سند همکاری‌های گمرکی ایران و چین امضا شد

سند همکاری توسعه خدمات گمرکی به فعالان مجاز اقتصادی دو کشور امضا شد و راه‌های توسعه همکاری های گمرکی ایران و چین مورد بررسی قرار گرفت. به نقل از روابط عمومی گمرک ایران در پنجاهمین سال روابط دیپلماتیک ایران و جمهوری خلق چین و در نشست مجازی رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران و معاون وزیر گمرک و […]



سند همکاری توسعه خدمات گمرکی به فعالان مجاز اقتصادی دو کشور امضا شد و راه‌های توسعه همکاری های گمرکی ایران و چین مورد بررسی قرار گرفت.

به نقل از روابط عمومی گمرک ایران در پنجاهمین سال روابط دیپلماتیک ایران و جمهوری خلق چین و در نشست مجازی رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران و معاون وزیر گمرک و تجارت چین با امضای تفاهم نامه ای بر ایجاد تسهیلات و فراهم آوردن  امکانات مناسب در  شناسایی متقابل برنامه فعالان اقتصادی مجاز مورد تأیید گمرک ایران و برنامه مدیریت اعتباربخشی شرکت‌های مورد تأیید جمهوری خلق چین تاکید شد. 

مهدی میراشرفی، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک  جمهوری اسلامی ایران و  دانگ لینگ جون، معاون وزیر گمرک و تجارت کشور چین به صورت رسمی  پس از بیان راههای ارتقای خدمات گمرکی دو کشور برای افزایش مناسبات تجاری از سوی دو کشور این تفاهم نامه را امضا کردند. 

براساس این گزارش در این نشست که به صورت آنلاین برگزار شد و برخی از مدیران ارشد گمرک کشورمان از جمله حسین کاخکی، مدیرکل دفتر همکاری‌های بین‌الملل گمرک و سید روح اله لطیفی سخنگوی گمرک نیز در آن حضور داشتند، رئیس کل گمرک ایران با اشاره به پنجاهمین سالگرد ایجاد روابط  دیپلماتیک تجاری و گمرکی بین ایران و جمهوری خلق چین گفت: دو کشور دارای فرهگی غنی و تمدن‌ساز هستند و ایجاد روابط تجاری مستحکم و توسعه همکاری‌های گمرکی به منظور تسهیل تجارت می‌تواند به برقراری صلح و فراهم کردن رفاه برای دو ملت کمک به سزایی کند، مضاف بر آنکه توسعه همکاری‌های گمرکی و تجاری بین دو کشور، یک‌جانبه‌گرایی و آثار تحریم‌های ظالمانه را کم‌رنگ خواهد کرد. 

میراشرفی افزود: عزم و اراده مسئولان دو کشور برای توسعه روابط در همه زمینه‌ها ازجمله تجارت می‌تواند همچنین از میزان خسارت‌ها و زیان‌های بیماری کووید-19 بر تجارت بکاهد و سند جدید همکاری‌های گمرکی دو کشور شروع خوبی برای این منظور خواهد بود.

براساس این گزارش معاون وزیر گمرک و تجارت چین نیز ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نشست اظهارداشت: ایران و چین دو کشور با روابط در حال توسعه هستند که طی پنجاه سال گذشته همکاری و تعامل نزدیکی با یکدیگر داشته‌اند.

وی افزود: استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی و فرهنگی موجود برای تسهیل و توسعه تجارت می‌تواند آثار منفی کووید-19 را که زیان‌های زیادی برای همه انسان‌ها در دنیا داشته است کاهش دهد و ما مایلیم که از این ظرفیت‌ها در ارتباط با توسعه تجارت با ایران به نحو مطلوب استفاده کنیم.

دانگ لینگ جون گفت: ایران و چین در سال‌های اخیر روابط گمرکی و تجاری خوبی با یکدیگر داشته‌اند و امضای سند جدید همکاری گمرکی دو کشور می‌تواند نقش مثبتی در تسهیل و تأمین امنیت تجارت فی‌مابین ایفا کند.

