من چنین چیزی را باور نمیکنم.
*اما در حال حاضر سیا با داعش همکاری دارد، این مشکلی نیست؟
شرایط تغییر کرده است، اینکه سیا داعش را ایجاد کرده قبول ندارم اما حالا قضیه فرق داردو با داعش همکاری میکند. کاری که آمریکا انجام میدهد این است که با منطقه تحت اشغال خود از داعش محافظت میکند. بنابراین میتواند در سازمان ملل مدعی شود که آمریکا بدین خاطر در سوریه حضور دارد که داعش همچنان پابرجا است. این یک حقه سیاسی است. گفته میشود برای نابودی داعش در سوریه هستیم، اما بعد به داعش اجازه میدهیم که بقا داشته باشد. چرا که تنها در این صورت است که میتوانیم در منطقه بمانیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0