ارتقاء سطح رفاه و سلامت با اجرای سند ملی سالمندان

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور گفت: برنامه عملیاتی سند ملی سالمندان شامل راهبردها و سیاست های حوزه سالمندی، امسال اجرا می شود. محسن سلمان نژاد افزود: سند ملی سالمندان دارای 6 هدف اصلی شامل ارتقای سطح فرهنگی جامعه در زمینه پدیده سالمندی، توانمندسازی سالمندان، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی سالمندان، ارتقای […]

11

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور گفت: برنامه عملیاتی سند ملی سالمندان شامل راهبردها و سیاست های حوزه سالمندی، امسال اجرا می شود.

محسن سلمان نژاد افزود: سند ملی سالمندان دارای 6 هدف اصلی شامل ارتقای سطح فرهنگی جامعه در زمینه پدیده سالمندی، توانمندسازی سالمندان، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی سالمندان، ارتقای سرمایه و حمایت های اجتماعی، توسعه زیرساخت های مورد نیاز امور سالمندی و امنیت مالی نظام حمایت از سالمندان است.

وی اضافه کرد: سند ملی سالمندان به بحث هایی مانند معیشت و امنیت درآمد سالمندان از منابع عمومی می پردازد و بر اساس این سند لازم است وظایف دستگاه ها در رابطه با سالمندی در بودجه های آینده، دیده شوند.

*تقویت شهرهای دوستدار سالمند

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور گفت: بر اساس سند ملی سالمندان باید شهرهای دوستدار سالمند در کشور توسعه یابد و تقویت شود. تمام استان های کشور برای داشتن یک شهر دوستدار سالمند، اعلام آمادگی کرده اند و در حال حاضر جلسات آن را با حضور مسئولان شهرداری پیگیری می کنیم.

سلمان نژاد اظهار داشت: شهرهای دوستدار سالمند امکانات و خدمات مناسب برای سالمندان فراهم می آورند به طور مثال مناسب سازی در این شهرها برای سالمندان بسیار خوب است. شهرهای اصفهان و تبریز مهمترین شهرهای دوستدار سالمند هستند و قرار بود اصفهان به عنوان شهر «دوستدار سالمند» به سازمان ملل متحد معرفی شود.

البته ایجاد شهرهای دوستدار سالمند، کار بسیار زمانبری است.

* مطالعه پیمایش سالمندی

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور گفت: مطالعه پیمایش سالمندی در کشور، ایجاد بانک جامع سالمندی و بیمه مراقبتی طولانی مدت برای سالمندان در دست اجرا است. سلمان نژاد افزود: مطالعه مداوم در حوزه سالمندان در همه کشورهای پیشرفته انجام می شود که در آن تمام شاخص های مرتبط با سالمندی مانند معیشت، میزان درآمد، وضعیت استقلال و سلامت، توانمندی، محیط سلامت و پیوندهای اجتماعی سالمند بررسی می شود. وی خاطرنشان کرد: این پیمایش به صورت آزمایشی در سه شهر از جمله تهران به اجرا در آمده است تا پس از برطرف کردن ایرادهای کار در تمام استان های کشور اجرا شود.

به گفته وی، طبق آمار سال 95، هفت میلیون و 414 هزار و 91 سالمند در کشور وجود دارند که 9.27 درصد جمعیت 79 میلیون و 926 هزار و 270 نفری ایران را تشکیل می دهند و مطمئنا اکنون جمعیت سالمندان کشور به هشت میلیون نفر افزایش یافته است.

*پیشنهاد افزایش حقوق بازنشستگان به دولت ارائه شد

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه میزان افزایش حقوق بازنشستگان برای دریافت کنندگان حداقل حقوق، ١٩ و نیم درصد است، گفت: درباره سایر سطوح حقوق های دریافتی از سوی بازنشستگان نیز پیشنهاد تامین اجتماعی به هیات دولت ارائه شد که با تصویب، پیشنهاد اجرایی می شود.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مطالبات جامعه کارگری در هفته کار و کارگر مطرح شد، افزود: مطالبات بازنشستگان نیز در بسیاری موارد مشابه با کارگران است و در این روزها بحث افزایش حقوق بازنشستگان مطرح است و تامین اجتماعی از تمامی ظرفیت ها برای بهبود وضعیت معیشتی و افزایش مستمری ها استفاده خواهد کرد.

نوربخش ادامه داد: میزان مستمری پرداخت شده توسط سازمان تامین اجتماعی در سال ٩٢ به میزان ٢٢ هزار میلیارد تومان بود و در سال ٩٦ به 52 هزار میلیارد تومان رسیده است. در سال جاری نیز بر اساس بودجه تدوین شده ٦١ هزار میلیارد تومان مستمری پرداخت خواهد شد.

وی با بیان اینکه براساس بودجه سال ٩٧ مبلغ ٦٠٠ میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات به بازنشستگان در نظر گرفته شده است، گفت: این تسهیلات برای خرید کالای ایرانی و مسکن اجتماعی تخصیص خواهد یافت.

نوربخش اجرای خواسته رئیس جمهوری مبنی بر خروج سازمان های بیمه گر از بنگاهداری را از دیگر برنامه های سازمان تامین اجتماعی برشمرد و گفت: واگذاری بنگاه ها با نظارت کامل مراجع قانونی انجام می شود و شرط اهلیت؛ سلامت و بازگشت پول در هرنوع واگذاری مورد توجه جدی خواهد بود.

وی خدمت رسانی به بازنشستگان را افتخار سازمان تأمین اجتماعی دانست و گفت: کرامت رضوی را توسعه و ظرفیت اعزام ها را افزایش می دهیم. این طرح آثار مثبت زیادی دارد و منجر به رضایتمندی بیشتر می شود.

محمد حسن زدا معاون بیمه ای سازمان تامین اجتماعی نیز در این جلسه گفت: با اعمال افزایش حقوق بازنشستگان 550 میلیارد تومان به هزینه های سازمان اضافه خواهد شد و مجموع هزینه مستمری سازمان تامین اجتماعی در سال ٩٧ به حدود ٦١ هزار میلیارد تومان می رسد.

عبدالرحمن تاج الدین معاون حقوقی و امور مجلس سازمان تامین اجتماعی نیز گفت: تمامی بخش های سازمان همکاری و هم افزایی کنند تا از ظرفیت های موجود برای ارائه خدمات بهینه به بازنشستگان و مستمری بگیران استفاده شود.

مهدی درخشان معاون درمان سازمان تامین اجتماعی نیز در این جلسه گفت: بر ارتباط با کانون های بازنشستگان تاکید شده است تا در تعامل با یکدیگر مسائل بازنشستگان را حل کنیم.