تاسف وزیر بهداشت به سهم پایین سرانه سلامت مازندران

استان های پرزور بیشتر گرفتند!   ساری – فاطمه عربی : وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در سفر یک روزه به مازندران متاسفانه از توزیع ناعادلانه سرانه سلامت در کشور ابراز تاسف کرد و گفت که به نظر می رسد هرکسی زورش بیشتر باشد توانسته سهم بیشتری بردارد. “سید حسن قاضی زاده” در […]

استان های پرزور بیشتر گرفتند!

 

ساری – فاطمه عربی : وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در سفر یک روزه به مازندران متاسفانه از توزیع ناعادلانه سرانه سلامت در کشور ابراز تاسف کرد و گفت که به نظر می رسد هرکسی زورش بیشتر باشد توانسته سهم بیشتری بردارد. “سید حسن قاضی زاده” در سفر یک روزه به ساری،  657 طرح بهداشت و درمان مناطق روستایی کشور را به صورت همزمان در28 استان صورت ویدئو کنفرانس افتتاح کرد. وزیر بهداشت و هیات همراه راس ساعت8صبح برای افتتاح مرکز بهداشت روستایی وارد روستای “زید سفلی” شد. استاندار مازندران در این سفر وزیر را همراهی می‌کرد.

در بین جمعیت خانم میانسالی نامه ای در دست داشت که می‌خواست آن را به دست وزیر برساند.” فاطمه سیه چهره” مادربزرگ” ابوالفضل” کودک چهارماهه ای است که دچار بیماری قلبی است و اگر تا هفت ماهگی تحت عمل جراحی قرار نگیرد مانند خواهر خود فوت می‌کند. این بانوی مازندرانی از وزیر بهداشت درخواست مساعدت مالی داشت.

خانم  میانسال دیگری از یکی ازهمکاران درخواست کرد تا نامه ای را از طرف او برای وزیر بنویسد.همسر این مادر به دلیل بیماری قادر به کار کردن نیست به همین دلیل او درنامه ای که به وزیر نوشته است درخواست مساعدت مالی کرد.

این بار هم همانند سفر قبلی، تیم حراست و حفاظت “سید حسن قاضی زاده هاشمی” از ورود خبرنگاران به محل افتتاح مراکز بهداشتی جلوگیری کردند. این رفتار تیم حراست در سایر پروژه های افتتاحی تکرار شد. از دیگر پروژه هایی که در این روز افتتاح شده مرکز بهداشت روستای “طبقده” و مرکز خدمات جامع سلامت روستایی”پنبه چوله” بود.

در روستای”پنبه چوله” وقتی تیم حراست و حفاظت دانشگاه از ورود افراد به داخل مرکز جلوگیری کرد، یکی از اهالی در اعتراض به برخورد تیم حفاظت گفت که «مگر من داعش هستم که با من اینطوری برخورد می‌کنید» پیرمرد دیگری وقتی دید حراست مانع  از ورود او به مرکز بهداشتی شدند با داد و فریاد می‌خواست خواسته اش را به گوش مسئولان استان و شخص وزیر برساند.این پیرمرد روستایی با بیان اینکه سال‌های سال است که صدای ما به گوش مسئولی نرسیده است، گفت:« درد دارم و از این وضعیت خسته شده ام، وضعیت جاده مناسب نیست و بچه هایمان با چکمه به مدرسه می‌روند. استانداری، بخشداری و فرمانداری در پاسخ به ما می‌گویند که بودجه نداریم، این مشکل و دغدغه ما است و اگر من سکته کنم شما باید من را درمان کنید.» وزیر هم در پاسخ گفت که صدای شما به گوش مسئولان رسید وحتما آن را پیگیری می‌کنند.

پس از افتتاح پروژه های مراکز بهداشتی، برنامه افتتاح657 طرح بهداشتی و درمانی به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد. در این مراسم ابتدا رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران و  پس از آن استاندار مازندران صحبت کردند.

استاندار مازندران به کمبود تخت های بیمارستانی در مازندران و خدماتی که این استان به مسافران و گردشگران ارایه می‌دهد اشاره کرد. ربیع فلاح جلودار گفت که از ابتدای سال جاری تا پایان دیماه،41میلیون تخت به بیماران سایر استان‌ها اختصاص داشت که این افراد عموما، مسافر و یا مهمان بودند.

