تعداد بیکاران ثابت ماند

ساری _ خبرنگار حرف: شورای برنامه ریزی و توسعه استان با محوریت بررسی وضعیت اشتغال با حضور استاندار و دوتن از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برگزار شد. در ابتدای جلسه معاون مدیرکل صداوسیما در خصوص تخصیص بموقع یک درصد بودجه تملک و دارایی جهت امور فرهنگی گلایه هایی را مطرح کرد و از […]

82586196-71719024

ساری _ خبرنگار حرف: شورای برنامه ریزی و توسعه استان با محوریت بررسی وضعیت اشتغال با حضور استاندار و دوتن از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در ابتدای جلسه معاون مدیرکل صداوسیما در خصوص تخصیص بموقع یک درصد بودجه تملک و دارایی جهت امور فرهنگی گلایه هایی را مطرح کرد و از استاندار مازندران خواست که این موضوع به عنوان مصوبه شورای برنامه ریزی قرار بگیرد تا از کم کاری دستگاه ها جلوگیری شود. این درخواست مورد موافقت استاندار قرار گرفت و اسلامی تاکید کرد که برنامه های تولیدی صداوسیمای استان دارای محتوا و کیفیت مناسب باشد.
گزارش مدیرکل تامین اجتماعی مازندران دستور جلسه دیگر این شورا بود که نکات آماری در خصوص بیکاری و اشتغال استان در پی داشت. براساس این گزارش،  یک میلیون و 950 هزار نفر نفر تحت پوشش تامین اجتماعی استان قرار دارند و از سال  90 تا 97 تعداد بیمه شدگان با رشد همراه بود.
در دو دهه گذاشته هزینه های سازمان تامین اجتماعی از درامد پیشی گرفته و به نقط بحران رسیده است. 132 هزار نفر بازنشسته، مستمری بگیر و بیکار اخراج شده در مازندران  ماهانه 250 میلیارد تومان از تامین اجتماعی مازندران دریافتی دارند.
60 درصد کارگاه های استان نیز به تک نفره است.
به گفته مدیرکل تامین اجتماعی مازندران، امسال بیش از 4 هزار نفر اخراج و مشمول بیمه بیکاری شدند ولی با توجه به اشتغال افراد بیکار شده،تعداد اخراج شدگان کارگاه ها همان حدود 11 هزار نفر اسفند سال گذشته است و در سالجاری تغییری نداشته است.
گزارش  مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان وضعیت آمار اشتغال و تولید را روشن تر کرد. 117 پروانه بهره برداری در 6 ماهه سال گذشته صادر شده و وجود کاهش آن در شش ماهه امسال به تعداد 78 واحد، بخش تولید استان شاهد افزایش  13 درصدی رشد سرمایه گذاری بود که نشان دهنده راه اندازی واحدهای بزرگ است.
براساس این گزارش ، از 3030 واحد تولیدی استان،202 واحد از سوی وزارت صنعت واحد منتخب اعلام شده که سهم استان 4/2 درصد است که 80 درصد ارزش محصولات و 49 درصد اشتغال استان را برعهده دارند.
راه اندازی نهضت تولید شیرخام توسط استاندار جهت تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی لبنیات و دریافت خودرو بجای مطالبات قطعه سازان از خودروسازان ذو پیشنهاد استاندار مازندران بود که از سوی مدیرکل صنعت،معدن و تجارت در حال پیگیری است.
استاندار مازندران نیز در این جلسه از آمارهای ارائه شده تا به دقت بررسی کرده و به مدیران تذکر داد که آمارها باید دقیق و کارشناسی باشد تا بتوان بر روی آن برنامه ریزی کرد. محمد اسلامی مدیرانی که خلاف جریان حمایت از تولید حرکت کنند را ضد انقلاب خواند و از برخورد قضایی خبر داد.
وی تاکید کرد که مدیرانی که توانایی اجرای مصوبات حمایت از تولید را ندارند، یا خود را تغییر دهند یا استان محل خدمت شان.
استاندار مازندران با بیان اینکه 167واحد تولیدی داریم که تحت تملک بانکها قرار گرفته، ابراز امیدواری کرد که این واحدها تا پایان سال به چرخه تولید برگردند.
به گفته استاندار 12 مدیرکل و 8 مدیر بانک مسول نظارت بر تسهیلات پرداخت شده هستند چون این تسهیلات اشتغال زایی نذری نیست که بدون نظات هزینه شود و دستگاهها مسول نظارت صفر تا صد هزینه این تسهیلات هستند تا در محل اصلی هزینه شود.
اسماعیلی نماینده مردم نور و محمودآباد و احمدی لاشکی نماینده مردم نوشهر و چالوس نیز در این جلسه خواستار تلاش بیشتر مدیران شدند و در خصوص رسیدگی به مناطق سیل زده، لایروبی آببندان ها، برخورد با محتکرکنندگان واقعی که انبار خود را احراز نکنند را به مدیران تذکر دادند.