روز مازندران بهترین فرصت برای نمایش فرهنگ، هنر و هویت مردمان دیار علویان است
به گزارش حرف آنلاین ؛ قاسم عزیززاده گرجی در نشست شورای فرهنگ عمومی مازندران با محوریت گرامیداشت روز ملی مازندران که به یمن سالروز تشکیل اولین حکومت علویان در منطقه صالحان کجور شهرستان نوشهر در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران درج شده، ضمن گرامیداشت سالروز وفات شهادت گونه حضرت فاطمه معصومه(س) بااشاره به پیشینه دینی و فرهنگی مازندران و گلایهمندی از عدم تبیین این ظرفیتها و مزیتها که هویت ساز است، اظهار کرد: امروز غرب با فعالیتهای مختلف هنری، ادبی و فرهنگی در حال پیاده سازی و تبیین فرهنگ بیگانه در بین نوجوانان و جوانان ایران اسلامی است اما فرهنگ غنی ایرانی اسلامی به درستی برای آینده سازان این مرز و بوم تبیین نمی شود.
سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استانداری مازندران به نامگذاری روز ملی مازندران اشاره کرد و افزود: اینکه به واسطه تشکیل حکومت دینی و شیعی روزی در تقویم رسمی کشور به نام مازندران نامگذاری شده باید قدر بدانیم و دستگاهها متناسب با ظرفیت ذاتی شان برای نکوداشت این مناسبت تاریخی ورود کنند.
عزیززاده گرجی با بیان اینکه نسل نو باید ظرفیتهای دینی، علمی، فرهنگی، هنری و … استان مازندران را به درستی بشناسد و بتواند برای دیگران بازگو کند، خواستار تشکیل کمیته تکریم امامزادگان با محوریت هفته نکوداشت مازندران شد و گفت: باید از انجام اقدامات سطحی برای گرامیداشت این مناسبت تاریخی پرهیز شود.
وی با بیان اینکه مهمترین وظیفه ستاد نکوداشت روز ملی مازندران باید تبیین جایگاه و اهمیت روز مازندران و ظرفیتهای این خطه از شمال کشور با محوریت دانش آموزان و دانشجویان با استفاده از زبان هنر باشد، ادامه داد: برنامههای روز مازندران نباید به مقطع زمانی آبان ماه محدود شود بلکه در طول سال باید با محوریت شورای فرهنگ عمومی استان و شهرستانها برای تبیین جایگاه روز مازندران برنامهریزی شود.
حجت الاسلام و المسلمین محمدباقر محمدی لائینی ضمن گرامیداشت سالروز وفات حضرت فاطمه معصومه(س) با بیان اینکه روز ملی مازندران نشان از هویت فرهنگی، اعتقادی و هنری مردمان دیارعلویان دارد، اظهار کرد: تجلیل و تکریم مقام حسن بن زید علوی که با برپایی نماز عید فطر در روستای صالحان کجور، سنگ بنای نخستین حکومت شیعی در جهان را بنیان نهادند، نوعی تکریم اندیشه مردمان این خطه از شمال کشور برای رقم زدن این هویت تاریخی است.
نماینده ولی فقیه در استان مازندران با بیان اینکه از سال ۱۳۸۸تا۱۴۰۱ که مقدمات نامگذاری روز مازندران فراهم شده هنوز امکانات درخور شان این مناسبت تاریخی و مکان تاریخی صالحان کجور ایجاد نشده است، افزود: فردی که اهل مازندران نیز بیش از ۱۰میلیارد تومان برای احیای روستای صالحان هزینه کرده مسئولان استانی باید در کنار این خیرین فرهنگی دینی قرار بگیرند تا شاهد رفع محرومیت از منطقه کجور باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین محمدی لائینی برلزوم رفع نیازهای مردمان روستای صالحان و روستاهای همجوار این روستا در حوزههای مختلف آب، آسفالت، نان و … تاکید کرد.
وی با بیان اینکه مردمان منطقه کجور غرب مازندران دغدغه دین دارند مسئولان باید برای رفع مشکلات آنها ورود کنند، یاد آورشد: مردمان کجور بعد از اقامه نماز دست بیعت با حاکمان دینی دادند باید برای احیای نماز اول وقت بیش از پیش توجه شود.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان مازندران خواستار احیای نمازخانهها و مساجد بین راهی استان به ویژه در غرب مازندران شد و گفت: اجرای امورات حوزه نماز، وظیفه فرمانداریهاست و نماینده عالی دولت در شهرستانها باید نمازخانهها و مساجد را راه اندازی و احیا کند.