وزیر بهداشت نیز در سخنان خود گفت که با توجه به منفی بافی و غوغا سالاری که می‌شود اما اتفاقات خوبی در حوزه بهداشت دردولت تدبیر و امید افتاده است. هاشمی به ساخت2هزارو700واحد بهداشتی در کشور اشاره کرد که بخش عمده ای از این واحدها در مناطق محروم ساخته شده است که تنها در شهر ایرانشهر سیستان و بلوچستان54 پروژه اجرایی شد، شهری که فاقد هرگونه امکانات پزشکی و حتی پزشک بود.

وزیر بهداشت ادامه داد: با توجه به توسعه مراکز بهداشتی و درمانی اما این وزارتخانه حتی مجوز استخدام برای یک نفر را نداشته است، که این موضوع سبب گلایمندی است چون بخشی از رضایتمندی مردم درحوزه سلامت  مربوط به حضور نیروهای کارآمد و دلسوز است.  هاشمی افزایش وزن را از مشکلات جدی مازندرانی‌ها اعلام کرد. وی همچنین با اشاره به تحولات حوزه سلامت در دولت تدبیرو امید گفت: پولی که در این دولت برای حوزه درمان هزینه کرده است معادل یارانه گندم است و می بینیم که مردم چقدر رضایت دارند.

در پایان وزیر بهداشت در جمع خبرنگاران قرار گرفت و به سوالات آنان پاسخ گفت. خبرنگاران رسانه های ایرنا، فارس، ایکنا، ایسنا،قدس و…هریک به ترتیب سوالات خود را مطرح کردند.

خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی به عنوان نخستین خبرنگار سوال خود را که در مورد ناپایداری مالی طرح تحول سلامت بود پرسید که وزیر بهداشت در پاسخ  این خبرنگارگفت: عدم اجرای قانون درحوزه سلامت و تجمیع بیمه های از مشکلات اصلی این طرح به شمار می آید، طرح تحول سلامت حتما ادامه می یابد.

پس از سئوال  خبرنگار جمهوری اسلامی،سرپرست خبرگزاری کاروکارگر در مورد تجمیع بیمه ها سوالی را مطرح کرد که هاشمی  در این مورد گفت: ایلنا جز خبرگزاری های منتقد است که به عقیده من آمار اشتباه به آنها می‌دادند. قانون تجمیع بیمه هادربرنامه پنجم توسعه اقتصادی،اجتماعی وفرهنگی کشور از سوی مجلس شورای اسلامی مطرح شده بودکه عملیاتی نشد ودر برنامه ششم به این امرتوجهی نشده است. ای کاش همه بیمه ها تجمیع می‌شدند تا ما شاهد نظام خدمات یکپارچه در کشور باشیم.

وزیر بهداشت یکی از مشکلات طرح پزشک خانواده را نداشتن نظام ارجاع اعلام کرد وعنوان کرده است که در این استان مردم نارضایتی هایی را سیستم ارجاع دارند و باید زیر ساخت‌های مورد نیاز کامل شود. وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد مطالبات مراکز بهداشتی و مراکز درمانی دانشگاه‌های علوم پزشکی  کشور از بیمه سلامت ایرانیان، گفت:12هزار میلیارد تومان از بیمه سلامت ایرانیان طلب داشتیم که بخشی از آن دریافت شد همچنین از بیمه تامین اجتماعی4هزار میلیارد تومان طلب داریم.

وزیر بهداشت و درمان در پاسخ به سئوال خبرنگار ایکنا درمورد  توزیع سرانه سلامت در کشور گفته است: متاسفانه سطح دریافت سرانه سلامت در کشور عادلانه نیست و به نظر می رسد هر استانی که زورش بیشتر باشد توانسته سهم بیشتری بردارد. شهر مشهد با توجه به خدماتی که به زائران می‌دهد کمترین سرانه سلامت را دارد استان مازندران هم به همین میزان کمترین سهم را سرانه سلامت کشور دارد. این موضوع باید هرچه سریعتر توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی اصلاح شود. عکس یادگاریبرخبرنگاران، پایان نشست خبری با وزیر بهداشت و درمان بود.