30 هزار زوج بدون فرزند در مازندران
حرف آنلاین: مدیر گروه سلامت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از افزایش نرخ باروری کلی دراین استان خبرداد وگفت: با انجام مشاوره و کمپین اطلاع رسانی ارتقاء فرزندآوری ، آمار موالید در مازندران بیشتر شده است . سیدمحسن سلیمانی راد روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا نرخ باروری کلی […]
حرف آنلاین:
مدیر گروه سلامت، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از افزایش نرخ باروری کلی دراین استان خبرداد وگفت: با انجام مشاوره و کمپین اطلاع رسانی ارتقاء فرزندآوری ، آمار موالید در مازندران بیشتر شده است .
سیدمحسن سلیمانی راد روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا نرخ باروری کلی در سال گذشته در مازندران را 1.5 اعلام کرد و افزود:این درحالی است که نرخ باروری این استان در سه سال ماقبل 1.4 بود .
نرخ باروری کلی به آمار بچه دار شدن هر مادر در دوران باروی اطلاق می شود و نرخ باروری 1.4 به این معناست که جامعه به مرحله تک فرزندی بسیار نزدیک شده است.
وی با اشاره به این که حتی نرخ باروری کلی کشور و رقم 1.8 نیز وضعیت مناسب و مطلوبی به شمار نمی رود، گفت: برای رسیدن به شاخص جمعیتی مناسب باید نرخ باروری در کشور به 2.1 افزایش یابد.
وی توضیح داد: این نرخ به معنای ثبات وضعیت دو فرزندی در جامعه است که برای رسیدن به آن لازم است از هر 10 خانواده 9 خانواده دارای دو فرزند و یک خانواده دارای سه فرزند باشد.
سلیمانی راد گفت: نرخ باروری 1.5 کنونی در مازندرانی به این معنا است که به ازای هر 20 خانوار 15 فرزند جایگزین می شود و برای هفت خانوار جایگزینی وجود ندارد که این وضعیت نگران کننده است.
وی به سیاست نظام مبنی بر افزایش جمعیت و باروری اشاره و تصریح کرد: به همین منظور بررسی عوامل بی رغبتی زوجین مازندران به فرزند آوری و همچنین برنامه ریزی و ارایه راهکار برای رفع این مشکل در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی استان قرار دارد.
به گفته مدیر گروه سلامت ، خانواده و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی مازندران شناسایی حدود 30 هزار زوج بدون فرزند که یکسال از ازدواج آنها گذشته ،شناسایی بیش از 117 هزار زوج تک فرزند که دوسال از سن فرزند آنها گذشته و شناسایی شش هزار و 435 زوج نازا از جمله اقدامات انجام شده در سال گذشته برای افزایش باروری کلی در این استان است .
وی ادامه داد: در سال جاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی مازندران به همراه دیگر ارگانهای مرتبط در مقوله عملی افزایش باروری کلی و حمایت های دارویی ودرمانی نازایی اقداماتی انجام خواهد داد .
براساس آمارهای ارائه شده سال گذشته یکهزار و 300 مورد موالید در مازندران به نسبت سال قبل افزایش یافته است .
براساس آمارهای رسمی مازندران به همراه تهران و گیلان از استان هایی هستند که از پایین ترین نرخ باروری کلی برخوردارند./ایرنا
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0