مگس میوه در 500 هكتار از باغات محمودآباد ردیابی شد

مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد از شناسایی و ردیابی مگس میوه مدیترانه ای در 500 هکتار از باغ های این شهرستان از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد. به گزارش حرف به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، احمد صادقی با اشاره به رديابي و شناسايي مگس ميوه در 500 هكتار از باغ های […]

6
مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد از شناسایی و ردیابی مگس میوه مدیترانه ای در 500 هکتار از باغ های این شهرستان از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد.
به گزارش حرف به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، احمد صادقی با اشاره به رديابي و شناسايي مگس ميوه در 500 هكتار از باغ های مركبات و سیاه ریشه در 6 ایستگاه پیش آگاهی شهرستان محمودآباد از ابتدای امسال تاکنون، درباره استراتژي شكار انبوه حشرات كامل مگس ميوه، گفت: 600 كارت زرد، 30 عدد فرمون، 50 ليتر سراتراپ و 32 تله مكفيل و 205 لیتر پروتئین هیدرولیزات برای كاهش جمعيت این آفت در باغ‌های ميوه تله جلب كننده نصب شد.
مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد با بیان اینکه مگس بالغ در پشت برگ يا سطح زيرين ميوه استراحت مي‌کند و در شرايط عادي پرواز مگس كوتاه بوده و اغلب در سطح ميوه هاي مجاور خسارت وارد می‌کند، افزود: این آفت اگر در معرض باد شديد قرار گيرد تا مسافت یک تا دو كيلومتري و حتي بيشتر از محل اوليه خود مي تواند پرواز کند.
صادقی درباره کنترل آفت مگس میوه مدیترانه‌ای اظهار کرد: نصب تله‌های جلب‌کننده یا تله‌های زرد چسبنده در باغات آلوده، جمع‌آوری و معدوم کردن میوه‌های آفت‌زده و مشکوک با غرقاب کردن در ظروف بشکه‌ای حاوی آب و مشتقات نفتی، مدفون کردن میوه‌ها در عمق 50 سانتی‌متری خاک، سوزاندن میوه‌های آفت زده، طعمه پاشی تنه و سرشاخه‌های اصلی درخت به‌ویژه قسمت‌های آفتاب‌گیر درخت با پروتئین هیدرولیزات 2 تا 3 درصد به همراه سم مالاتیون با دوز دو در هزار، از راهکارهای کنترل این آفت است.
وی در پایان با اشاره به اهمیت برداشت تمامی میوه‌های نارنگی، پرتقال، لیمو، نارنج، خرمالو و ازگیل قبل از فصل زمستان از سطح باغ، تصریح کرد: باغداران از نقل و انتقال میوه‌های آفت‌زده جلوگیری و نسبت به انجام مبارزه زراعی در فصل سرما و پا بیل کردن سایه‌انداز درختان برای از بین بردن شفیره‌های آفت اقدام کنند.