ریزگردها، بحران فرسایش خاک در مازندران
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: مساله ریزگردها، بحران خاک در مازندران را نشان می دهد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: مساله ریزگردها، بحران خاک در مازندران را نشان می دهد.
به گزارش خبرنگار ایمنا، بابک مؤمنی امروز شنبه یازدهم آذرماه، در همایش آب و خاک، منشأ زندگی در ساری با بیان اینکه باید اراده عملیاتی و قوی برای حفاظت از خاک وجود داشته باشد،گفت: نباید در دل بحران قرار بگیریم و برای عبور از بحران و تبدیل آن به چالش دست و پا بزنیم بلکه قبل از وقوع بحران باید به فکر پیشگیری از بحران باشیم.
وی ادامه داد: همانطور که امسال ریزگردها را در استان مازندران تجربه کردیم، به این معنی است که بحران خاک از آنچه میبینیم و لمس میکنیم به ما نزدیکتر است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: باید جدیتر و زودتر از اینکه به اَبَر چالش در حوزه خاک مواجه شویم و در مرحلهای که بعنوان یک مسئله مطرح است بتوانیم برای اقدامات پیشگیرانه آماده شویم.
مؤمنی بیان کرد: پایگاه داده و اطلاعات آماری درستی نداریم در حالیکه باید پایگاه داده روزآمد از وضعیت خاک استان مبتنی بر دانش روز داشته باشیم.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: مسأله فرسایش خاک یک مسأله کلیدی است و باید بپذیریم الگوهای بارش در مازندران تغییر کرده و باید تغییر اقلیم را به عنوان یک واقعیت انکارناپذیر بپذیریم.
وی تصریح کرد: با پدیده متفاوت نزولات جوی مواجه هستیم و باید ببینیم چه قدر در برابر این موضوع آمادگی داریم.
مؤمنی با بیان اینکه با اقدامات پیشگیرانه میتوانیم جلوی خسارات بزرگ را بگیریم، گفت: باید برنامه جامع آبخیز سیاست اصلی استان باشد چراکه با آخرین ذخیرهگاه امنیت غذایی مواجه هستیم.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: باید برای برنامهها و الگوهای تحقیقاتی که ارائه میشود پیوست تحقیقاتی ارائه کنیم.
وی با طرح این سوال که چقدر برنامه خاکورزی حفاظتی را در استان عملیاتی کردیم؟ گفت: هر میزان که خاک در نتیجه اقدامات ما مبتلا به شوری و مسمومیت شود ضربه به پیکره امنیت غذایی کشور است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: توازن و پایداری منابع آب و خاک باید اولویت همه دستگاهها باشد و مشخص کنیم چه توقعی از مازندران داریم تا سیاست های درستی در این بخش تنظیم کنیم.
مؤمنی اضافه کرد: مدیریت توام آب و خاک و پذیرش تغییر اقلیم به عنوان واقعیت استان مازندران است که باید سیاست های الگوی کشت بر این مبنا باشد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0