اخبار ویژه روزنامه حرف مازندران / 10 دی ماه

*رتبه دهم دانشگاه علوم پزشکی مازندران در بودجه 97 لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ در چهارم دی ماه ۹۷ از سوی رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی ارائه شد.بر اساس جداول کلان لایحه بودجه ۹۸ بودجه دانشگاه های علوم پزشکی هم ارائه شد.بیشترین بودجه به دانشگاه علوم پزشکی تهران اختصاص یافته است. از میان دانشگاه‌های علوم […]

خبر-ویژه

*رتبه دهم دانشگاه علوم پزشکی مازندران در بودجه 97
لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ در چهارم دی ماه ۹۷ از سوی رئیس جمهور به مجلس شورای اسلامی ارائه شد.بر اساس جداول کلان لایحه بودجه ۹۸ بودجه دانشگاه های علوم پزشکی هم ارائه شد.بیشترین بودجه به دانشگاه علوم پزشکی تهران اختصاص یافته است. از میان دانشگاه‌های علوم پزشکی کمترین بودجه به دانشگاه علوم پزشکی گناباد اختصاص دارد. بودجه سال 97 دانشگاه علوم پزشکی مازندران 7هزار و 703 میلیون ریال بوده که در بودجه 97 این میزان ۱۷,۲۹۱,۷۴۶ میلیون ریال براورد شده که از این لحاظ رتبه دهم بودجه کشور در حوزه دانشگاه های علوم پزشکی را به خود اختصاص داده است. دانشگاه علوم پزشکی بابل هم در رتبه 30ام بودجه کشور در سال آینده قرار گرفته است.

*نامردی کلانتری با مازندرانی ها
کلانتری که پیشتر هم تاکید کرده بود با اصل طرح انتقال آب خزر به استان‌های مرکزی مخالفتی ندارد، حالا به متقاضی اجرای این طرح تبدیل شده و با ارسال نامه‌ای محرمانه به رئیس جمهور، به نوعی خواستار تسریع در این پروژه شده است.
تابناک نوشت: زمستان سال گذشته، وقتی عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست تازه از برخی حاشیه‌های پیش آمده پیرامون اظهار نظرهایش در خصوص وجود آب مازاد در خوزستان رها می‌شد، در پاسخ به پرسش‌های متفاوتی که در خصوص طرح‌های انتقال آب در کشورمان مطرح می‌شد، به نکاتی اشاره کرد که زمینه ساز از سرگیری بحث‌هایی قدیمی شد.
بهاماتی که وقتی بدانیم استان سمنان سی امین استان کشورمان از نظر جمعیت است و دلیل عمده کمبود آب در این استان، اجرای طرح‌های صنعتی آب بر است و علاوه بر آن، اجرای طرح انتقال آب به این استان، چند صد هکتار اراضی ناب جنگلی و منابع طبیعی و اراضی کشاورزی را از بین خواهد برد و آثار شوم زیست محیطی به دنبال خواهد داشت، به علامت سوال بزرگی تبدیل می‌شوند که بعید است کلانتری و همکارانش قادر به پاسخگویی به آن باشند.

*شوک دولت به کارمندان
سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور درخصوص اخباری مبنی بر اینکه دستگاه‌های اجرایی می‌توانند سال آینده حداکثر ۱۰ درصد نیروهای مازاد خود جابجا، بازخرید یا بازنشسته کنند، توضیح داد.
مژگان خانلو درخصوص اخباری مبنی بر اینکه دستگاه‌های اجرایی می‌توانند سال آینده حداکثر ۱۰ درصد نیروهای مازاد خود را با لحاظ یک شرط اقداماتی مثل فسخ قرارداد، جابجایی و بازخرید انجام دهند، گفت: اجرای جزء (۳) تبصره (۲۰) لایحه بودجه سال آینده در راستای افزایش کارایی و اثربخشی نیروی انسانی است که جزءوآثار مترتب بر اجرای بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد است.
وی اظهار کرد: اجرای این بند از رسوب نیروی انسانی مازاد برای انجام فعالیت‌های مصوب دستگاه‌های اجرایی جلوگیری کرده و با انتقال آنان به دستگاه‌هایی که به تجربه و تخصص آنان نیاز دارند، منجر به افزایش کارایی نیروی انسانی خواهد شد.
طبق اعلام سازمان برنامه و بودجه، خانلو گفت: دستگاه اجرایی موظف است محل خدمت دیگری برای این افراد مشخص کند و سپس آنها را انتقال دهد.

*دستگیری یکی از اعضای شورای شهر رودهن
حجت الاسلام و المسلمین تقیان رئیس حوزه قضایی بخش رودهن گفت: یکی از اعضای شورای شهر رودهن به اتهام اخذ رشوه دستگیر شد.
حجت الاسلام و المسلمین تقیان رئیس حوزه قضایی بخش رودهن در گفت‌وگو با میزان از دستگیری یکی از اعضای شورای شهر رودهن به اتهام اخذ رشوه خبرداد. وی افزود: متهم با قرار بازداشت موقت روانه زندان شده است.گفتنی است این پرونده در شعبه ۱۰۳ دادگاه عمومی رودهن درحال تکمیل تحقیقات است.

*بازداشت مدیرکل میراث فرهنگی معاونانش
یک منبع آگاه از بازداشت مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین و چند نفر از معاونان وی خبر داد. این منبع که نخواست نامش فاش شود، در گفتگو با ایلنا افزود: هنوز اتهام این افراد معلوم نیست و پرونده آنها از سوی مراجع مسئول در حال رسیدگی است.براساس برخی شنیده‌ها، تعدادی از مسئولان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در پی مرمت و تعمیر یکی از بناهای تاریخی، برخی عتیقه‌های موجود را در منازل خود پنهان کرده بودند.

*بازگشت محتمل طرح فروش خدمت سربازی به لایحه بودجه
به رغم آنکه از ابتدای سال جاری عنوان شده بود که امسال آخرین سال اجرای طرح فروش خدمت سربازی به مشمولان غائب است و این مهم در لایحه بودجه سال آتی نیز لحاظ شده، شواهد و قرائن حکایت از محتمل بودن بازگشت این طرح به لایحه بودجه دارد. بدین ترتیب به نظر می‌رسید که سال ۹۶ آخرین مرحله از اجرای طرح جریمه ریالی سربازی باشد، اما به ناگاه ورق برگشت و پیگیری‌های مجلس منجر به کسب رضایت ستاد کل نیرو‌های مسلح گردید تا سال ۹۷ نیز طرح جریمه ریالی مشمولان غایب سربازی اجرا شود. اتفاقی که احتمال تکرار آن در روزها و هفته های پیش رو کم نیست، به ویژه اگر بدانیم پیشنهاد تکرار این طرح از کجا نشات می‌گیرد.
آن گونه که کمال دهقانی، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی طی روز‌های اخیر به ایسنا گفته، احتمال بازگشت طرح خرید سربازی با درخواست نمایندگان به بودجه سال آتی وجود دارد، چراکه به زعم این نماینده و همکارانش، درآمد‌های نیرو‌های مسلح کاهش یافته و بعید نیست که مجلس به منظور جبران این مساله، بار دیگر طرح فروش خدمت سربازی را در زمان بررسی لایحه بودجه، در این لایحه بگنجاند و تصویب کند.