عملکرد اشتباه دولت در خرید تضمینی محصولات كشاورزي

حرف آنلاین:نماینده مردم قائم شهر، سوادکوه و جویبار عملکرد اشتباه دولت در خرید تضمینی را از عوامل اصلی خسارت کشاورزان در سرمازدگی اخیر استان دانست و تاکید کرد: دولت باید خسارت کشاورزان را بدهد. کمال علیپوردر گفت و گو با «حرف»، با بیان اینکه دولت در زمینه خرید تضمینی محصولات کشاورزی از کشاورزان موفق عمل […]

حرف آنلاین:نماینده مردم قائم شهر، سوادکوه و جویبار عملکرد اشتباه دولت در خرید تضمینی را از عوامل اصلی خسارت کشاورزان در سرمازدگی اخیر استان دانست و تاکید کرد: دولت باید خسارت کشاورزان را بدهد.

کمال علیپوردر گفت و گو با «حرف»، با بیان اینکه دولت در زمینه خرید تضمینی محصولات کشاورزی از کشاورزان موفق عمل نکرد، اظهار داشت: دولت قبلی در زمینه خرید تضمینی موفق عمل نکرد و دولت جدید نیز نمی تواند در این زمینه موفق عمل کند.

وی در خصوص علت عدم موفقیت دو دولت در این مورد گفت: در بحث خرید تضمینی دولت باید به غیر از مصرف شخصی کشاورز ما بقی محصول را از او خرید کند اما مثلا در مازندران در بخش مرکبات با وجود اینکه حدود 2 میلیون تن پرتقال تولید می شود، دولت فقط می تواند 10 درصد را به عنوان خرید تضمینی خریداری کند که این به نوبه خود چند آسیب را به دنبال دارد.علیپور ادامه داد: اولین مسئله ای که به وجود می آید این است که دولت خرید تضمینی را برای کنترل بازار در انبار ذخیره می کند و این در حالی است که میزان خرید تضمینی چیزی در حدود 200 تا 500 هزار تن است و سوال این جا است که آیا با این میزان ذخیره می توان بازار را کنترل کرد و آیا ما فقط به همین میزان خرید برای کنترل بازار احتیاج داریم؟

نماینده مردم سوادکوه در خانه ملت وضعیت نامعلوم باقی مانده محصولات کشاورزی را مشکل دوم خرید تضمینی دانست و ابراز داشت: زمانی که دولت 10 درصد تولید پرتقال را با قیمت مثلا 1000 تومان از کشاورز بخرد چند مشکل برای کشاورز ایجاد می شود اولین اینکه دولت تنها 200 تا 500 هزار تن را می خرد پس تکلیف مابقی تولیدات چه می شود و مسئله دوم اینکه زمانی که دولت پرتقال را با این قیمت خرید می کند، کشاورز نه می تواند این محصول را ارزانتر بفروشد و نه گرانتر چرا که در صورتی که بخواهد گرانتر بفروشد می گویند دولت 1000 تومان خریده و در صورتی که بخواهد ارزانتر بفروشد خود دولت مانع می شود و می گوید چون ما 1000 تومان خریدیم شما نباید ارزانتر بفروشید.

وی دلال ها را نیز مشکل دیگر کشاورزان معرفی کرد و بیان داشت: در این میان با توجه به نرخ های اعلام شده از سوی دولت دلالان نیز بازی می کنند و تولیدات را از کشاورزان نمی خرند به همین دلیل می بینیم که بخش زیادی از تولیدات مرکبات روی دست کشاورزان می ماند.

علیپور همچنین با اشاره به وضعیت خرید تضمینی در محصول برنج تصریح کرد: به نظر می رسددولت باید در بحث خرید تضمینی فکر اساسی بکند، یا شعار خرید تضمینی را کلا کنار بگذارد و به صورت اقتصاد آزاد عمل کند و یا اینکه کل محصول را از کشاورز خریداری کند، این ایرادی است که دولت تا الان پاسخگوی آن نبوده است.

نماینده مردم قائم شهر، سوادکوه و جویبار در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنانش به سرمازدگی محصولات كشاورزي سال گزشته نيز اشاره کرد و گفت: به خاطر عملکرد غلط دولت در خرید تضمینی مرکبات و نخریدن محصولات، کشاورزان مجبور شدند بخشی از محصولشان را در انبارها ذخیره کنند که شاهد بودیم با سرمازدگی شدیدی که در استان اتفاق افتاد در سرما مرکبات انبارهایشان از بین رفت و حتی محصولات روی درخت و نهال ها نیز از بین رفتند.

وی با بیان اینکه به نظر می رسد امسال با مشکل مواجه هستیم، تاکید کرد: دولت باید در این زمینه جدی تر و عملیاتی تر در کار ورود پیدا کند و تکلیف خرید تضمینی را مشخص کند.

علیپور در مورد جبران خسارت کشاورزان در حادثه سرمازدگی اخیر اعلام کرد: ما پیشنهاد دادیم جهت جبران خسارت دولت اعتباری معادل 650 میلیارد تومان اختصاص دهد اما دولت با 300 میلیارد تومان موافقت کرد اما بعد از گذشت چند ماه شاهد این هستیم که دولت تا حالا حتی یک ریال را هم به عنوان تسهیلات به کشاورزان پرداخت نکرد.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه دولت باید خسارت کشاورزان را بدهد اذعان داشت: در مرکز مازندران در مناطق جاده نظامی، قائم شهر و سوادکوه باغ های پرتقال کاملا  از بین رفته و دولت نه تنها خسارت این مناطق را نداده بلکه شاهد این هستیم که حتی خسارت کشاورزان غرب استان را در مناطقی که کاملا برف و یخبندان بوده اصلا پرداخت نکرد.وی بیان داشت: این ها مشکلاتی است که کشاورزان دارند و ما در مجلس هم تذکر دادیم و هم پیگیریم و هم به دولت پیشنهاد دادیم در قالب تسهیلات طرح بدهند. البته قرار شد دولت مبلغی را به عنوان تسهیلات بلاعوض در اختیار کشاورزان قرار دهد که آن هم در اختیار کشاورزان قرار نگرفت.