وی افزود: فرمانداری باید واحدی بهعنوان واحد نماز داشته باشد، باید مشکلات خادمان مساجد نظیر مشکل بیمه این قشر اثرگذار رفع شود؛ ستاد اقامه نماز هم باید بر کار دستگاههای اجرایی نظارت داشته باشد.
حجت الاسلام محمدی لائینی بیان کرد: مسئولان دغدغه نماز دارند باید دغدغه اقامه نماز را نیز داشته باشند.
احسان آهنگر اظهار کرد: با توجه به اینکه در آستانه فرارسیدن روز چهاردهم آبان ماه سالروز آغاز حکومت علویان در این خطه از شمال کشور قرار داریم امید میرود با همکاری اعضای ستاد نکوداشت روز ملی مازندران به بهترین شیوه ممکن این مناسبت تاریخی معرفی و تبیین شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان اینکه هزار و ۱۹۵سال پیش مردمان مازندران سنگ بنای نخستین حکومت شیعی را در مازندران بنا نهادند، افزود: ترویج فرهنگ شیعی و علوی، معرفی توانمندیها، ظرفیتها، احیای هویت بومی، انتقال فرهنگ بومی به نسلهای آینده، تقویت احساس تعلق و افتخار بین نسل نو و تقویت و توسعه گردشگری و … را از جمله اهداف ستاد نکوداشت روز ملی مازندران است.
آهنگر با بیان اینکه «مازندران دیار نام آوران پاک آیین» شعار پیشنهادی و محوری هفته مازندران است، گفت: تلاش داریم گستردگی جغرافیایی در برنامههای گرامیداشت روز ملی مازندران مورد توجه باشد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان مازندران بیان کرد: نامگذاری روز ۱۴ آبان به نام روز مازندران بر اساس یک اتفاق بسیار و به یاد ماندنی محقق شده که شایسته است همه جامعه ایران به احترام آن، بایستد و نظاره گر یک تاریخ پر از شکوه و افتخار که مردمان صالحان در روز خجسته عید سعید فطر ۲۵۰ هجری قمری در مسجد جامع کجور نماز عید را به امامت حسن بن زید علوی برگزار کردند و با برپایی این نماز سنگ بنای نخستین حکومت شیعی در جهان را بنیان نهادند، باشند.
آهنگر با بیان اینکه برنامههای هفته مازندران از ۱۳آبان آغاز و تا ۲۰آبان ماه جاری ادامه خواهد داشت، افزود: روز ۱۳آبان با عنوان مازندران، ایستادگی و مقاومت، روز ۱۴آبان با عنوان مازندران، تشیع و ولایت پذیری، روز ۱۵آبان با عنوان مازندران، فرهنگ و هنر تمدن ساز، روز ۱۶آبان با عنوان مازندران، طبیعت، فرهنگ زیست محیطی، روز ۱۷آبان با عنوان مازندران، رسوم و سنتهای تعالی بخش، روز ۱۸آبان با عنوان مازندران، پهلوانان و قهرمانان، روز ۱۹آبان با عنوان مازندران، دانش و پژوهش و روز ۲۰آبان با عنوان مازندران، شعر و ادب تبری نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه جشن های محله محور، تولید محتوا و … در هفته مازندران مورد توجه است، افزود: راهبرد اصلی ستاد نکو داشت هفته مازندران، مردمی کردن گرامیداشت روز مازندران می باشد.
احسان آهنگر با بیان اینکه چهاردهم آبان ماه ویژه برنامه روز مازندران با تولیت اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان نوشهر در روستای صالحان کجور برگزار می شود، یاد آورشد: همزمان با هفته مازندران برگزاری آیین اختتامیه جشنواره رسانه ای خزر، همایش نام آوران پاک آیین در مرکز استان، جشنوارههای بومی محلی، جشنواره غذاهای سنتی و صنایع دستی، جشنواره ادبی تبری سرایان، مازندران گردی دانش آموزی، اجتماع باستانی کاران، همایش تخصصی نقش مازندران در گسترش تشیع، مازندران در گذر تاریخ، اجرای موسیقی محلی، پویش قصه گویی با گویش بومی، همایش مازندرانیهای مقیم تهران، همایش زبان مازندرانی و… نیز در دستور کار قرار دارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0