معاون وزیر گمرک و تجارت چین همچنین افزود: ما برای توسعه و تسهیل تجارت با ایران آمادگی داریم و مطمئن هستیم که افزایش همکاری‌های دوجانبه منافع بیشتری برای هر دو طرف به دنبال خواهد داشت.

این گزارش حاکی است که مقام ارشد گمرکی چین در ادامه پیشنهادهایی برای توسعه و تسهیل تجارت با ایران ارائه کرد و گفت: با امضای تفاهم‌نامه جدید همکاری بین دو کشور امیدواریم بتوانیم آن را به خوبی اجرا کنیم و فاز بعدی را عملیاتی کنیم. 

معاون وزیر گمرک و تجارت چین ابراز امیدواری کرد که امضای تفاهم‌نامه مربوط به فعالان اقتصادی مجاز، منافع خوبی برای شرکت‌های چینی در زمینه صادرات و واردات به دنبال داشته باشد.

وی همچنین پیشنهاد کرد: که در راستای مبارزه با قاچاق کالا، گونه‌های گیاهی و جانوری در حال انقراض، اشیای فرهنگی و فریب‌کاری تجاری اطلاعات بیشتری بین گمرکات ایران و چین مبادله شود و ادارات مسئول در دو گمرک مدارک و اطلاعات لازم را به صورت الکترونیکی رد و بدل کنند.

برپایه این گزارش رئیس کل گمرک ایران نیز ضمن ارائه پیشنهادهایی ،بر آمادگی کامل گمرک کشورمان برای اجرایی کردن سند جدید همکاری‌های گمرکی دو کشور تأکید کرد و اظهارداشت: ما ضمن استقبال از پیشنهادهای طرف چینی، ازجمله در زمینه مبارزه با قاچاق، پیشنهاد می‌کنیم که موضوع ایجاد دروازه‌های مشترک مجازی بین گمرکات ایران و چین که می‌تواند در کاهش تخلفات مؤثر باشد، مورد بررسی و سپس اجرا قرار گیرد.

وی افزود: پیشنهاد ما این است که گمرکات دو طرف از تجربیات عینی در بحث مبارزه با قاچاق و گونه‌های در معرض خطر و انقراض استفاده کنند و هیئت‌هایی از سوی دو گمرک در این زمینه با یکدیگر همکاری کنند.

معاون وزیر اقتصاد کشورمان همچنین از برگزاری دوره‌های آموزشی و تبادل تجربیات دو گمرک در زمینه مبارزه با تخلفات، تشکیل یک کمیته کاری مشترک برای نظارت بر اجرای سند همکاری‌های تازه گمرکی و تلاش برای افزایش ظرفیت‌سازی گمرکی به عنوان بخش دیگری از پیشنهادهای گمرکی ایران نام برد.

براساس این گزارش معاون وزیر گمرک و تجارت چین نیز آمادگی خود را برای تبادل الکترونیکی تصاویر ایکس‌ری و اعزام متخصصان چینی به ایران برای همکاری در زمینه تجهیزات الکترونیکی چینی در گمرکات ایران اعلام کرد که رئیس کل گمرک ایران نیز با استقبال از این پیشنهاد، گفت: خوشبختانه کشور ما در ساخت ایکس ری به خودکفایی رسیده است و  در حال حاضر هم از تجهیزات کنترلی ساخت چین و هم ساخت کشور خودمان در گمرکات استفاده می‌کنیم.

میراشرفی همچنین بر این نکته تأکید کرد:گمرکات ایران و چین می‌توانند همکاری‌های خود را در سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان جهانی گمرک افزایش دهند.

گفتنی است که حجم تجارت ایران و چین در سال ۹۹ علیرغم محدودیت‌های ناشی از بیماری کووید-۱۹ و تحریم‌ها، بالغ بر ۱۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار بود که هم در بخش صادرات و هم واردات چین شریک اول تجاری کشورمان است.