ضایعات 25درصدی برنج در شالیکوبی های مازندران
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران تعداد واحد های شالیکوبی های استان را 937واحد اعلام کرد و گفت: همچنان به دلیل فرسوده بودن دو سوم این کارخانه ها ،25درصد شالی در تبدیل به برنج سفید به صورت ضایعات از بین می رود. بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران به دلیل فناوری با […]

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران تعداد واحد های شالیکوبی های استان را 937واحد اعلام کرد و گفت: همچنان به دلیل فرسوده بودن دو سوم این کارخانه ها ،25درصد شالی در تبدیل به برنج سفید به صورت ضایعات از بین می رود.
بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران به دلیل فناوری با قدمت حدود 70 ساله حدود 650واحد شالیکوبی استان ، همچنان 20 تا 25درصد شالی در این فرایند به ضایعات تبدیل می شود.به دلیل فرسودگی و غیر استاندارد بودن خط تبدیل شالیکوبی ها ، شلتوک، دچار خسارات و ضایعات بالای کیفی و کمی می شود به صورتی که میزان برنج شکسته از دو برابر استاندارد بالاتر می رود.علاوه بر آن از اجزاء حاصله از تبدیل شلتوک، از جمله : پوسته ،سبوس برنج ، برنج های خرد و شکسته شده نیز استفاده اقتصادی با ارزش افزوده بعمل نمی آید. عزیزالله شهیدی فر در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه برآوردها نشان می دهد میزان ضایعات در شالیکوبی های سنتی 20 تا 25 درصد است که از ارزش کیفی کمتری برخوردار است ، افزود: تاکنون از 937 واحد شالیکوبی فعال در استان 300واحد نوسازی و به فناوری پیشرفته مجهز شدند.وی با بیان اینکه ضایعات در شالیکوبی های پیشرفته به زیر پنج درصد کاهش می یابد ، ادامه داد: به دنبال این هستیم تا پنج سال آینده 300 واحد شالیکوبی استان را نوسازی و بهسازی کنیم.وی با اشاره به اینکه ظرفیت تبدیل شالیکوبی های سنتی یک تن در ساعت است در حالی که در واحدهای مدرن 3 تن در ساعت انجام می شود ،گفت: از آنجایی که در سه سال گذشته تا کنون 80 درصد برداشت برنج به صورت مکانیزه وبا استفاده از کمباین های سرپا تراش صورت می گیرد، و به دلیل رطوبت بالای شلتوک نیاز به خشک شدن است، توسعه واحدهای خشک کن عمودی یا گردشی در کنار توسعه و باز سازی شالیکو بی ها ضروری است.
*20 هزار هكتار از اراضی شاليزاری مازندران بيمه شد
معاون بهبود توليدات گياهی سازمان جهاد كشاورزی مازندران گفت: 20 هزار هكتار از اراضی شاليزاری استان بيمه شد.
عزیزالله شهیدیفر اظهار کرد: کشت برنج در 211 هزار و 683 هکتار معادل 99 درصد اراضی شالیزاری مازندران انجام شد که درصد باقیمانده مربوط به اراضی است که به کشت کلزا و گندم اختصاص داشته و با برداشت این محصولات کشت برنج انجام میشود. این مسؤول خاطرنشان کرد: از 211 هزار و 683 هکتار اراضی نشاکاری شده در استان، 50 هزار و 10 هکتار معادل 23 درصد به کشت ارقام پرمحصول و 161 هزار و 673 هکتار مربوط به ارقام محلی است.شهیدیفر با بیان اینکه از اراضی نشاکاری شده 50 هزار و 560 هکتار به صورت مکانیزه و 161 هزار و 123 هکتار به روش سنتی نشاکاری شد، اضافه کرد: سطح اراضی شالیزاری تجهیز و نوسازی شده 44 هزار و 545هکتار است. معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران سطح بیمه شده اراضی شالیزاری را 20 هزار و 875 هکتار معادل 9 درصد اعلام کرد و افزود: 6 هزار و533 هکتار مبارزه بیولوژیک با کرم ساقهخوار برنج و 62 هزار و 51 هکتار مبارزه شیمیایی با این آفت انجام شد.این مسؤول سطح مزارع تحت نظارت آبیاری تناوبی را 5 هزار و 869 هکتار اعلام کرد و ادامه داد: 101 بانک نشاء فعال در استان وجود دارد که امسال اقدام به تأمین نشا کردند.شهیدیفر گفت: قیمت انواع طارم محلی و طارم هاشمی 10 هزار و 330 تومان، بینام 10 هزار و 760 تومان، شیرودی 6 هزار و 480 تومان، ندا 6 هزار تومان و رقم فجر 7 هزار و 890 تومان به ازاء هر کیلوگرم در بازار خرید و فروش میشود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0