نگاهی به مدیریت میدانی و حکمرانی دولت در مازندران
الناز پاک نیا / در بحرانهایی از جنس جنگ و تهدیدات نظامی، آنچه بیش از تجهیزات و منابع، نقشآفرین میشود، مدیریت، اعتماد عمومی و حکمرانی میدانی است. مدیریت میدان مبتنی بر همبستگی ملی و توجه به مردم مهم ترین نکته درس آموز و تجربه شناختی از بحران است.
جمهوری اسلامی ایران در جنگ ۱۲ روزه اخیر، با موجی از حملات نظامی، ترور فرماندهان، و فشارهای روانی روبهرو بود، اما آنچه در برخی استانها به چشم آمد، نه صرفاً بقا، که شکلگیری الگوهایی از حکمرانی در بحران بود؛ حکمرانیای که نه در ستادهای مرکزی، بلکه در میدان، از سوی مدیرانی شکل گرفت که فهم دقیقی از «استان بهمثابه میدان تصمیمسازی» داشتند.
استان مازندران در این بحران، میزان قریب به ده میلیون مسافر بود، مسافران جنگ متاثر از حمله رژیم صهیونیستی که به یک باره خانه و کاشانه خود را رها کرده و به استان های همجوار پناه برده بودند. جمعیتی قریب به سه برابر جمعیت استان مازندران در طی 12 روز در این استان حضور داشتند. مساله ای که مدیریت آن برای تامین ارزاق عمومی و امنیت روانی و اجتماعی تجربه ای نزدیک را برای مدیران رقم زد.
استان مازندران، بهویژه در روزهای اوج تنش، نمونهای از این حکمرانی مبتنی بر تجربه، آرامش و ارتباط مستقیم با مردم بود؛ مدلی که امروز سخنگوی دولت و معاون سیاسی وزیر کشور از آن با عنوان «مدیریت بومیِ موفق در دل بحران» یاد میکنند.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، با اشاره به نقش مؤثر استاندار مازندران در اجرای سیاستهای دولت چهاردهم، از تدبیر عملیاتی استان در ساماندهی خدمات عمومی از جمله اجرای طرح نانواییهای ۲۴ ساعته تقدیر کرد و آن را گامی در مسیر تقویت حکمرانی مدیریتی دانست.
پایگاه اطلاع رسانی استانداری مازندران در این باره نوشت: در ادامه سیاستهای دولت مبنی بر واگذاری اختیارات بیشتر به سطوح اجرایی محلی، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، طی سخنانی از عملکرد استانداری مازندران در اجرای دقیق و متناسب برنامههای دولت در سطح استان تقدیر کرد.
مهاجرانی با اشاره به تأکید رئیسجمهور بر ضرورت تمرکززدایی و واگذاری اختیارات وزرا به استانداران، گفت: هدف از این رویکرد حرکت به سمت الگوی حکمرانی مدیریتی و تصمیمگیری مبتنی بر شرایط بومی هر منطقه است.
وی با اشاره به اقدام ابتکاری استانداری مازندران در ساماندهی فعالیت نانواییها و افزایش زمان خدمترسانی، این برنامه را نمونهای موفق از تصمیمگیری متناسب با نیازهای منطقهای عنوان کرد و افزود: لازم است استانداران و مدیران محلی با تکیه بر شناخت دقیق از شرایط استان خود، سیاستگذاریهای متناسب انجام دهند. مازندران با مدیریت خلاقانه استاندار، در این مسیر گامی مؤثر برداشته است.
استانداری مازندران، چهرهای موفق و میدانی در مسیر حکمرانی دولت
در روزهایی که کشور تحت شدیدترین هجمهها قرار داشت، استانداری مازندران با تدبیر، آرامش، و تجربه مثالزدنی، توانست حکمرانی مطلوبی را در اوج بحران شکل دهد. معاون سیاسی وزیر کشور در گفتگو با رسانهها، از عملکرد بینقص مدیریت استان مازندران بهویژه در ایام جنگ تقدیر کرد.
علی زینیوند، معاون سیاسی وزیر کشور، نیز با اشاره به شرایط ویژهای که طی ۱۲ روز تحمیل جنگ بر کشور سایه افکند، از عملکرد تحسینبرانگیز مدیریت استانها سخن گفت و ضمن قدردانی ویژه از استاندار مازندران، دکتر مهدی یونسی رستمی، اظهار داشت: دولت در انتصابات استانداران و فرمانداران، تمرکز ویژهای بر تجربهگرایی و شایستهسالاری داشته است. قریب به ۳۰ استاندار از مجموعه ۳۱ استان دارای پیشینه مرتبط با وزارت کشورند و این انسجام تجربهمحور، در مدیریت بحران اخیر خود را اثبات کرد.
زینیوند ضمن تقدیر از استاندار مازندران، ادامه داد: حتی با این که استاندار مازندران سابقه وزارت کشور ندارد نیز، دارای مدیریت مؤثر و انگیزهای والا بوده است و اکنون از موفقترین چهرههای میدانی دولت به شمار میآید.
او با اشاره به عملکرد دقیق و سنجیده مجموعه استانها در ایام جنگ، افزود: در شرایطی که کشور با ترور فرماندهان ارشد و حملات موشکی مواجه بود، استان مازندران با مدیریت استاندار پرتلاش خود، همچنان در مسیر خدمترسانی روزمره حرکت کرد و هیچ خللی در تأمین نیازهای مردم احساس نشد.
وی همچنین به تمهیدات وزارت کشور برای تأمین کالاها، سوخت سیار، و آرد در مسیرهای پرتردد و استانهای مسافرپذیر مخصوصا در استان مازندران اشاره و خاطرنشان کرد: رفتار متین و آرام مردم، حکمرانی قوی و مورد قبول در اوج جنگ را رقم زد؛ و این محصول همافزایی تجربه، تدبیر و اعتماد عمومی بود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0