نابودی90درصدی شمشادها

رئیس سازمان جنگل‌ها گفت: ۳۵ هزار هکتار از مجموع ۴۰ هزار هکتار شمشادستان ها خشک و نابودشده است. خلیل آقایی در حاشیه بازدید از جنگل‌های سوادکوه ضمن اشاره به اینکه از ۴۰ هزار هکتار شمشادستان های موجود در جنگل‌های هیرکانی، ۳۵ هزار هکتار خشک و نابودشده است، اظهار کرد: مبارزه آفت شب‌پره شمشاد سنگین و […]

رئیس سازمان جنگل‌ها گفت: ۳۵ هزار هکتار از مجموع ۴۰ هزار هکتار شمشادستان ها خشک و نابودشده است.

خلیل آقایی در حاشیه بازدید از جنگل‌های سوادکوه ضمن اشاره به اینکه از ۴۰ هزار هکتار شمشادستان های موجود در جنگل‌های هیرکانی، ۳۵ هزار هکتار خشک و نابودشده است، اظهار کرد: مبارزه آفت شب‌پره شمشاد سنگین و سخت بوده و تلاقی نسل به نسل اش، امان شمشادها را بریده است.

وی در این خصوص بابیان این مطلب که ستاد هیرکانی در سازمان جنگل‌ها برای مقابله با آفت شب‌پره شمشاد و طرح جایگزینی برداشت از جنگل‌ها تشکیل‌شده است، گفت: برای مقابله با این آفت، اقدامات خوبی در سه استان شمالی صورت گرفته و روند کار رضایت‌بخش است. رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه جوانه‌های نوظهور در شمشادستان ها مشاهده و کارشناسان امیدوار شده‌اند، افزود: با شیوه‌های مختلف توزیع و تکثیر بذری، قلمه‌ای، نونهالی و زایش‌های طبیعی به دنبال حفظ این‌گونه ارزشمند هستیم. آقایی بابیان اینکه بر اساس برنامه ششم مکلف هستیم تا پایان سال جاری طرح جایگزین بهره‌برداری از جنگل‌ها عملیاتی شود، افزود: با دانشگاه‌های منابع طبیعی و کشاورزی ساری و گرگان به‌عنوان مشاور، قرارداد منعقد شد تا اقدامات کارشناسی برای جایگزینی طرح برداشت از جنگل‌ها را ارائه کنند.

وی در رابطه با حفاظت جنگل‌های شمال تصریح کرد: برگزاری مناقصه در حال انجام است و جنگلبانان و قرقبان های مورد تأیید در این مناقصه به‌کارگیری خواهند شد. آقایی با اعلام اینکه اگر مسئولان کشوری و استانی دستور ترک تشریفات مزایده را صادر کنند می‌توانیم راحت‌تر اقدام کنیم، تأکید کرد: شرکت‌های برنده مناقصه موظف هستند در قبال حفاظت از عرصه‌ها پاسخگو باشند و اگر درختی قطع شود با شرکت‌های متخلف برخورد قانونی خواهد شد. رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور بابیان اینکه یک‌میلیون و ۵۰ هزار هکتار از جنگل‌ها تحت حفاظت قرا دارند، اعلام کرد: در نظر داریم کل جنگل‌های شمال که حدود دو میلیون و ۵۰ هزار هکتار هست را تحت حفاظت قرار دهیم تا عرصه بر قاچاقیان تنگ شود.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور  در دهمین جلسه ستاد ملی جنگل‌های هیرکانی که در محل اداره کل منابع و آبخیزداری مازندارن-ساری برگزار شد بابیان اینکه انتقادات مخالفان طرح تنفس و طرح جایگزین جنگل ما را برای رسیدن به هدف نزدیک‌تر خواهد کرد، خاطرنشان ساخت: برای حفظ و توسعه جنگل‌های شمال از همه نظرات به‌ویژه نظرات مخالف باکمال میل استقبال می‌کنیم.

 خلیل آقایی همچنین به بررسی آسیب‌های وارده بر جنگل‌های شمال پرداخت و افزود: برای اجرای طرح جایگزین در جنگل‌های شمال از نظرات مجامع علمی و صاحب‌نظران بهره خواهیم برد.

 آقایی در نشست با اعضای ستاد جنگل هیرکانی خواستار بالا بردن آستانه تحمل و ارتقای ظرفیت نقدپذیری در حوزه جنگل شد و از دبیر ستاد خواست با نهایت عزت و احترام از اساتید و دانش‌آموختگان حوزه جنگل که درزمینهٔ اجرای طرح تنفس نظرات مخالف دارند دعوت نمایند.

وی گفت: در نظرات اساتید و منتقدین نکات برجسته‌ای وجود دارد که دررسیدن به هدف و رشد و تعالی جنگل بسیار اثرگذار خواهد بود. آقایی همچنین خواستار تهیه قوانین موردنیاز برای طرح جایگزین از سوی دفتر حقوقی سازمان شد و از این دفتر خواست پیشنهاد‌ها موردنظر را در شورای حقوقی سازمان مطرح نماید.

 رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه این نشست به ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی در سازمان بین‌المللی یونسکو اشاره کرد و گفت: ثبت جنگل هیرکانی مسئولیت سازمان جنگل‌ها را در ادامه مسیر سنگین‌تر کرده است.

 آقایی با تأکید بر حفظ و توسعه ذخیره‌گاه‌های جنگلی از مدیران منابع‌طبیعی خواست میدان عمل را برای انسان‌های خلاق فراهم کرده و اراضی حاشیه جاده‌ها و حاشیه جنگل را که به‌صورت پراکنده وجود دارد، جهت اقدامات تفرجگاهی در اختیار مردم قرار دهند.

 وی حفظ پوشش گیاهی موجود و توسعه آن در کشور را از سیاست‌های مهم سازمان جنگل‌ها برشمرد و افزود: در کنار حفظ این عرصه‌ها باید زمینه را برای سرمایه‌گذاری مردم فراهم کنیم.