رویکرد مدرک گرایی باید به مهارت گرایی تغییر یابد

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان مازندران و هیات همراه ضمن دیدار با حجت السلام روحانی امام جمعه این شهرستان سخنران پیش از خطبه های این هفته نماز جمعه شهرستان بابل بود. سید حسین درویشی گفت: متاسفانه کشور در فقر فرهنگ مهارتی به سر می برد و رویکرد مدرک گرایی و مدرک محوری باید […]

2

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان مازندران و هیات همراه ضمن دیدار با حجت السلام روحانی امام جمعه این شهرستان سخنران پیش از خطبه های این هفته نماز جمعه شهرستان بابل بود.

سید حسین درویشی گفت: متاسفانه کشور در فقر فرهنگ مهارتی به سر می برد و رویکرد مدرک گرایی و مدرک محوری باید به مهارت گرایی تغییر نماید. نظام آموزش رسمی کشور از مدرک گرایی و توجه به آموزش های صرفاً نظری، بدون در نظر گرفتن نیاز مهارتی جامعه، نمی تواند پنجه های کارآمد را برای کشور ایجاد نماید.

وی ادامه داد: تغییر نگرش خانواده ها به این نقطه که در هیچ جای دنیا دولتی توان و پذیرش این تعداد از فارغ التحصیلان بیکار را ندارد و تفکر پشت میز نشینی و کار اداری خیالی باطل است که فرزندان مان به دانشگاه رفته و پس از کسب مدارک عالی، انتظار داشته باشیم در ادارات دولتی مشغول به کار شوند. باید دانست مدرک گرایی بدون مهارت افزایی در شرایط فعلی جامعه، ارزش چندانی ندارد.

وی اظهار داشت: متاسفانه امروزه آحاد مردم با رسالت و اهداف آموزش فنی و حرفه ای کمتر آشنایی دارند و در برخی مواقع نیز جامعه، این سازمان را با موسسات و نهادهای آموزشی دیگر مانند (هنرستان ها و دانشگاه های علمی کاربردی) اشتباه می گیرند لذا در این موارد همراهی رسانه ملی، ائمه جمعه و روحانیت، جراید و مطبوعات با پرداختن به اهداف و عملکردهای سازمان آموزش فنی و حرفه ای و توضیح و تشریح منافع سازمان آموزش های فنی و حرفه ای می توانند فرهنگ مهارت آموزی جامعه را ارتقاء داده و جایگاه و منزلت اجتماعی مهارت را برای مردم تبیین نماید.

درویشی در بیان اهمیت و ضرورت آموزش های مهارتی بیان کرد: امروزه جامعه بیش از هر روز دیگر نیازمند پنجه های کارآمد است و تربیت نیروی ماهر و متخصص برای ایجاد اشتغال و ارتقای مهارت شاغلین در افزایش بهره وری و کیفیت خدمات و تولیدات بازار نقش مهمی دارد. با ارایه آموزش های فنی و حرفه ای توسعه و اشتغال پایدار تحقق خواهد یافت به گونه ای که در کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه دنیا با توجه به آموزش های فنی و حرفه ای به این مهم دست یافتند.

وی از اقدامات و سیاست های جدید سازمان آموزش فنی و حرفه ای همچون طرح ایران-مهارت، آموزش در پادگان ها و دانشگاه ها و تفاهم نامه ها با برخی شرکت ها و کارخانه جات خبر داد و اظهار امیدواری نمود تا این اقدامات بتواند گامی در ایجاد، پایداری و توسعه مشاغل و همچنین افزایش کیفیت کالا و خدمات ایرانی نماید.