تدوین سند جامع ساماندهی توزیع و فروش آفت‌کش‌ها در مازندران

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران در همایش توجیهی تولید برنج سالم به روش مدیریت تلفیقی (ICM) تاکید کرد: باقیمانده سموم در محصولات باغی و زراعی، یکی از دغدغه های سلامت فرآورده های کشاورزی است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران در همایش توجیهی تولید برنج سالم به روش مدیریت تلفیقی (ICM) تاکید کرد: باقیمانده سموم در محصولات باغی و زراعی، یکی از دغدغه های سلامت فرآورده های کشاورزی است.

دکتر ابراهیم صالحی‌فر معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اقدامات مشترک دانشگاه علوم پزشکی مازندران و جهاد کشاورزی استان، از تدوین سند جامع ارزیابی و ساماندهی عرضه، توزیع و فروش سموم آفت کش در مزارع و باغات استان مازندران بعنوان اهم این فعالیت ها یاد کرد و بر استفاده از روش مدیریت تلفیقی در جهت تولید محصولات کشاورزی سالم تاکید کرد.

وی تصريح کرد: علیرغم تلاش های صورت گرفته در زمینه کاهش مصرف سموم، باقیمانده سموم کشاورزی در محصولات باغی و زراعی همچنان یکی از دغدغه های سلامت و ایمنی فرآورده های کشاورزی است.

دکتر صالحی‌فر اضافه کرد: مواجهه با سموم کشاورزی احتمال ابتلا به برخی بدخیمی ها را افزایش می دهد که می توان به سرطان‌های مرتبط با سیستم خون ساز بدن و برخی کانسرهای توپر (Solid Tumors) مثل ‌کانسرهای سینه، پروستات و کولورکتال اشاره کرد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه فاکتورهای مهم دیگری  نظیر افزایش سن، کم تحرکی، چاقی و مصرف دخانیات و الکل و همچنین سوخت های فسیلی و آلاینده های هوا را باید به عنوان ریسک فاکتورهای مهم بروز سرطان مدنظر داشت

دکتر صالحی‌فر با اعلام اینکه ۳ هزار هکتار از سطح شالیزارهای استان مازندران، به روش مدیریت تلفیقی مبارزه با آفات و بیماری ها اجرا شده است، ابراز امیدواری کرد انجام اینگونه پروژه های زیربنایی، نوید بخش تولید محصولات کشاورزی سالم تر  و ارتقای سطح سلامت جامعه است.