طرح ملی مطالعه بررسی مصرف مواد غذایی خانوار های مازندرانی آغاز می شود

طرح مطالعه ملی بررسی مصرف مواد غذایی در راستای تامین نیازهای تغذیه ی سالم و ایجاد هماهنگی بین الگوی تولید،عرضه و مصرف جامعه از اول دی ماه در استان مازندران اجرا می شود. دکتر سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این دانشگاه در تشریح نحوه اجرای طرح مطالعه ملی بررسی مصرف مواد […]

3
طرح مطالعه ملی بررسی مصرف مواد غذایی در راستای تامین نیازهای تغذیه ی سالم و ایجاد هماهنگی بین الگوی تولید،عرضه و مصرف جامعه از اول دی ماه در استان مازندران اجرا می شود.
دکتر سید عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این دانشگاه در تشریح نحوه اجرای طرح مطالعه ملی بررسی مصرف مواد غذایی گفت : این طرح از اول دی ماه به مدت یک ماه اجرا می شود و ﺍﻃﻼﻋﺎﺕ ﺧﺎﻧﻮﺍﺭﻫﺎ ﺭﺍ در خصوص الگوی مصرف مواد غذایی دريافت مي گردد.

وی با اشاره به بروز چاقی در کشور، سوء تغذیه ناشی از کمبود دریافت انرژی و ریز مغذیها و بیش خواری را از مشکلات تغذیه ای و عوامل چاقی دانست و با تاکید بر ضرورت مطالعه ملی بررسی مصرف مواد غذایی خانوارهاي استان افزود: دانشگاه علوم پزشکي مازندران طرح مطروحه را از تاريخ ۱ دي ماه تا ۱ اسفند ماه سالجاري در مناطق روستايي، شهري و حاشيه شهر در کل استان و از طريق مراجعه حضوري کارشناسان تغذيه شاغل در شبکه هاي بهداشت درمان در شهرستان ها با عنوان پرسشگران بررسي مصرف مواد غذايي خانوار به درب منازل شهروندان و مصاحبه مستقيم با افراد نشبت به جمع آوري و ثبت داده هاي الگوي مصرف مواد غذايي خانوار اقدام مي کنند.

دکتر موسوی افزود: براساس نتایجی که از داده های دریافتی در این طرح به دست می آید می توان سیاستها و برنامه های حوزه غذا و تغذیه را از طریق هماهنگی بین الگوی تولید، عرضه و مصرف در راستاي تأمين نيازهاي تغذيه اي و سلامت جامعه هدفمند نمود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: همچنین باید بررسی مواد غذایی با هدف تعیین کفایت سرانه دریافت انرژی و مواد مغذی، کمک به شناسایی گروهها و جمعیت های در معرض خطر ناامنی غذايي و تغذيه اي به تفکيک استان، مناطق روستايي، شهري و حاشيه شهرها و شناسايي عوامل خطر رژيم غذايي مرتبط با بيماريهاي مزمن غير واگير(NCD) انجام شود ./ ویدا