مازندران پایگاهی ریشهدار در هویت دینی و تمدنی ایران است
ساری – مراسم بزرگداشت چهرههای ماندگار مازندران با حضور سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در ساری برگزار شد. این مراسم در چارچوب رویدادهای فرهنگی و با هدف تجلیل از مفاخر و پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر استان برگزار شده است.
در این مراسم، مدیرعامل صندوق اعتباری هنر ضمن اشاره به برگزاری این رویداد در ۹ استان کشور گفت: «مازندران دهمین استانی است که میزبان این برنامه شده است. تجلیل از مفاخر و پیشکسوتان، علاوه بر پاسداشت ارزشهای فرهنگی، موجب انگیزهآفرینی میان نسل جوان میشود.»
وی افزود: «در آینده نزدیک برنامه تجلیل از نخبگان و جوانان استانها نیز آغاز خواهد شد. سال گذشته بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان به صورت مستقیم و غیرمستقیم صرف حمایت از جامعه فرهنگ و هنر مازندران شده است.»
استاندار مازندران نیز در این مراسم با اشاره به ضرورت نگاه متوازن به مناسبتها گفت: «من به اداره استان در محیطی باز و با رعایت موازین شرعی اعتقاد دارم. جامعه ما علاوه بر عاشورا، تاسوعا و راهیان نور، به شادی نیز نیاز دارد» که با استقبال و تشویق حضار روبهرو شد.
وی همچنین وعده داد: «تجلیل از چهرههای ماندگار در تمام شهرهای استان برگزار خواهد شد و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در این زمینه از حمایتهای لازم برخوردار خواهد بود.»
اجرای زنده مهدی کارگر، هنرمند محبوب موسیقی و خواننده سریال پایتخت، از دیگر بخشهای مورد توجه مراسم بود که با استقبال پرشور حضار همراه شد.
وزیر: مازندران پایگاهی ریشهدار در هویت دینی و تمدنی ایران است
وزیر در سخنانی با اشاره به نقش برجسته مازندران در تاریخ ایران گفت: «مازندران همواره پایگاه تشیع بوده و سهم بسزایی در شکلگیری و تثبیت هویت دینی ایران داشته است. ابن خلدون تعبیری دارد که میگوید: وقتی در بسیاری از شهرهای اسلامی نوادگان پیامبر (ص) قتلعام میشدند، این مازندران بود که به آنان پناه داد.»
وی مازندران را حلقه وصل تمدن ایران پیش و پس از اسلام دانست و افزود: «تبرستان نقشی کلیدی در امتداد تاریخی ایران ایفا کرده است. شخصیتهایی از این سرزمین برخاستهاند که در دوران عباسی نخست به تمدنسازی پرداختهاند.»
وزیر با تأکید بر عمق و گستره فرهنگ تبری گفت: «فرهنگ و هنر تبری یکی از ریشهدارترین و اثرگذارترین فرهنگهای ایرانی است که در حوزههای مختلف هنری، ادبی و اجتماعی تأثیرگذار بوده است. مفاخر و بزرگان مازندران، از صدر اسلام تاکنون، نقش برجستهای در تاریخ ایران داشتهاند.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «ملتی که بزرگان خود را نشناسد، آینده روشنی نخواهد داشت. شناخت مفاخر فرهنگی و دینی، بخشی از مسیر توسعه و هویتسازی هر جامعه است.»
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0