شکرقرمز نیازمند برندسازی
زهرا اشکیود: شکر سرخ یا شکر قهوهای در گویش مازندرانی به «شکر لَلِه» معروف است که بیشتر در روستاهای چپی، ریکنده، کوتنا، پرچینک و سیدابوصالح قائمشهر، بشل سوادکوه، منطقه بابلکنار و در روستاهای قرآنتالار، سیدکلا، کاردرکلا، امیرکلا، درازکلا، شیردارکلا، گاوانکلا و شهر بهنمیر تولید و کشت میشود. مورخان پیشینه کشت نیشکر در ایران را به […]

زهرا اشکیود: شکر سرخ یا شکر قهوهای در گویش مازندرانی به «شکر لَلِه» معروف است که بیشتر در روستاهای چپی، ریکنده، کوتنا، پرچینک و سیدابوصالح قائمشهر، بشل سوادکوه، منطقه بابلکنار و در روستاهای قرآنتالار، سیدکلا، کاردرکلا، امیرکلا، درازکلا، شیردارکلا، گاوانکلا و شهر بهنمیر تولید و کشت میشود. مورخان پیشینه کشت نیشکر در ایران را به ۲هزار سال قبل نسبت میدهند اما در مازندران و شهرستان قائمشهر از جمله محصولات مهمی است که با آغاز فصل سرما، برداشت آن از مزارع آغاز میشود به همین دلیل به سراغ تولیدکنندگان رفتیم و به مشکلات و چالشهای این بخش پرداختیم.
علیرضا باقرپور تولیدکننده شکر قرمز در ریکنده در گفت و گو با حرف، با بیان اینکه حدود ۲۰ سال اقدام به کشت نیشکر میکنم و در حال حاضر در سطح پنج هزار متر نیشکر کشت کردم، میگوید: در ریکنده از آنجایی که سطح آب پایین است و نیشکر بیشتر در زمینهای تپهای و دامنهای کشت میشود بنابراین کیفیت شکر آن در مقایسه با نقاط دیگر مرغوبتر بود و همچنین نحوه پخت آن نیز در مرغوبیت آن بسیار مهم است که این عوامل موجب روی آوردن من به کشت و تولید شکر قرمز بود.باقرپور میافزاید: برای کشت نیشکر نیاز به حدود ۷ ساعت زمان است تا شکر قرمز بدست آید که در این زمینه با استفاده از تجهیزات بهروزتر عملکرد افزایش مییابد.وی یکی از مشکلات در حوزه پخت نیشکر را هدر رفت تفاله آن بیان کرد و افزود: میتوان از تفاله نیشکر برای تولید کارتن و نیز نئوپان استفاده کرد که نیاز به کارخانه تبدیلی در این زمینه است در حالی که این تفالهها بیفایده دور ریخته میشود.
*عمر 70 ساله کشت نیشکر در ریکنده
بهرام واگذاری رئیس شورای روستای ریکنده در گفت و گو با حرف، با بیان اینکه نیشکر یکی از محصولات اصلی روستای ریکنده که در طی حدود ۷۰ سال همچنان کشت نیشکر در این روستا انجام میشود، گفت: در ریکنده بیش از ۱۵ الی ۲۰ هکتار مزارع به کشت نیشکر اختصاص یافت.
واگذاری با اشاره به اینکه برای افزایش تجهیزات و توسعه کارگاههای تولید شکر قرمز به افراد تولید کننده تسهیلاتی پرداخت میشود، افزود: از آنجایی که شرایط جوی هر ساله تغییر میکند بنابراین با مسئول صندوق کارآفرینی امید صحبت شد تا طرح توسعهای برای فعالتر شدن بخش کشاورزی و بیش از همه تولید نیشکر انجام شود.وی تصریح کرد: شکر ریکنده در سطح استان و در جهان شناخته شده است و در آینده قصد داریم شکر قرمز ریکنده را به عنوان سوغات در استان مازندران معرفی کنیم.
افرادی که قصد خرید و فروش شکر قرمز را در کنار خیابان دارند میتواند از این شکر به عنوان سوغات مازندران استفاده کنند و در این زمینه تسهیلاتی به این افراد فروشنده بین جادهای و استانی نیز داده خواهد شد.رئیس شورای روستای ریکنده، یادآور شد: در چهارشنبه بازار شهرستان قائمشهر به اسم ریکنده شکر بهنمیر با زیر قیمت حدود ۶ هزار تومان به فروش میرسد از آنجایی که شکر بهنمیر اندکی شور است در این حالت ارزش شکر ریکنده کاهش مییابد.وی افزود: هر چند شاید تخلفاتی صورت گیرد اما شوراها و دهیاران باید در این زمینه نظارت خود را بیشتر کنیم و نباید اجازه دهیم که ارزش شکر ریکنده از بین برود.
واگذاری گفت: در آینده شکر ریکنده به عنوان محصول اصلی مطرح خواهد شد و کارگاههای زیادی را دایر کردیم و دستگاههای آن مکانیزه شده و از نظر بهداشتی بسیار رعایت میشود که در این حالت میتوان در این منطقه با ارائه تسهیلات به جوانان بیکار اشتغال فصلی ایجاد کرد.وی خاطرنشان کرد: قیمت شکر در سال گذشته ۱۲ هزار تومان بود اما امسال با توجه به جلسات برگزار شده مبلغ فروش حداقل ۱۵ هزار تومان خواهد بود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0